S-a înființat Armonia Corala Bărbătească SRL. Ce spune purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

  • Informațiile privind înființarea societății au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 3532/22.08.2022.
  • Părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a explicat, pentru ZIUA de Constanța că, cel mai probabil, firma a fost înființată pentru că era nevoie de o formă de organizare laică în țările străine unde corala concertează și unde cultele nu sunt recunoscute oficial de stat.
 
O firmă nouă de spectacole își face loc pe piața constănțeană de profil, fiind înființată de arhidiaconul Ion Iulian Dumitru, conducătorul Coralei Ortodoxe Armonia, a Arhiepiscopiei Tomisului!
 
Societeatea comercială a fost denumită Armonia Corala Bărbătească SRL, ocupându-se în principal de „activități suport pentru interpretare artistică (spectacole)“, iar printre codurile pentru activitățile secundare regăsindu-se, alături de altele, și activități de înfrumusețare și comerț cu motociclete.
 
Informațiile privind înființarea societății au fost publicate în Monitorul Oficial al României nr. 3532/22.08.2022.
 
Părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că firma nu a fost înființată de Arhiepiscopia Tomisului.
 
De asemenea, preotul a explicat faptul că, cel mai probabil, a fost nevoie de această organizare juridică întrucât Corala Armonia participă la spectacole internaționale, în țări în care nu sunt recunoscute oficial cultele, așa încât este necesară și o formă de organizare laică.
 
Totodată, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că nu știe de ce au fost menționate și activități secundare ce nu ar avea legătură propriu-zisă cu activitatea corului în sine, însă a explicat că este posibil ca așa să fi cerut legislația în vigoare, adăugând că fiecare om este liber să înființeze o societate după cum crede de cuviință, Arhiepiscopia neavând nicio implicare în această firmă.
 
„Este firma lor“
 
„Este firma lor, dacă așa spune Registrul Comerțului, ei au corala lor și se administrează cum consideră de cuviință, căci mai au concerte în străinătate. Este corala Arhiepiscopiei în sensul că funcționează în curtea noastră, dar oricine poate să înfiițeze o firmă cu orice acționari și cu orice denumire“, a explicat preotul Eugen Tănăsescu.

 
„Nu cunosc motivele pentru care și-au ales toate acele activități suplimentare, probabil este o cerință. Eu, de exemplu, când am avut inițial licența pe firmă, la radio (nr., Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului) luai o întreagă clasă de coduri CAEN, deci probabil sunt chestii specifice când îți deschizi firma, nu știu exact, s-a mai schimbat legislația. Probabil că au luat o întreagă clasă de coduri CAEN“, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.
 

De asemenea, acesta a punctat că, cel mai probabil, firma a fost înființată pentru că era nevoie de o formă de organizare laică în țările străine unde corala concertează și unde cultele nu sunt recunoscute oficial de stat.
 
„Noi, când am făcut radioul, deși eram cult, ni s-a cerut să înființăm o firmă. Așa că am înființat o firmă pentru a lua licența la radio. Eu nu știu exact ce cerințe are dumnealui în activitate de a trebuit să își facă firma aceasta. Dacă are nevoie să participe la niște evenimente unde i se cere să aibă o firmă, probabil de aceea a făcut-o. Sunt state unde cultele nu sunt recunoscute la nivel de organizare juridică. Biserica Ortodoxă Română și parohiile de prin afară se organizează pentru nevoia Patriarhiei la nivel juridic intern, dar în alte state, ei nu au nicio recunoaștere, pentru că nu sunt recunoscute ca la noi“, a mai punctat părintele Tănăsescu.
 
„Sunt state care nu recunosc cultele, iar parohiile, dar și corala trebuie să aibă în fața acestora o organizare laică, deci cred că, cel mai probabil, firma au făcut-o pentru cor, pentru a putea participa în toate statele unde susțin concerte“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 25 august 2022, SC Armonia Corala Bărbătească SRL are sediul social în Valu lui Traian, pe strada Basarabiei nr. 6A, fondat și administrator fiind Ion Iulian Dumitru.
 
La sediul social, firma desfășoară următoarele activități: activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole), activităţi ale organizaţiilor religioase, comerţ cu amănuntul al discurilor şi benzilor magnetice cu sau fără înregistrări audio/video , în magazine specializate, dar și comerţ cu amănuntul efectuat în afara  magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Interviu online cu arhidiaconul Iulian Dumitru, dirijorul Coralei Ortodoxe „Armonia“
„Consider că între muzică şi credinţă este o simbioză perfectă“ (galerie foto + video)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proces pentru anularea autorizației Catedralei Eroilor! Dosarul se rejudecă. Motivarea judecătorilor

28 Nov 2022 641

Primarul Chițac a primit autorizare pentru desființarea unor lucrări la ANL-urile din Palazu Mare!

19 Nov 2022 1242

Totul s-ar putea decide astăzi! Pronunțare în dosarul privind demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii din Constanța

17 Nov 2022 595

Arhiepiscopia Tomisului Unde va sluji ÎPS Teodosie în perioada 16-17 noiembrie

16 Nov 2022 602

#Dobrogea144 IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 754

Când am putea afla dacă va fi sau nu demolată Biserica Izvorul Tămăduirii de la Macul Roșu?

05 Nov 2022 855

UPDATE Arhiepiscopia Tomisului are cont pe platforma Tik-Tok. Ce mesaje va transmite ÎPS Teodosie (VIDEO)

03 Nov 2022 849

Termen, astăzi, în dosarul privind demolarea Bisericii Izvorul Tămăduirii. Ce vor dezbate judecătorii constănțeni

03 Nov 2022 864

ZIUA LIVE. Incendiul de la Arhiepiscopie s-a stins, problema stâlpișorilor ficși a rămas!

01 Nov 2022 965

Consiliul Local Constanța nu renunță la terenul de lângă Catedrala Eroilor! Intervine Curtea de Apel

24 Oct 2022 653

Un preot din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului a câștigat Trofeul Festivalului „Crizantema de Aur”! Despre cine este vorba

23 Oct 2022 1063

Editorial După producerea unui incendiu cum a fost cel de la Palatul Arhiepiscopal, autoritățile ar trebui să identifice și să rezolve problemele, nu să se certe între ele

20 Oct 2022 877

Constanța Campanie de strângere de fonduri pentru refacerea acoperișului Arhiepiscopiei Tomisului. Unde se pot face donații

19 Oct 2022 990

Ce s-a întâmplat în procesul pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor

17 Oct 2022 711

LIVE VIDEO. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului„Mâine ne vom întâlni cu asiguratorul. Sunt pagube însemnate“ (VIDEO)

17 Oct 2022 1088