S-a lansat aplicația „Explore RO”. A fost realizată pentru turiștii români și străini



Ministerul Turismului a lansat, miercuri, la Târgul Internațional de Turism de la Berlin (Internationale Tourismus Börse - ITB) aplicația „Explore RO”, realizată mai ales pentru turiștii străini, cât și pentru românii care vor să descopere sau să redescopere România. Aplicația este disponibilă, în prezent, în limba engleză.

Ministerul Turismului a lansat, miercuri, la Târgul Internațional de Turism de la Berlin (Internationale Tourismus Börse - ITB) aplicația „Explore RO”, realizată mai ales pentru turiștii străini, cât și pentru românii care vor să descopere sau să redescopere România. Aplicația este disponibilă, în prezent, în limba engleză.

„Astăzi se face un pas important în ceea ce privește viitorul promovării României în exterior, dar și în interior. Românii trebuie să descopere România, dar și să o redescopere. Aplicația pe care astăzi o promovăm și o lansăm la târgul de la Berlin este un prim pas spre o promovare coerentă pe care o lansăm ca o linie principală în ceea ce privește viitorul turistic al României. Aplicația nu a costat nimic, este un parteneriat cu Eventya, o companie cu vechime în domeniu în ceea ce privește realizarea de aplicații pentru turismul românesc. Este un câștig bilateral, în sensul în care compania a venit și și-a oferit serviciile statului român pentru realizarea acestei aplicații. Asta arată că vorbim despre o companie românească în adevăratul sens al cuvântului. Câștigul din partea statului este că nu s-a folosit absolut niciun leu pentru realizarea acesteia. Urmează ca, în urma discuțiilor pe care o să le avem cu conducerea companiei, să semnăm un contract de mentenanță. Discutăm de pasul doi care înseamnă o upgradare zilnică a acestei aplicații și se va ajunge până la momentul în care inclusiv unități de cazare, chiar și agenții de turism care sunt licențiate de către Ministerul Turismului, se vor afla în interiorul aplicației, iar aceste pagini personale ale acestor unități de cazare sau agenții de turism vor fi administrate de către aceștia și pot introduce toate datele pe care le consideră necesare pentru a-și promova activitățile sau serviciile turistice pe care le oferă”, a declarat Mircea Dobre, ministrul Turismului. 


Sursa foto: Facebook Ministerul Turismului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.