S-a prelungit termenul de recrutare a rezerviștilor voluntari


În baza prevederilor „Planului de recrutare pentru încadrarea cu rezervişti voluntari a structurilor din subordinea Statului Major al Apărării”, până pe 22 iunie, Centrul Militar Zonal Constanţa desfăşoară activitatea de recrutare a candidaţilor pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de ofiţer, maistru militar, subofiţer şi soldat/gradat rezervist voluntar. La nivelul judeţului Constanţa sunt disponibile 255 funcţii, din care:

Ofiţeri – 27 funcţii;
Maiştri militari – 24 funcţii;
Subofiţeri  –  34 funcţii;
Soldaţi şi soldaţi  – 170 funcţii.    
 
Criterii generale de recrutare a rezerviştilor voluntari
 
Candidaţii care optează pentru serviciul militar în calitate de rezervist voluntar trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii generale de recrutare:
- să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România de cel puţin 6 luni, la data depunerii cererii de înscriere;
- să fie declaraţi "apt medical" pentru arma/serviciul/specialitatea militară în care urmează să fie instruiţi;
- să fie evaluaţi şi declaraţi "admis" din punct de vedere psihologic;
- să fie evaluaţi şi declaraţi "admis" din punct de vedere al pregătirii fizice;
- să nu fi fost condamnaţi penal printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, cu excepţia situaţiei în care cei condamnaţi au fost reabilitaţi sau amnistiaţi;

- să nu facă parte din organizaţii interzise de legislaţia română şi să nu fie membri ai unor organizaţii incompatibile cu regulile, activităţile şi atribuţiile specifice serviciului militar;
- să nu aparţină unor culte, asociaţii religioase sau grupări religioase care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum şi celor care încalcă bunele moravuri sau afectează îndeplinirea serviciului militar.
 

Conform Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari prin candidat se înţelege cetăţeanul român, bărbat sau femeie, care îşi exprimă opţiunea de a îndeplini serviciul militar în calitate de rezervist voluntar prin completarea unei cereri de înscriere în procesul de recrutare şi selecţie.   
 
Pentru informaţii şi depunerea dosarului de candidat, adresaţi-vă Centrului Militar Zonal Constanţa, str. Mircea cel Bătrân, nr. 106. Telefon: 0241.484.350.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.