Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevi de la Liceul Ovidius, câştigători la NASA Space Settelment Contest

Trei echipe ale Liceului Teoretic Ovidius au participat la competiţia NASA Space Settelment Contest unde au adjudecat premiul I, premiul II şi o menţiune.

Cel mai tânăr echipaj a fost format sin elevii Tudor Raica, Cristian Trifan şi Alexandu Covaliu de la clasa a VI-a al căror proiect „JUNCTIS VIRIBUS” a obţinut locul I. „Munca ne-a fost răsplătită şi pentru noi este o realizare enormă. Este extraordinar că am avut şansa de a participa la acest concurs unde am căpătat foarte multe cunoştinţe noi”, au declarat elevii  Alexandru Covaliu, Cristina Trifan si Mihnea Raica. Se asemenea, proiectul HELIOS realizat de Berende Teodora Emilia si Pantu-Irimia Diana Elena de la clasa a X-a şi coordonat de profesorul Maga Cristinel a obţinut premiul II.
„Proiectul Helios este o totală inovaţie. Pornind de la forma staţiei şi terminând cu procesele tehnologice care se pot derula în interiorul acesteia, toate conţin concept de noutate remarcabile. Lumea imaginată aici va fi o lume aproape perfectă: cu un climat sigur şi durabil, cu o economie stabilă şi echilibrată, cu o societate bazată pe reguli strict controlate, dar profund democratice. Lumea imaginată pe Helios poate fi considerată o arcă, care îndrăznim să credem, poate fi speranţa omenirii pentru un viitor mai bun. Unul în afara planetei mama, Pământul”, a declarat prof. Cristinel Maga. Proiectul KALESTIC SPACE SETTELEMNT realizat de  echipa formată din Adriana Bîdea clasa a XI-a, Bogdan Alexandru Dan clasa a XI-a, Elena Giumba clasa a XI-a, Silviu Juga clasa a XI-a, Iolanda Ninulescu clasa a XI-a, Ioana Simion clasa a XI-a şi coordonat de prof. Cristina Anghel a primit o menţiune de onoare.
„Participarea la acest concurs a reprezentat  pentru mine o experienţa unica in viaţa pe care mi-o voi aminti cu plăcere mereu. Rezultatul obţinut a fost mai mult decât mulţumitor, gratie lucrului în echipa dar şi pasiunii pentru diferite ramuri ale fizicii”, a declarat Ioana Simion.  În fiecare an la competiţia NASA Space Settelment Contest participă echipaje din toată lumea cu proiecte care împletesc ideile inovatoare şi creativitatea elevilor cu informaţiile dobândite la diverse discipline.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Minorii acuzați că ar fi agresat sexual o copilă în curtea unui liceu, internați într-un centru educativ

26 Mar 2024 626

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 392

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 443

ZIUA LIVE Florin Goidea, directorul ACN Constanța - „Vergil Chițac este un om care face și vrea ca rezultatele să se vadă“ (VIDEO)

14 Mar 2024 510

Primăria Ovidiu lansează licitația pentru creșterea eficienței energetice a Liceului tehnologic „Ion Podaru” (DOCUMENT)

09 Mar 2024 573

Proiectul ,,Extindere și dotare Liceul Tehnologic Crucea” se apropie de final

06 Mar 2024 354

Liceu Medigidia - Proiecte STEAM inovative pentru protejarea mediului în Portugalia

04 Mar 2024 254

Astăzi, 4 martie 2024, începe prima probă a simulării naționale a examenului de bacalaureat. 5604 de elevi din județul Constanța sunt înscriși

04 Mar 2024 552

Liceul tehnologic „Jean Dinu" din Adamclisi, județul Constanța, renovat cu fonduri prin PNRR (DOCUMENT)

03 Mar 2024 645

Licitații Constanța Liceul Emil Racoviță din Techirghiol se dotează cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

03 Mar 2024 652

COTROCENI CREATIV JUNIOR – ediția a V-a la Muzeul Național Cotroceni

01 Mar 2024 369

Consilerii locali vor apoba documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanța, reabilitat energetic (DOCUMENT)

29 Feb 2024 529

Ședința CLM Constanța Se discută despre creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța (DOCUMENT)

29 Feb 2024 463

Constanța. Fostul profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime, menținut sub control judiciar!

18 Feb 2024 894

Administratora Liceului Dimitrie Cantemir, din Tulcea, condamnată pentru delapidare! A recunoscut tot în fața procurorilor din Constanța (DOCUMENT)

16 Feb 2024 1504