Să ne mobilizăm într-o cauză nobilă Un constănțean cu o poveste impresionantă are nevoie de sânge. "Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața"


Un constănțean cu o poveste extraordinară are nevoie de ajutorul nostru, al tutoror. Acesta are nevoie de sânge, indiferent de grupă.

Dacă vreți să donați pentru el, mergeți fiecare la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din orașul vostru și spuneți că este pentru Velea Lucian, internat la Ovidius Clinical Hospital din Constanța. Cereți informații acolo despre calitatea de donator și verificați dacă îndepliniți condițiile. 


Vă prezentăm în continuare povestea emoționantă a constănțeanului, relatată chiar de soția lui: 


Acum o săptămână, l-am internat pe Lucian la Spitalul de Urgență Constanța, cu dureri abdominale severe. După câteva zile, în care a primit un tratament neadecvat, conservator, pentru subocluzii, și în lipsa unui CT făcut la timp pentru depistarea problemei reale, l-am transferat pe Lucian la un spital privat, OCH din Constanța, unde a fost operat luni seară.

Situația era gravă chiar și pentru un om fără afecțiuni neurologice: o bucată de intestin subțire volvulat, perforat, necrozat, peritonită, septicemie, i-au aspirat vreo doi litri de secreții biliare din stomac și din gât. Deși medicii au reușit să-i facă intubare nazogastrică, să-i facă anestezie generală, să-i taie bucata de intestin necrozat și să-i curețe burta de infecție, Lucian este încă la terapie intensivă, încercând să rămână prins de firul de viață, pe care sufletul lui nu vrea să urce încă la cer...

Un prieten i-a spus cândva un lucru pentru care eu pot depune mărturie, și anume că e cel mai puternic om de pe pământ. A rezistat zile întregi cu o infecție în burtă, nediagnosticată, pe morfină, cu crize respiratorii, fără să urle.

Eu spun că e și cel mai iubit dintre pământeni, fiindcă, nu știu cum, s-a lipit de sufletele tuturor oamenilor care l-au cunoscut. Nu știu cum, atunci când a fost la necaz, din pământ, din iarbă verde, i-au sărit în ajutor atâția oameni, câți nici n-am visat, cunoscuți și necunoscuți. Și-am înțeles mai bine că oamenii nu au nevoie să se întâlnească, să-și spună pe nume, să-și împartă vorbe sau lucruri. Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața. Viața subtilă, a sufletelor, a fraților. Dar prin care curge și sângele...


În afară de rugăciunile voastre, Lucian mai are nevoie și de sânge. De sângele vostru, indiferent de grupă.

Dacă vreți să donați pentru el, mergeți fiecare la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din orașul vostru și spuneți că este pentru Velea Lucian, internat la Ovidius Clinical Hospital din Constanța. Cereți informații acolo despre calitatea de donator și verificați dacă îndepliniți condițiile.

Dăruind veți dobândi. Nu e doar un titlu inspirat de carte, a lui Nicolae Steinhardt, e o realitate subtilă a vieții. Nu se știe niciodată când propriul vostru dar, venind de la un necunoscut, vă poate salva viața.

Am ales să pun poza asta, ca să ilustrez mai bine ceea ce vreau să transmit, și anume că legăturile de suflet și legăturile de sânge sunt indestructibile.

Dumnezeu să ne ajute pe toți!

sursa foto: facebook/ Silvia Velea 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mobilizare excepțională pentru Lucian Velea, creatorul Citatepedia.ro! Constănțeanul are încă nevoie de sprijin!

06 Apr 2021 2629

Constănțeanul Lucian Velea, creatorul Citatepedia.ro, are nevoie de sprijinul nostru!

23 Mar 2021 2134