Salvatorii au intervenit la peste 1000 de cazuri. Clasamentul zonelor cu cele mai multe solicitări

Intervenție, foto: DSU
În cursul zilei de ieri, 04.01.2023, salvatorii au intervenit la 1.335 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență

Pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Astfel, salvatorii din întreaga țară au intervenit pentru gestionarea a 1.509 situații de urgență, dintre care 48 de incendii, 1.335 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, precum și alte 122 intervenții (deblocare persoane/animale; distrugere muniție neexplodată etc.)., informează IGSU.

Citește și: Casă din județul Constanța, cuprinsă de flăcări în prima zi a anului. S-a dat alarma la pompieri!
 
Pe timpul misiunilor SMURD, 1.349 persoane au primit ajutorul pompierilor paramedici, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (284 cazuri), urmată de județele Timiș (74 cazuri), Mureș (62 cazuri), Iași (56 cazuri) și Hunedoara (53 cazuri).

Potrivit sursei citate, totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Cluj și Dolj.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 5 persoane aflate în dificultate.


IGSU, despre misiunile avute 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O misiune care a presupus atenție sporită din partea echipajelor de descarcerare și prim ajutor a avut loc ieri, în județul Dolj, unde pompierii militari au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs în municipiul Craiova. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că, în urma impactului puternic dintre un autotren și o autoutilitară, în care se aflau șapte persoane, au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Colegii noștri au acordat măsuri de prim ajutor celorlalte persoane implicate în incidentul rutier, ulterior trei dintre acestea fiind transportate la o unitate spitalicească pentru investigații medicale de specialitate. 


-O altă intervenția complexă desfășurată ieri a avut loc în municipiul București, unde echipajele operative au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de produse alimentare. Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că incediul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 800 mp, cu posibilitatea de propagare la un depozit învecinat. Incendiul a fost stins după mai multe ore de luptă cu focul, fără a fi înregistrate victime.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 255 pompieri salvatori și 155 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Salvatorii eroi de la Constanța Cine sunt cei care au intervenit în cazul bărbatului care amenința că se autoincendiază

12 Jun 2024 787

Pompierii din Constanța sunt salvatori și cu ocazia Paștelui (Galerie FOTO)

04 May 2024 696

„Iepurașul pompier” la Constanța Concursuri, premii, super-eroi și multe surprize pentru cei mici (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 661

ISU Constanța Iepurașul Pompier vine în Piața Ovidiu! Toți copiii sunt așteptați

25 Apr 2024 994

ISU IașiAdmiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești – anul 2024

24 Apr 2024 496

Salvatorii din Constanța alături de copii, cu „iepurașul pompier”

19 Apr 2024 589

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1178

ISU GiurgiuMeseria de pompier - admirată de copii

12 Apr 2024 335

ISU BihorUn pompier bihorean, multiplu campion național la culturism, organizează un eveniment sportiv caritabil, pentru o fetiță grav bolnavă, în Marghita

03 Apr 2024 418

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 703

Zi aniversară în familia pompierilor militari din Tulcea! (FOTO)

31 Jan 2024 682

Un pompier în timpul liber a salvat un pescar căzut în apele înghețate ale unui lac din Caracal

29 Jan 2024 710

IGSU Bilanțul intervențiilor gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore

12 Jan 2024 621

Doliu printre pompieri. „A murit un om care și-a dedicat toată viața protecției comunității“

27 Dec 2023 1175

IGSU Încă 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, intrate în dotarea salvatorilor

18 Dec 2023 721