Șantier pe plaja lărgită din Stațiunea Mamaia. Va fi montată conducta de transport a nisipului pentru zona Eforie (GALERIE FOTO+VIDEO)

Plaja din Stațiunea Mamaia din zona Rex s-a transformat în șantier, aici urmând să fie montată conducta de transport a nisipului ce va ajunge până în zona Eforie. 

Potrivit reprezentanților ABADL, în perioada următoare va începe montarea conductei de transport a nisipului (sinker line) pentru zona Eforie.

„Datorită lungimii acesteia de aproximativ 2 km este necesară o zonă de plajă extinsă și astfel montarea va avea loc pe plaja nouă din zona Mamaia urmând ca, odată asamblată, conducta să fie tranportată pe apă pe poziția de lucru în dreptul localității Eforie Sud. Conducta va fi umplută cu aer sub presiune, împinsă în apă și trasă cu ajutorul mai multor remorchere până la Eforie unde va fi scufundată pe prima poziție de lucru până la începerea lucrărilor de înnisipare. Conform graficului de execuție, acestea vor debuta la finalul sezonului estival 2022“ - au mai precizat reprezentanții ABADL. 


Montajul conductei va fi finalizat în luna februarie 2022, iar la final, plaja din Mamaia pe care aceasta a fost montată va fi eliberată, afânată, ecologizată și pregătită pentru sezonul estival 2022.

Proiectul ce vizează lărgirea plajei Eforie va asigura protecție costieră de 5750 ml şi va asigura 33 ha plajă nou creată; 

Valoarea proiectului este de 553.966.920 lei / 122.437.160 EURO; 

Lucrări propuse: Demolare structuri costiere existente, construcţii epiuri marine noi încastrate în ţărm; înnisipare artificială, recifi artificiali; 

Durata de realizare a proiectului este de 36 de luni. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Blocul Național Sindical, despre moartea celor doi scafandri de la Eforie Nord

15 Apr 2021 1798

VIDEO Scafandri, morți după ce au fost scoși inconștienți din mare! Supravegheau lucrările de nisipare a plajei

09 Apr 2021 7086