Șantiere noi de lucrări edilitare, deschise în municipiul Constanța

  • Primăria transmite programul șantierelor noi de lucrări edilitare ce vor fi deschise la Constanța. Astfel, bordurile din parcul Tomis II vor fi înlocuite cu altele noi, iar pavajul va fi recondiționat cu dale moderne.
De asemenea, se continuă lucrările de modernizare a trotuarelor pe strada Remus Opreanu, iar pe bulevardul Mamaia, suprafața pietonală este reamenajată.

Comunicatul Primăriei Municipiului Constanța

Infrastructura pietonală din parcul Tomis II a intrat în reabilitare. Se demontează bordurile deteriorate pentru a fi înlocuite cu unele noi. În perioada următoare, pavajul va fi recondiționat cu dale moderne.

În paralel, echipele administratorului drumului public continuă lucrările de modernizare a trotuarelor pe strada Remus Opreanu, zona delimitată de Comandamentul Flotei și intrarea în Portul Tomis. Dalele de granit schimbă aspectul suprafeței pietonale.

Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bulevardul Mamaia avansează pe tronsonul delimitat de strada Prelungirea Bucovinei și strada Patriei. Suprafața pietonală este reamenajată cu borduri noi și pavele moderne. Totodată, se reconfigurează scuarul median pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. Conform graficului de lucru, pe tronsonul menționat, se vor executa lucrări de frezare a carosabilului.

În zona Dacia, se intervine cu utilaje de asfaltare pe aleea Mimozelor. O nouă parcare va fi amenajată pe aleea Narciselor, prin reorganizarea spațiilor existente.

În cartierul Baba Novac, continuă investițiile în infrastructura rutieră pe străzile Posada, Teleajen și aleea Drăgaica. Se refac suprafețele în etapa premergătoare asfaltării.

Spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt întreținute și igienizate. Se intervine cu echipamente profesionale.

Pentru creșterea vizibilității mijloacelor de semnalizare rutieră, se refac marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate. De asemenea, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesele pe biserici Primarul Municipiului Constanța, din nou în instanță cu Arhiepiscopia Tomisului!

22 Sep 2023 510

Primăria Constanța Lucrările continuă la Spitalul Modular conform proiectului (FOTO)

22 Sep 2023 496

RAJA Constanța S-a dat startul lucrărilor de investiții la nivelul infrastructurii de canalizare de pe bulevardul Mamaia! (FOTO)

21 Sep 2023 511

Licitații Constanța O nouă clădire de pe strada Callatis din Zona Peninsulară va fi reabilitată!

20 Sep 2023 762

CNAIR - DRDP Constanța solicită aviz de gospodărire a apelor pentru „Lucrări de reparație la pod pe DN 22 km 253+430, la Tariverde, județul Constanța”

20 Sep 2023 288

RAJA Constanța. Pe timpul nopții se blochează traficul pe strada Baba Novac din Constanța!

18 Sep 2023 1641

Rocka Genco SRL a obținut un nou contract de la SC Confort Urban SRL (DOCUMENT)

18 Sep 2023 765

Știri Constanța Atenție șoferi! Începand de astăzi vor fi instituite restricții pe Podul Ovidiu! Cum se va circula în zonă (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Sep 2023 1292

Ce firmă se va ocupa de lucrările iluminatului public din comuna Pecineaga, județul Constanța?

17 Sep 2023 561

Constanța De luni, noi restricții pe podul de la Ovidiu! Încep lucrările de reabilitare! Cât vor dura lucrările

16 Sep 2023 1726

Constanța Atenție șoferi! De luni, noi restricții pe Podul Ovidiu! Se reiau lucrările la podul situat pe drumul național DN 2A

15 Sep 2023 4949

Mai multe zone din Constanța și alte trei localități din județ rămân mâine fără energie electrică

13 Sep 2023 654

Anunț important al CT BUS! Vizată linia City Tour

13 Sep 2023 536

Licitații publice Primăria Constanța a mai atribuit un contract de dirigenție de șantier societății Alpha Dezvoltare SRL (DOCUMENT)

13 Sep 2023 789

Primăria Constanța Lucrări de reamenajare pentru 10 locuri de joacă în municipiu. Iată zonele vizate (FOTO)

13 Sep 2023 506