Şantierul Naval 2 Mai - S.A. Mangalia va numi un alt administrator în urma neacceptării postului de către Marinela Voivozeanu

Consiliul de Administraţie al Societăţii Şantierul Naval 2 Mai - S.A. Mangalia convoacă adunarea generală ordinară a acţionarilor în data de 24.05.2023, ora 11.30, la sediul societăţii din Mangalia, Strada Rozelor nr. 3.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, însă cel mai important este cel de numirea a unui nou administrator provizoriu, după refuzul oferit de Marinela Voivozeanu.

1. Alegerea unui administrator provizoriu al Societăţii, ca urmare a vacantării unui post prin neacceptarea funcţiei de către doamna VOIVOZEANU Marinela.

2. Stabilirea duratei mandatului administratorului provizoriu.

3. Stabilirea indemnizaţiei brute fixe lunare a administratorului provizoriu.

4. Împuternicirea reprezentantului Ministerului Economiei în A.G.A. Societăţii ŞANTIERUL NAVAL 2 MAI

-S.A. Mangalia, pentru semnarea contractului de mandat ce va fi încheiat cu administratorul provizoriu al Societăţii ŞANTIERUL NAVAL 2 MAI - S.A. Mangalia.

5. Aprobarea datei de 16.06.2023 ca dată de înregistrare, respectiv de identificare a acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor A.G.O.A. din data de 24/25.05.2023, a datei de 15.06.2023 ca ex-date, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă.

6. Împuternicirea Directorului General al Societăţii sau al înlocuitorului acestuia, în vederea efectuării procedurilor şi formalităţilor prevăzute de lege în scopul înregistrării hotărârii A.G.O.A. la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 

Cazul Marinela Voivozeanu


În cadrul Adunarii Generale Ordinare a Acționarilor Șantierului Naval 2 Mai SA a emis în data de  24.03.2023 hotărârea prin care a emisă numirea prtin care se aproba, cu 6264800 voturi pentru, reprezentand 93,8878% din capitalul social, alegerea în funcția de administrator provizoriu Mirelei Voivozeanu, începând cu data de 04.04.2023.


Marinela Voivozeanu a declarat pentru libertatea.ro. că habar n-a avut ce „promovare” i se va da. „Promovare”, acesta este termenul folosit de lidera locală. Ea mărturisește că nici nu a aplicat pentru ceva anume.  Potrivit libertatea.ro., Marinela Voivozeanu a deținut funcția de purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Călărași, iar în decembrie 2022 fusese numită manager la Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”. 

Totuși, Marinela Voivozeanu a decis să refuze postul, iar acum este, din nou, vacant.

Despre Șantierul Naval 2 Mai Mangalia
 
Registrul Comerțului, consultat la zi, arată că societatea Șantierul Naval 2 Mai - Mangalia a fost înființată în 1991, prin hotărâre de guvern, și are sediul social în Mangalia, pe strada Rozelor nr. 3.
 
Capitalul este mixt, de stat și privat, iar acționarul majoritar este Ministerul Economiei, căruia îi revine un pachet de 93,88781% de acțiuni.
 

 
În continuare, persoanele juridice dețin 0,19097% din acțiuni, iar persoanele fizice dețin 5,92122%.
 
Consiliul de Administrație este format din Lăcrămioara Daniela Nicoară, Beleuzu Viorel și Emilia Mirela David.
 
Doru Jianu este director general provizoriu.
 
Auditorul societății este Romar-Co Audit SRL.
 
Domeniul de activitate este reprezentat de alte activități de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.
 
Societatea are punct de lucru în Mangalia, pe strada Intrarea Portului nr.1, în incinta Șantierului Naval Mangalia.
 
În 2021, Șantierul Naval 2 Mai SA a raportat șapte salariați, profit de peste 14.000 de lei și cifra de afaceri de peste 3,34 de milioane de lei, cifre în scădere față de anul anterior.
 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Modificările din CA-ul Șantierului Naval 2 Mai SA, publicate în Monitorul Oficial

18 Jul 2023 928

Marinela Voivozeanu, numită în conducerea Șantierului Naval 2 Mai (DOCUMENT)

03 Apr 2023 1337