Şapte cursuri de formare profesională şi 119 absolvenţi certificaţi Proiectul SPRINT, implementat de CCINA Constanţa, a dat roade

Pentru a îmbunătăţi calitatea resurselor umane din mediu rural al Zonei Metropolitane Constanţa, Camera de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa, alături de patru  parteneri, a desfăşurat proiectul „SPRINT – SPRijin INTegrat pentru ocuparea non-agricolă a forţei de muncă din Zona Rurală Metropolitană Constanţa”.

La evenimentul de închidere a proiectului au participa directorul CCINA, Dănuţ Jugănaru, Rodica Marinică – managerul de proiect şi partenerii implicaţi. „Azi încheiem un proiect care s-a desfăşurat doi ani. Iniţial a fost respins, apoi în urma contestaţiei noastre a fost declarat eligibil. Am încercat să ajutăm persoanele din mediul rural din Zona Metropolitană Constanţa să înţeleagă că pot face şi altceva în afară de agricultură. Pe unii i-am ajutat să se angajeze, pe alţii să-şi deschidă o afacere. Nu a fost uşor, dar am reuşit, deoarece am avut şi sprijinul autorităţilor locale din localităţile implicate în proiect”, a declarat Dănuţ Jugănaru. Proiectul s-a desfăşurat timp de doi ani şi a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea resurselor Umane 2007- 2013 – Promovarea măsurilor active de ocupaţie, Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă. Parteneri, alături de CCINA au fost: Fundaţia Şcoala Română de Afaceri, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Constanţa, Asociaţia Psihologilor  Psihopedagogilor ProCivitas şi SC Groove Hour SRL. SPRINT a avut două obiective generale: îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din mediul rural al Zonei Metropolitane Constanţa, precum şi asigurarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale,creşterea potenţialului de creare de locuri de muncă şi a noi forme de ocupare în domenii non-agricole,în mediul rural, prin acţiuni de promovare a antreprenoriatului şi dezvoltare de servicii de sprijin pentru iniţiere de afaceri şi activităţi independente.

Rezultate remarcabile

Activităţile proiectului s-au desfăşurat în opt comune: Agigea, Corbu, Cumpăna, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Tuzla, Valu lui Traian, precum şi în cinci sate: Lazu, Oituz, Sibioara, Piatra şi Nazarcea. În urma implementării proiectului au fost obţinute următoarele rezultate: 1.240 de participanţi la campanii de informare, 328 persoane care au beneficiat de orientare profesională, 119 de absolvenţi certificaţi, şapte cursuri de formare profesională, din care un curs de cameristă, un curs de ospătar, un curs de tehnician maseur, patru cursuri de iniţiere în competenţe informatice. De asemenea, în cadrul proiectului au fost elaborate două broşuri: „Info—rural pentru afacerea ta” şi „Info-rural pentru cariera ta”. Broşura „Info-rural pentru afacerea ta” au fost distribuite celor 1.240 de persoane participante la sesiuni de informare şi conştientizare organizate în cadrul campaniilor de mobilitate ocupaţională. Nu în ultimul rând, a fost achiziţionat un laborator de formare mobil, alcătuit din 13 laptopuri şi patru imprimante, care vor rămâne în utilizarea solicitantului, în vedera susţinerii acestui serviciu, care va menţine sustenabil rezultatele obţinute.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Fost director al CCINA, mandat de 4 ani la conducerea companiei Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL

03 Oct 2023 3546

ZIUA LIVE. Planurile CCINA Constanța pentru anul în curs, în viziunea noului director general

31 Mar 2022 1717

#Dobrogea143 Ion Dănuţ Jugănaru, director general al CCINA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2021 1849

#DobrogeaDigitală Ion Dănuț Jugănaru, directorul general CCINA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2020 2898

Constanța Încep înscrierile în învățământul dual. „Este o perioadă în care în România se caută foarte mult muncitorii calificați”

25 Jun 2020 1463

Delegaţie din Voivodina în vizită la CCINA Constanţa. A fost semnat un acord de cooperare

13 Feb 2020 2079

Ziua Porţilor Deschise, la Centul Enterprise Europe Network Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa - „Nu avem destule firme deschise către inovaţie, care să-şi internaţionalizeze afacerile“

11 Dec 2019 2129

Consilierul economic şi comercial din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze ȋn România, vizită de lucru la CCINA Constanța

26 Nov 2019 1611

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Sorin Colesniuc, director MINAC, Dănuţ Jugănaru, director CCINA, Chris Groninger, director Damen Mangalia, mesaje de Ziua Dobrogei

19 Nov 2019 3620

Vizita Asociației Exportatorilor din Anatolia de Est (DAIB) la CCINA Constanţa

18 Nov 2019 3113

Topul firmelor din județul Constanța 2018 Rompetrol Rafinare, două premii speciale pentru cea mai mare cifră de afaceri și cel mai mare profit brut (galerie foto)

02 Nov 2019 4519

Seară specială pentru oamenii de afaceri, program artistic și tombolă „Topul firmelor din județul Constanța 2018“, organizat de CCINA, o nouă ediție memorabilă (galerie foto)

02 Nov 2019 4352

Vizita oficială a delegaţiei Camerei de Comerţ Eskisehir, din Turcia, la CCINA Constanta (galerie foto)

19 Sep 2019 2335

Eveniment ajuns la cea de-a V-a ediție Eleganţă, culoare și premii, la Balul Oamenilor de Afaceri, organizat de CCINA Constanţa (galerie foto)

21 Jun 2019 2602

Protocol de colaborare între CCINA Constanţa şi ANFPSDR, în sprijinul promovării învăţământului dual în mediul de afaceri (galerie foto)

20 Jun 2019 3546