Sărbătoare în familia preşedintelui Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea

Zeki Uysal, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea – TIAD, împlineşte astăzi 39 de ani. A venit în România în urmă cu 15 ani, cu gândul de a rămâne doar câteva luni. Astăzi nici prin cap nu-i mai trece să se întoarcă definitiv în ţara natală, ba, mai mult, vrea să îşi ia cetăţenie română pentru el şi familia sa.

În mediul de afaceri de la noi a pătruns prin intermediul tatălui său care, în 1992, a pus bazele firmei de panificaţie SC Mine Limited SRL. Afacerea a prosperat, Uysal a ţinut piept şi crizei, iar acum se poate lăuda cu o firmă modernă.
Familia a fost un sprijin de nădejde în ceea ce priveşte reuşita omului de afaceri turc pe meleaguri româneşti.

Pe soţie, Yasemin, a cunoscut-o în vremea studenției, în Turcia. Ea a acceptat să-și urmeze soțul într-o țară străină şi îl sprijină și acum atât la TIAD, cât și în afacere. Sunt părinţii a doi copii, fiica Merve (12 ani) și fiul Emre (8 ani) care au crescut aici, pe meleagurile românești, și care vorbesc foarte bine atât turcește, limba maternă, cât și românește. „În special în Dobrogea sunt foarte multe etnii care convieţuiesc în pace și din acest motiv nu ne-am simţit ca nişte străini”, ne povesteşte Zeki Uysal care se laudă cu o mulţime de prieteni turci, tătari, români, aromâni.

Cât despre o posibilă petrecere la care să se reunească prietenii la ceas aniversar, anul acesta nu prea poate fi vorba, evenimentul picând în plin post, în Luna Ramazan.
Zeki Uysal a fost ales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea – TIAD la 1 aprilie 2012, după ce, timp de cinci ani, fusese vicepreşedinte al organizaţiei conduse în acea perioadă de omul de afaceri Haci Vural.
În timpul liber, Zeki Uysal este, printre altele, un împătimit al artei fotografice, iar dacă nu ar fi fost om de afaceri s-ar fi văzut chiar... muzician!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea schimbă prefixul

23 Jul 2014 2142

Zeki Uysal, reelected president of the Dobrogea Turkish Businessmen Association

04 Jun 2014 2236

Zeki Uysal, reconfirmat preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea

01 Jun 2014 3152