Sărbătoare în trupa Cargo. Eveniment important în viața vocalistului Adrian Igrișan

  • Solistul trupei rock, Cargo, Adrian Igrișan își aniversează ziua de naștere.

  • În anul 2007 trupa Cargo, avându-l ca vocalist pe Adi Igrișan, înregistrează 22 de piese pentru albumul aniversar "XXII", care marca 22 de ani de activitate muzicală a trupei.

Adrian "Baciu" Igrișan s-a născut la data de 8 iunie 1972 la  Arad, și este vocalistul formației Cargo.
Igrișan cântă de la vârsta de 13 ani.
Pentru început, acesta a cântat la baterie, un an mai târziu începându-și activitatea ca vocalist, de atunci urmând aproximativ 22 de ani de studii canto și tehnici vocale, fiind autodidact. Pe lângă altele, Baciu cântă și la chitară, bas, clape și altele, însă abilitățile de instrumentist nefiind perfecționate, axându-se în special pe compoziții mai mult decât pe virtuozitatea unui instrument.

Familia și începuturile

Adrian Igrișan s-a născut în Arad,mama sa fiind născută în Arad, bunica sa fiind născută la Constantinopole, străbunicul său fiind absolvent al Conservatorului din Roma, iar străbunica lui era grecoaică. Ambiția lui la început era aceea de a deveni baterist, urmând în această direcție cursurile Școlii Populare de Arte, însă trupa din cartier avea nevoie de un vocalist, așa a ajuns Baciu să cânte vocal.
Trupa se numea ABiS. Mai târziu, datorită faptului că nu își putea exprima ideile, a început studiul chitării și a altor instrumente și între timp a studiat și canto clasic. După cum afirma într-un interviu, "Niciodată nu mi-am dorit să excelez la un instrument din punct, dar din punct de vedere tehnic, mi-am dorit să învăț mai multe, pentru a avea o privire de ansamblu, să pot compune, pentru că mi se pare mult mai importantă o piesă bună, decât un solo bun."
Prima mea trupă a fost "ABIS", am mai cântat cu câteva formule până în 1992,când am intrat în trupa RIFF ,unde am cântat până în 1994 și am înregistrat albumul "Doi străini",din 1995 până în prezent cânt în trupa CARGO. Igrișan a mai cântat pentru o perioadă și în trupa Transilvania.

Cu trupa RIFF

În anul 1992, Igrișan intră pe postul de vocalist în trupa Sibiană RIFF, cu care participă la Festivalul Internațional „Rock ’92” de la Arenele Romane din București, alături de toate marile nume din rock-ul românesc. În perioada 21-24 iulie, 29-31 august 1994, Igrișan înregistrează la Cluj, împreună cu trupa RIFF albumul „Doi străini”. Discul include 12 piese între care și „Plouă la Woodstock”, cântec prin care Florin Grigoraș aduce un omagiu Festivalului de la Woodstock și muzicii care s-a cântat acolo și care i-a influențat întreaga carieră artistică.

Cu trupa Cargo

În 1995, Adi Igrișan părăsește trupa RIFF după ce a cântat împreună cu trupa Cargo într-un concert de susținere pentru Ovidiu Ioncu "Kempes" care suferise un accident de motocicletă. După concertul menționat, Igrișan rămâne în trupa Cargo pentru a-l suplini pe Kempes până la refacerea acestuia, iar după ce acesta s-a refăcut îndeajuns pentru a reveni pe scenă, Igrișan a rămas pe post de vocea a 2-a și chitarist-armonie. În anul 2003, Kempes pleacă în Australia, iar astfel Baciu obține postul de vocalist principal al trupei. În anul 2007 trupa Cargo, avându-l ca vocalist pe Adi Igrișan, înregistrează 22 de piese pentru albumul aniversar "XXII", care marca 22 de ani de activitate muzicală a trupei.
 
Printre succesele sale muzicale se numără piese precum: "Dacă ploaia s-ar opri", "Ielele", "Mama", "Nu mai am țigări", "Nu pot trăi fără tine", "Povestiri din gară", "Spiritus sanctus", "Spune-mi de ce", "Țepeș", "Zi de zi", "Ziua vrăjitoarelor".
 
 

 
Sursa video: Youtube/ Cargo
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Intervenție dificilă de salvare pe Marea Neagră! Intervine o ambarcațiune ARSVOM

20 Apr 2024 1006

Cumpărări directe Constanța Câți bani va scoate din conturi Primăria Nicolae Bălcescu pentru dezinfecție interioară și exterioară?

19 Apr 2024 501

Poliția de Frontieră Română Aeroport Cluj Napoca - Alte 27 de kg de flori de mină posibil din patrimoniul naţional, descoperite într-un colet cargo (GALERIE FOTO)

17 Jan 2024 667

Intervenție de urgență a ARSVOM în rada exterioară a Portului Constanța! Un marinar turc, transportat la spital (GALERIE FOTO)

05 Jan 2024 787

Incendiu pe un cargou spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară. Anunțul oficial al Rusiei

25 Dec 2023 690

Nava „Sar Artemis” în misiune și în Ajunul Crăciunului! Un membru al unui echipaj, cetățean ucrainean, a acuzat probleme medicale (FOTO)

24 Dec 2023 724

Turkish Airlines va achiziționa 220 de avioane noi Airbus

16 Dec 2023 795

Emmanuel Macron Franţa va susţine dezvoltarea unei nave spaţiale cargo

11 Dec 2023 820

MAE Marinar român, pe o navă capturată de către rebelii houthi în Marea Roșie.

20 Nov 2023 827

Casara Cargo va edifica o hală în Constanța. Document de urbanism, eliberat

13 Oct 2023 839

Știri Constanța Trupa Cargo va concerta în Piața Ovidiu, pe 30 septembrie

25 Sep 2023 1719

Ucraina confirmă că două nave-cargo se îndreaptă către porturile sale la Marea Neagră

16 Sep 2023 1065

Rock-ul se întoarce la malul mării! Pe 30 septembrie, Piața Ovidiu din municipiul Constanța va găzdui concertul unei trupe rock de excepție

14 Sep 2023 1021

ARSVOM Operațiune de salvare pe mare în apropierea portului Sulina (VIDEO)

06 Sep 2023 980

UPDATE ARSVOM Constanța intervine de urgență la o navă în pericol de scufundare (FOTO+VIDEO)

30 Aug 2023 1913