Sărbătoarea Bobotezei la Constanța Cine au fost cei trei oameni care au prins crucile aruncate în apă (GALERIE FOTO + VIDEO)

  • Aruncarea crucilor în apă semnifică Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului
  • Cele trei persoane care au prins crucile au fost: Victor Fedul, Cristian Tranulea și Tiberiu Moșoiu
  • Mesajul Arhiepiscopului Tomisului transmis către cei care au prins crucile a fost: „Să fie biruitori! Crucea este semnul jertfei, dar și al biruinței
 
Sărbătoarea de Bobotează la Constanța a avut loc în data de 6 ianuarie.
 
Prima parte a evenimentului s-a desfășurat la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, unde Înalt Prea Sfințitul Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie.
 
De la ora 11:30, a început procesiunea spre Portul Turistic Tomis. Au defilat mai mulți militari, fanfara, un sobor de preoți și diaconi, care cu butoaie de apă sfințită trase de boi și măgari și trăsura trasă de cai în care se afla ÎPS Teodosie.
 
La sosirea în Portul Turistic Tomis, Înalt Prea Sfințitul a ținut slujba de Sfințire Mare a Apei.
 
La sfârșitul acesteia, Arhiepiscopul Tomisului a aruncat trei cruci în apă. Actul acesta simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.


 
Aproximativ 20 de persoane s-au întrecut în cursa maritimă pentru a recupera cele trei cruci. La final, trei dintre aceștia au ieșit din apă victorioși, reușind să prindă crucile.
 
Unul dintre ei a fost Victor Fedul, în vârstă de 42 de ani. El a reușit performanța de a recupera crucea din apă pentru al treilea an la rând.

 
El a spus:

„Sunt mândru și fericit. Crucea este un simbol pe care mi l-am dorit de când eram copil. De fiecare dată când am prins crucea, mi-a mers mai bine în anul respectiv. Îi încurajez pe tineri să vină și să participe.”

Victor Fedul 

Înotător și profesor de înot, Cristian Tranulea, în vârstă de 22 de ani a declarat:

„Tatăl meu este preot și am avut toate motivele pentru a mă afla astăzi aici. A fost pentru prima dată când am sărit după cruce și în primă fază, m-a cuprins un sentiment de panică, pentru că am plecat ultimul de pe ponton. Cu siguranță voi reveni și la anul.”

Cristian Tranulea 

Al treilea câștigător, Tiberiu Moșoiu, 34 de ani, a zis:

„E prima dată când concurez. Consider că orice bărbat trebuie să facă treaba sta cel puțin odată. Este un sentiment ce nu poate fi descris. Am concurat pentru a-mi demonstra că pot înota până la cruce și înapoi.”

Tiberiu Moșoiu 

Mesajul Arhiepiscopului Tomisului transmis către cei care au prins crucile a fost:

„Să fie biruitori! Crucea este semnul jertfei, dar și al biruinței. Le doresc să fie mai credincioși și astfel, fiecare poate lua din darurile Bobotezei.”


El a mai declarat că, cei trei câștigători au primit din partea Arhiepiscopiei icoane și bani.
 
Citește și:
LIVE VIDEO+TEXT Mii de persoane participă la procesiunea de Bobotează de la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

LIVE VIDEO Trei cruci, aruncate în mare de Bobotează la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Contre între purtătorul de cuvânt al Patriarhiei și ÎPS Teodosie! Au voie sau nu fumătorii să bea Agheazmă Mare?

10 Jan 2024 1146

Boboteaza 2024 Un tânăr a recuperat toate cele trei cruci aruncate în Dunăre la Hârșova! ÎPS Teodosie - „A fost puțin egoist“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 5322

Bobotează Medgidia 2024 Cristian Tranulea, vicecampion mondial, a recuperat crucea aruncată în Canalul Dunăre - Marea Neagră (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 2418

Tânărul care a recuperat primul crucea aruncată în mare la Constanța, își serbează mâine onomastica (VIDEO)

06 Jan 2024 1218

ARSVOM, alături de Arhiepiscopia Tomisului, la slujba de Bobotează! Imagini surprinse în Portul Tomis (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 912

Prefectul județului Constanța, la slujba de Bobotează de la Medgidia! Cine este cel care a recuperat crucea aruncată în Canalul Dunăre-Marea Neagră (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 940

Un sportiv care se pregăteşte pentru Campionatul european de înot în ape îngheţate a recuperat crucea aruncată în Dunăre la Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 918

Un bărbat a recuperat pentru a patra oară, în ultimii 12 ani, Crucea sfinţită aruncată în Dunăre la Brăila

06 Jan 2024 826

Constanța Două care trase de boi, transportă butoaie cu apă sfințită pentru credincioșii care nu au ajuns la slujbă! Pe ce traseu circulă (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 1027

Tensiuni la intrare în Portul Constanța, în ziua de Bobotează. Iată ce a cauzat nemulțumirea oamenilor (FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 2074

Boboteaza, sărbătorită și la Tulcea (FOTO)

06 Jan 2024 759

Bobotează 2024 la Constanța Un tânăr curajos din Alba Iulia a venit până la Constanța pentru a prinde o cruce! Și a reușit! (FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 1690

Bobotează 2024 la Constanța Cine este unul din curajoșii care a prins crucea de Bobotează și ce va face cu ea (FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 3322

Bobotează 2024 la Constanța LIVE VIDEO. Trei cruci aruncate în apele mării de Bobotează. Curajoșii, pregătiți (FOTO+VIDEO)

06 Jan 2024 1927

Bobotează 2024 la Constanța Fotoreportaj. Oamenii celebrează cu mic cu mare evenimentul de Bobotează de la malul mării (FOTO +VIDEO)

06 Jan 2024 1121