Ce spun reprezentanții CJC Șase spitale sau secții noi, tăiate din PNRR. Printre ele, Construire Corp nou Departament Sănătatea mamei și copilului SCJU Constanța





Șase spitale sau secții noi, tăiate din PNRR. Șase spitale sau secții noi ale unor unități medicale pierd finanțarea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), din cauza „riscului ridicat” de nerealizare, potrivit cererii de modificare a PNRR pe care Guvernul a trimis-o vineri la Bruxelles.(sursa:https://www.g4media.ro/)

Dezvoltarea infrastructurii publice spitalicești s-a diminuat cu suma de 677 milioane euro, de la 1.724.050.00 euro (alocarea inițială) la 1.047.050.000 euro. Pentru a diminua fondurile, Ministerul Sănătății a propus eliminarea de la finanțarea prin PNRR a șase proiecte, identificate cu „un risc ridicat” în implementare, scrie gds.ro 

Cele șase proiecte sunt:
  • Construire, dotare si amenajare a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Buftea și desfiintare constructii existente (C1-C15), relocarea statiei de oxigen si relocarea gospodariei apa (96 milioane euro)
  • Construire Corp nou Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța (142 milioane euro)
  • Constructia de sectii de obstretica si ginecologie, neonatologie, chirurgie, pediatrica si pediatrie Arad – unitati noi (95 milioane euro)
  • Constructia Spitalului de Urgenta Prof. Dr. Dimitrie Gerota intr-o noua locatie (202 milioane euro)
  • Construire Spital Clinic de Pneumoftiziologie si Boli Infectioase Brasov (96 milioane euro)
  • Spitalul Juidetean de Urgenta Alba Iulia – Relocarea si modernizarea activitatii sectiei de oncologie si infiintare compartiment cardiologie interventionala (46 milioane euro)
Amintim că, în luna aprilie a.c. a fost lansată licitația pentru Proiectarea și Execuția de Lucrări a celui mai important obiectiv de investiții al Județului Constanța pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" cu o valoare estimată de 430 milioane de lei.

Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, Petre Enciu, vicepreședinte CJC a declarat că nu deține nicio informare oficială la Consiliul Județean din partea Ministerului Sănătății. 

 Suntem la un pas de a atribui contractul de execuție de lucrări. Procedura de achiziție se va finaliza în câteva zile, a precizat Enciu. 
 


Citește și:

Joi se semnează contractele pentru Policlinica Municipală de cardiologie și oncologie și pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice CJC O companie din Craiova va promova „Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța“

06 Apr 2024 652

Consiliul Județean Constanța achiziționează servicii de verificare tehnică pentru construirea noului spital „Mama și Copilul”

02 Feb 2024 950

Cine face parte din echipa care va superviza livrarea la cheie a Departamentului Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)

03 Jan 2024 1330

Decizie importantă a instanței ce vizează proiectul „Construire corp nou - departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”

07 Dec 2023 1060

Consiliul Județean Constanța, la mâna instanței de judecată Asocierea de firme care a vrut să construiască Spitalul Mama și Copilul a atacat în instanță decizia CNSC! Contractul de execuție ar putea fi reziliat!

27 Nov 2023 3302

LIVE TEXT Constanța Conferință de presă cu prilejul semnării contractului pentru Departamentul „Mama și Copilulׅ“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 1234

O companie din București va asigura supervizarea lucrărilor pentru Departament Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)

25 Oct 2023 1471

Senatorul PNL, Septimiu Bourceanu clarificări în legătură cu Departamentul „Sănătatea mamei şi copilului” Constanța

22 Sep 2023 982

Ministrul Sănătății refuză să-l primească în audiență pe președintele USR Constanța! Anunțul lui Stelian Ion

21 Sep 2023 891

Știri Constanța Președintele CJC a anunțat că a fost semnat contractul de atribuire pentru spitalul Mama și Copilul

20 Sep 2023 1187

LIVE VIDEO- TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință. Iată ce se discută (FOTO)

20 Sep 2023 1421

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1764

ZIUE LIVE Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2023 1042

Bogdan Huțucă (PNL) „Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții"

13 Sep 2023 1275

ZIUA LIVE Spitalul Mama și Copilul din Constanța a fost pus "la întârzieri" din pix?

13 Sep 2023 1441