Scandal în Parlament! Simion „Nu înţelegem graba cu care legea offshore e dezbătută”


 
  • Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat, marţi, că legea offshore este foarte importantă şi nu înţelege graba cu care actul normativ este trecut prin Parlament, beneficiarul gazelor din Marea Neagră fiind o companie de stat, dar nu a statului român, ci a celui austriac.

"Este o lege foarte importantă care intră în circuitul Camerei Deputaţilor şi în câteva zile este votată şi nu înţelegem motivul acestei grabe. Cam în aceeaşi componentă am fost şi am votat - a trecut prin comisiile noastre - legea compensării la energie electrică şi la gaze şi acum hotărâm sau o să hotărască majoritatea din acest Parlament că principalii beneficiari şi decidenţi asupra gazelor din Marea Neagră să fie alţii - o companie de stat, dar nu a statului român, ci a statului austriac. Nu înţelegem graba şi sperăm să discutăm punct cu punct, amendament cu amendament această lege, nu cum s-a făcut cu legea compensării. Atunci a ieşit ceva scris pe genunchi", a afirmat Simion, în deschiderea dezbaterilor pe Legea offshore, care au loc marţi în comisiile parlamentare de specialitate.

Înainte de începerea şedinţei, deputatul AUR a protestat faţă de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aşezat, în sala de dezbateri, între reprezentanţii mai multor firme, între care OMV Petrom.

"Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei. (...) Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ (ministrul Energiei - n.r.)! Hoţul - OMV! Bravo!", a susţinut George Simion.

Ulterior, ministrul Energiei şi-a schimbat locul în sala de şedinţe.

Proiectul legii offshore a intrat marţi în dezbaterea Comisiilor reunite de buget, finanţe şi pentru industrii ale Camerei Deputaţilor.

Şedinţa comună a comisiilor de specialitate era programată să înceapă la ora 10,00 cu dezbaterile asupra acestui proiect, în vederea întocmirii raportului. 

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Virgil Popescu „Legea offshore nu a mai speriat investitorii. De la 1 iulie începem să scădem dependența de gazul rusesc“

13 Jun 2022 684

Legea offshore, publicată în Monitorul Oficial Extracția gazelor din Marea Neagră poate începe

26 May 2022 647

Ministrul energiei, Virgil Popescu "România poate începe oficial exploatarea gazelor din Marea Neagră"

25 May 2022 702

Legea offshore, privind exploatarea gazelor din Marea Neagră, promulgată de preşedintele Iohannis

25 May 2022 688

Ministrul Energiei despre legea offshore „Odată cu începerea investiţiilor în Marea Neagră, România va deveni independentă energetic“

18 May 2022 537

Florin Cîțu „Legea offshore va fi votată miercuri şi va merge imediat la Camera Deputaţilor“

09 May 2022 717

Avizarea legii offshore, amânată de Consiliul Economic și Social

27 Apr 2022 581

Virgil Popescu, după depunerea legii offshore în Parlament „Primele gaze din Marea Neagră vor ieşi în a doua partea a acestui an“

15 Apr 2022 650

Premierul Nicolae Ciucă „Am depus azi în Parlament, ca lideri ai Coaliției, Legea offshore“

15 Apr 2022 662

Proiectul legii offshore va fi depus mâine în Parlamentul României

14 Apr 2022 669

Virgil Popescu spune că Legea offshore va fi modificată în actuala sesiune parlamentară

14 Jan 2022 727

Hotelul Vega, deţinut de Gabriel Comănescu, garanție imobiliară pentru un împrumut acordat societății GSP Offshore

01 May 2020 7781

Economica.net Guvernul modifică legea offshore, în favoarea investitorilor

21 Sep 2019 1721

Raport ACROPO Ce firme vor efectua operațiuni petroliere offshore la Marea Neagră în 2019

23 Mar 2019 3975

Liberalul Bogdan Huţucă, amendament la Legea offshore. Se extinde reţeaua de gaze din judeţul Constanţa cu redevenţele din Marea Neagră

26 Oct 2018 1416