Scenarii tactice, în Poligonul Capu Midia, pentru viitorii specialiști JTAC

  • Militarii au executat modulul practic care a constat în dirijarea aeronavelor cu aripă fixă, aparținând Bazei 86 Aeriană “locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și a elicopterelor aparținând Bazei 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu” în misiuni de close-air suport.
  • În secțiunea “Galerie foto” puteți vedea mai multe imagini din cadrul scenariilor tactice.
În perioada 12-15 octombrie 2020, un detașament din cadrul Centrului de Perfecționare ISR ( Informații, Supraveghere, Recunoaștere), parașutiști și JTAC “general Grigore Baștan” a participat la partea finală a Cursului de certificare a Controlorilor în Zona Finală de Atac Integrat / Joint Terminal Attak Controller (JTAC), care s-a desfășurat în Poligonul Complex de Trageri de la Capu Midia.

Militarii au executat modulul practic care a constat în dirijarea aeronavelor cu aripă fixă, aparținând Bazei 86 Aeriană “locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” și a elicopterelor aparținând Bazei 57 Aeriană “Mihail Kogălniceanu” în misiuni de close-air suport. Au fost simulate atacuri pe timp de zi și pe timp de noapte, atât în mediu permisiv, cât și nonpermisiv din punct de vedere al amenințărilor aeriene.

Viitorii specialiști JTAC au învățat cum să ia decizii rapide în sprijinul comandantului de la sol, cu ajutorul aviației. Militarii au avut de evaluat situația din teren și au transmis piloților aparatelor de zbor coordonatele țintelor care urmau să fie distruse.

Concret, în aceste zile cursanții au parcurs diferite scenarii statice fiind puși în situația de a ocupa, amenaja și camufla posturi de observare din care au raportat activitatea inamicului și au indicat ținte aeronavelor prin descriere și transmitere de coordonate, precum și scenarii dinamice care simulau focul direct al inamicului asupra acestora. Aceste activități au presupus o deplasare continuă, timp în care cursanții controlau acțiunile aeronavelor pentru nimicirea inamicului. Potrivit instructorilor, aceștia și-au demonstrat abilitățile necesare specialității JTAC, specialitate care necesită complexe resurse fizice și intelectuale.

Comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, colonelul Viorel-Eugen Bitan, a spus că militarii au beneficiat de tot sprijinul, facilitățile poligonului, cele de cazare și masă fiind optime pentru ca activitățile lor să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Sursa foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “Gral.bg. Ion BUNGESCU ”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Piloții de la Câmpia Turzii, în antrenamentele aer-aer Au nimicit toate țintele lansate de la sol, în Poligonul Capu Midia

11 Sep 2020 569

Ameropa Grains SA, PUZ pentru un teren din Constanța. Unde va fi amplasat un nou parc retail

19 Aug 2020 1272

Au fost repartizate și organelor de ordine din Constanța IGPR, despre pistoalele înmânate festiv de ministrul Vela

13 Aug 2020 557

Trageri în Poligonul Babadag. Circulația pe DJ 222, restricționată

06 Aug 2020 630

Tragerile cu rachete sol-aer, reluate la Capu Midia

25 Jun 2020 636

Condițiile de acces pentru această perioadă în poligonul de tragere Zip Escort

18 May 2020 812

PUZ-ul iniţiat de Ameropa Grains SA, pentru un teren situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în atenţia constănţenilor (document)

07 May 2020 1473

Poligon şi bază de instruire practică CERONAV, la Galaţi. Tehnorex International şi-a adjudecat contractul de execuţie a lucrărilor (document)

28 Feb 2020 2402

Mesajul lui Mihai Petre cu privire la tânărul care s-a sinucis într-un poligon din Constanța. „Marea îl erodează așa cum erodează plaja sau malurile de pământ”

16 Dec 2019 2145

Bărbatul care s-ar fi împușcat într-un poligon de tragere din Constanța a decedat

14 Dec 2019 2143

UPDATE Tentativă de suicid într-un poligon din Constanța. Victima este în stare gravă (video)

13 Dec 2019 2994

Tehnorex International SRL va proiecta şi executa poligonul de instruire în domeniul marinăresc al CERONAV (document)

16 Oct 2019 1188

UPDATE. Răspuns oficial MApN Explozii în zona plajei Vadu. Ce s-a întâmplat

28 Aug 2019 2854

Modificări ale normelor tehnice de siguranţă privind amenajarea poligoanelor de tragere (document)

30 Jul 2019 1174

UPDATE În poligonul de la Murfatlar a izbucnit un incendiu! Au ars 40 de hectare

23 Jun 2019 1150