Actualitate

Scenariul de coşmar! A patra licitaţie pentru reabilitarea Cazinoului, contestată. Ce spune primarul Decebal Făgădău

Primarul Decebal Făgădău a dat o declaraţie privind situaţia contestaţiei celei de-a patra licitaţie pentru reabilitarea şi restaurarea monumentului istoric care este obiectul poate cel mai vizitat de turişti la malul mării - Cazinoul de pe faleză. Un monument care a trecut prin trei licitaţii anulate deja în ultimii 10 ani, este din nou în mijlocul unei situaţii delicate. În prag de iarnă, clădirea care veghează ţărmul mării, clădirea trebuie să mai reziste încă un anotimp rece fără să se poată interveni.

"Se pare că această epopee cu Cazinoul Constanţa durează mai mult decât ne aşteptam. Vineri, 13, în ultima zi de depunere a contestaţiilor, ne-a adus o veste tristă. Recunosc că eu mă pregătisem ţinând cont că până în ultima zi nu au fost contestaţii, ma pregătisem pentru a întâmpina atât Compania Naţională de Investiţii, cât şi constructorul cât mai repede la Constanţa, fie pentru semnarea contractului, fie pentru semnarea ordinului de începere. Din păcate, cu această contestaţie, face ca acest proces să dureze încă o perioadă, sper cât se poate de scurtă. Din momentul în care am aflat că s-a depus contestaţie de către un consorţiu participant la licitaţie, am sunat la CNI, la Ministerul Dezvoltării Regionale, am vorbit cu domnul vicepremier şi tot ce pot să vă spun că respectăm dreptul fiecărui operator economic de a contesta, dar pe de altă parte, pe noi ne interesează de a avea un monument, un simbol al României restaurat", a spus primarul Decebal Făgădău.

Primarul Constanţei face apel să se  oprească acest şir lung de contestaţii peste contestaţii care a blocat în ultima decadă reabilitarea Cazinoului.

"De îndată ce va primi şi CNI această solicitare, colegii mei de la CNI cărora le mulţumesc au pregătit deja întreaga documentaţie. Astăzi, luni, ei au deja toată documentaţia pregătită pentru a o trmite la CNSC, iar acolo vedem ce vor face cei din comisia care va judeca contestaţia. Din ce ştiu, consorţiul care a depus contestaţia are preţul mai mare decât consorţiul câştigător. Consorţiul câştigător are o experienţă mai mare decât consorţiul care a făcut această contestaţie. Nu vreau să amărăciunea pe care o am acum să se transforme într-o presiune membrilor CNSC sau a comisiei de evaluare. Fac apel la raţiunea operatorilor economici. Sper că dacă această contestaţie va fi respinsă, să se oprească procesul de contestare. Îmi doresc să se înceapă cât mai repede lucrările la Cazinoul din Constanţa. Noi am făcut ce am putut. L-am pus în siguranţă, am depozitat cu mare grijă toate candelabrele şi toate obiectele. Tare îmi este că încă o iarnă va produce prejudicii la Cazinoul nostru. Fac apel la cei din CNSC şi la cei din comisia de evaluare din cadrul CNI să opereze cât se poate de repede şi în situaţia în care situaţia în care este respinsă, fac apel la contestatar să se oprească aici. Merităm un Cazino restaurat. Îmi doresc să avem o licitaţie finalizată. Îmi doresc ca municipiul Constanţa să se transforme într-un model de aşa nu cum să putem modifica legea şi s-o îmbunătăţim", a mai spus edilul Constanţei.

Scenariul cel mai groaznic constă în admiterea contestaţiei, ceea ce poate duce la o a patra licitaţie anulată.

"Al doilea scenariu este unul de coşmar. Nu ştim dacă o să fie admisă această contestaţe sau dacă o să se ajungă în instantă", a mai subliniat primarul.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Huțucă (PNL) - „Constănțenii s-au săturat de «vom face» și «vom drege», iar în realitate orașul să arate pe zi ce trece mai rău!“

21 Oct 2019 291

Unde votezi la prezidențiale! Dispozițiile primarului Făgădău privind modificarea și numerotarea secțiilor de votare din municipiul Constanța (documente)

21 Oct 2019 474

Investiție uriașă în Constanța. Trei bulevarde, reabilitate și modernizate

17 Oct 2019 733

Primarul Decebal Făgădău anunţă schimbarea la faţă a Constanţei Benzi pentru autobuze, mobilier urban inteligent, piste pentru biciclete (galerie foto)

15 Oct 2019 5417

CT BUS SA este noua societate care se ocupă de transportul local în Constanţa. Discuţii privind liniile metropolitane

15 Oct 2019 2000

Care este prețul stabilit de municipalitate pentru gigacalorie. Cât vor plăti constănțenii față de anul trecut

14 Oct 2019 883

Trei ani de asistenţă tehnică de la Banca Mondială pentru Primăria Constanţa. Oraşul smart se lasă aşteptat!

05 Oct 2019 502

Horia Ţuţuianu - „În judeţul Constanţa, Viorica Dăncilă va obţine minimum 35% în primul tur de scrutin“

05 Oct 2019 481

Primarul Decebal Făgădău, întâlnire cu reprezentanți ai Băncii Mondiale (galerie foto)

02 Oct 2019 381

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, chemat în instanţă de milionarul Virgil Calina. Mărul discordiei - o investiţie imobiliară din Mamaia

02 Oct 2019 8746

Proiectul înfiinţării unui nou cimitir musulman, în linie dreaptă. Primarul Decebal Făgădău - „Sper ca la primăvară să fie gata“

01 Oct 2019 1056

Parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean Constanţa va deveni cu plată! Iată motivul

30 Sep 2019 699

Cum comentează primarul Decebal Făgădău şi fostul candidat Vergil Chiţac anunţul candidaturii la primăria Constanţa a lui Stelian Ion (USR)

30 Sep 2019 862

Încep lucrările la Sala Polivalentă din municipiul Constanţa!

30 Sep 2019 1041

„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

26 Sep 2019 998