Scenariul de coşmar! A patra licitaţie pentru reabilitarea Cazinoului, contestată. Ce spune primarul Decebal Făgădău

Primarul Decebal Făgădău a dat o declaraţie privind situaţia contestaţiei celei de-a patra licitaţie pentru reabilitarea şi restaurarea monumentului istoric care este obiectul poate cel mai vizitat de turişti la malul mării - Cazinoul de pe faleză. Un monument care a trecut prin trei licitaţii anulate deja în ultimii 10 ani, este din nou în mijlocul unei situaţii delicate. În prag de iarnă, clădirea care veghează ţărmul mării, clădirea trebuie să mai reziste încă un anotimp rece fără să se poată interveni.

"Se pare că această epopee cu Cazinoul Constanţa durează mai mult decât ne aşteptam. Vineri, 13, în ultima zi de depunere a contestaţiilor, ne-a adus o veste tristă. Recunosc că eu mă pregătisem ţinând cont că până în ultima zi nu au fost contestaţii, ma pregătisem pentru a întâmpina atât Compania Naţională de Investiţii, cât şi constructorul cât mai repede la Constanţa, fie pentru semnarea contractului, fie pentru semnarea ordinului de începere. Din păcate, cu această contestaţie, face ca acest proces să dureze încă o perioadă, sper cât se poate de scurtă. Din momentul în care am aflat că s-a depus contestaţie de către un consorţiu participant la licitaţie, am sunat la CNI, la Ministerul Dezvoltării Regionale, am vorbit cu domnul vicepremier şi tot ce pot să vă spun că respectăm dreptul fiecărui operator economic de a contesta, dar pe de altă parte, pe noi ne interesează de a avea un monument, un simbol al României restaurat", a spus primarul Decebal Făgădău.

Primarul Constanţei face apel să se  oprească acest şir lung de contestaţii peste contestaţii care a blocat în ultima decadă reabilitarea Cazinoului.

"De îndată ce va primi şi CNI această solicitare, colegii mei de la CNI cărora le mulţumesc au pregătit deja întreaga documentaţie. Astăzi, luni, ei au deja toată documentaţia pregătită pentru a o trmite la CNSC, iar acolo vedem ce vor face cei din comisia care va judeca contestaţia. Din ce ştiu, consorţiul care a depus contestaţia are preţul mai mare decât consorţiul câştigător. Consorţiul câştigător are o experienţă mai mare decât consorţiul care a făcut această contestaţie. Nu vreau să amărăciunea pe care o am acum să se transforme într-o presiune membrilor CNSC sau a comisiei de evaluare. Fac apel la raţiunea operatorilor economici. Sper că dacă această contestaţie va fi respinsă, să se oprească procesul de contestare. Îmi doresc să se înceapă cât mai repede lucrările la Cazinoul din Constanţa. Noi am făcut ce am putut. L-am pus în siguranţă, am depozitat cu mare grijă toate candelabrele şi toate obiectele. Tare îmi este că încă o iarnă va produce prejudicii la Cazinoul nostru. Fac apel la cei din CNSC şi la cei din comisia de evaluare din cadrul CNI să opereze cât se poate de repede şi în situaţia în care situaţia în care este respinsă, fac apel la contestatar să se oprească aici. Merităm un Cazino restaurat. Îmi doresc să avem o licitaţie finalizată. Îmi doresc ca municipiul Constanţa să se transforme într-un model de aşa nu cum să putem modifica legea şi s-o îmbunătăţim", a mai spus edilul Constanţei.

Scenariul cel mai groaznic constă în admiterea contestaţiei, ceea ce poate duce la o a patra licitaţie anulată.

"Al doilea scenariu este unul de coşmar. Nu ştim dacă o să fie admisă această contestaţe sau dacă o să se ajungă în instantă", a mai subliniat primarul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 442

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 542

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4301

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 846

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2283

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1393

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1572

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 930

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1632

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1507

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1825

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1065

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1052

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 942

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1345