Schimb de ștafetă la Prefectura Constanța. Adrian Nicolaescu, primit cu căldură de foștii colegi (GALERIE FOTO)

 
Noul prefect al judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, a fost investit ieri în funcţie. La ceremonie a participat  directorul general al Direcției Generale pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului din Ministerul Afacerilor Interne, Constantin Mihart. După ce a dat citire oridinului de numire, el a anunţat că noul prefect ocupă funcţia prin detaşare.

„Este un moment solemn astăzi. Cu ceva timp în urmă, am depus acest jurământ de credinţă şi în calitatea de subprefect. În faţa noastră ca instituţie, ca reprezentant al guvernului în teritoriu, obligaţia noastră este să respectam legea şi să fim în slujba cetăţenilor. Pot să mă angajez că administraţia publică judeţeană Constanţa, în frunte cu Prefectura, va da un semnal pozitiv privind aplicarea legilor”, a spus Adrian Nicolaescu după depunerea jurământului, adugând că a avut o primă discuţie cu fostul prefect, care l-a pus la curent cu acţiunile prefecturii. În plus, el a anunţat că zilele următoare va avea o şedintă de lucru cu șefii instituțiilor deconcentrate. „Am venit acum, într-un moment în care activitățile sunt în derulare și așteptăm cu o întâlnire cu serviciile deconcentrate, cu directorii, ca să putem să ne punem de acord asupra obiectivelor pe care dânșii le au în derulare. Să vedem unde putem să intervenim și noi ca instituție, să-i ajută, să-i sprijinim și probabil că următoarea o vom face cu primarii. Am regăsit-o mult mai bine decât înainte pentru că lucrurile au evoluat. A evoluat și legislația, au evoluat și oamenii. Problemele, în schimb, s-au adunat, dar tot oamenii le vor rezolva“, a declarat Nicolaescu. La finalul şedinţei, acesta a declarat că este fericit că se reîntâlneşte cu foştii colegi din Prefectura Constanţa, bucuria revederii fiind, de altfel, reciprocă. Noul prefect al Constanței, Adrian Nicolaescu, a declarat că va face o analiză a activității derulate de instituțiile deconcentrate constănțene și de primăriile din județ.
 
Fostul prefect, Constantin Ion, care revine la conducerea Direcției pentru Evidența persoanelor Constanța  a declarat că va fi alături de noul reprezentant al Executivului. „Am încrederea că ceea ce va continua în activitatea instituţiei noastre va fi o continuare a ceea ce am început. Anul 2016 vine cu o încărcătură net superioară. Au fost multe lucruri pe care le-am îndreptat şi sunt sigur că noul prefect va continua cele începute. Vă asigur, domnule prefect, că veţi avea în mine mereu un partener“, a declarat Constanitn Ion.
 

Adrian Nicolaescu nu este un novice în ceea ce privește Instituția Prefectului. El a ocupat funcția de subprefect în perioada în care Dănuț Culețu era prefect al județului. În 2009, Adrian Viorel Nicolaescu a fost numit inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului de premierul de la aceea vreme Călin Popescu Tăriceanu. Fostul subprefect de Constanţa a ocupat şi funcţia de secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie ’89. În aceea perioadă, 2011, Adrian Nicolaescu, în calitate de secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din 1989, a fost atacat şi lovit în centrul Bucureştiului, pe strada Mihai Eminescu, şi şi-a scos certificat medico-legal care atesta agresiunea la care a fost supus. 

În 2014, prin decizia primului ministru Victor Ponta, Adrian Viorel Nicolaescu devenea inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Acesta era desemnat să îndeplinească atribuţii în sfera de competenţă a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Ce avere are noul prefect de Constanţa?
Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse în 2015, noul prefect al judeţului Constanţa deţine împreună cu soţia un teren agricol în localitatea Mircea Vodă din anul 2005 şi 33 de mp intravilan dintr-un schimb de locuinţă  în Constanţa din anul 2002. De asemenea, din acelaşi an, Nicolaescu a devenit prin schimb de locuinţă, proprietarul unui apartament în municipiului Constanţa în suprafaţă de 65 mp. Prefectul conduce şi un autoturism Skoda, an de fabricaţie 2005. Adrian Nicolaescu deţine un depozit bancar în valoare de 3.928 de lei, deschis în 2009, şi tot din acelaşi an, 144.467 de lei sub forma unui fond de investiţii sau pensie privată la o bancă comercială.  În calitate de inspector guvernamental şi consilier superior, Nicolaescu a avut, în 2014, un venit de 83.818 lei, din care 50.362 lei prin sentinţă civilă a Tribunalului Bucureşti.
În declaraţia de interese, Nicolaescu a precizat că este membru al Clubului Rotary International Cetate Tomis Constanţa. Ultima declaraţie de avere şi interese este dataă 3.05.2015.
 
Citește și: După 7 ani în “Tibetul guvernamental”: Adrian Nicolaescu se întoarce în Prefectura Constanţa (documente)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 8652

Nemulțumiri după achitarea lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța! (DOCUMENT)

19 Jan 2024 853

Iată de ce a fost achitat Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța! (DOCUMENT)

15 Jan 2024 1250

Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, achitat în dosarul DNA! (MINUTĂ)

12 Jan 2024 1061

Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe în dosarul lui Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța!

12 Jan 2024 1174

Tribunalul Constanța amână pentru ianuarie 2024 pronunțarea în dosarul lui Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța!

22 Dec 2023 757

Dosar DNA Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, în așteptarea deciziei tribunalului

13 Dec 2023 1059

Tribunalul Constanța amână pronunțarea în dosarul lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța!

16 Nov 2023 1113

Tribunalul Constanța așteptat să se pronunțe în dosarul lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului

15 Nov 2023 840

Peste 400 de judecători solicită trasferul la alte instanțe! Cine sunt magistrații din Constanța (LISTĂ)

31 Oct 2023 1944

Judecata s-a terminat! Urmează pronunțarea în dosarul lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța

18 Oct 2023 2035

DNA Termen nou în dosarul lui Adrian Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța

20 Sep 2023 941

Ce cumpără Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța de la o firmă din București (DOCUMENT)

18 Jun 2023 1079

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul fostului prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu

14 Jun 2023 1323

Dosarul fostului prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, amânat din cauza lipsei martorilor

30 Apr 2023 1079