Schimbări importante Daewoo Mangalia Heavy Industries devine oficial Damen Shipyards Mangalia SA

La data de 9 noiembrie 2018, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Daewoo Mangalia Heavy Industries s-a întrunit în şedinţă, pentru a lua mai multe decizii.
 
Astfel, acţionarii - Şantierul Naval 2 Mai SA, cu o valoare de 48,99923% din capitalul social, reprezentată prin Ioan Griguţă, şi Damen Holding BV, cu o valoare de 51,00077% din capitalul social, reprezentată de Răzvan Florin Stoicescu - s-au întrunit în şedinţă pentru aprobarea unor schimbări majore.
 
La data de 20 iulie, Damen a încheiat un contract de transfer de acţiuni şi cesiune de creanţe cu 2MMS, prin care, inter alia, Damen transferă, iar 2MMS primeşte, în condiţiile respectivului contract, un număr de 20.792 de acţiuni ale societăţii, reprezentând 2 procente din capitalul social.
 
Acţionarii societăţii intenţionează să schimbe sistemul de administrare al acesteia, din sistem unitar în sistem dualist, iar ca urmare a acestei modificări, Consiliul de Administraţie va fi înlocuit de către un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat.
 
Acţionarii societăţii au în plan numirea celor 7 membri ai Consiliului de Supraveghere al societăţii, precum şi stabilirea remuneraţiei acestora. Ca urmare a modificării structurii de administrare a societăţii, din sistem unitar în sistem dualist, s-a decis revocarea din calitatea de membri ai Consiliului de Administraţie a următorilor: Bert Jan ter Riet, Merkelbach van Enkhuizen Joannes Adrianus Cornelis Maria, Akimov Vadim, Poot Emilie Huibertus, Georgescu Ionel, Prodan Ştefan, Grosu Dorin-Ionuţ. S-a luat act de încetarea mandatelor de preşedinte al lui Bert Jan ter Riet şi de vicepreşedinte al lui Prodan Ştefan.
 
S-a aprobat numirea în calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere a societăţii, pentru un mandat de 2 ani fiecare, începând cu data adoptării hotărârii, a următoarelor persoane: Bert Jan ter Riet, Merkelbach van Enkhuizen Joannes Adrianus Cornelis Maria, Akimov Vadim, Grosu Dorin-Ionuţ, Bogdan Constantin Andronic, Ştefan Prodan, Viorel Beleuzu.
Remuneraţia lunară a fost stabilită la 7.800 de lei pentru Dorin Ionuţ Grosu, Bogdan Constantin Andronic, Ştefan Prodan şi Viorel Beleuzu. S-a aprobat şi faptul că membrii numiţi la propunerea Damen să nu fie remuneraţi.
 
În şedinţa din 9 noiembrie, s-a aprobat şi schimbarea denumirii societăţii, din Daewoo Mangalia Heavy Industries SA în Damen Shipyards Mangalia SA, cu sediul social pe strada Portului nr. 1 din Mangalia. Limbile utilizate pentru desfăşurarea activităţii societăţii sunt engleza şi româna. Societatea va funcţiona pe o perioadă nelimitată.
 
A mai fost aprobată numirea membrilor Directoratului societăţii, pentru un mandat de 4 ani: Chris Groninger, cetăţean olandez, Liana Laura Constantin, cetăţean român, Florin Marian Spătaru, cetăţean român. Preşedintele Directoratului societăţii a fost Chris Groninger. Membrii Directoratului nu vor fi remuneraţi.

Consiliul de Supraveghere îl va avea ca preşedinte pe Bert Jan ter Riet, iar vicepreşedinte este numit Dorin Ionuţ Grosu. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acționarii Damen Shipyards Mangalia SA se întrunesc în ședință. Ce se află pe ordinea de zi

26 Nov 2020 493

Modificări în Consiliul de Supraveghere al societății Damen Shipyards Mangalia SA

24 Nov 2020 614

A doua corvetă construită de Damen în România, livrată către Marina Militară din Pakistan

13 Nov 2020 653

Decizii importante ale Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia, la ultima ședință

05 Oct 2020 1074

Dosarul privind achiziţia corvetelor multifuncţionale a ajuns la Înalta Curte. Când s-a stabilit primul termen

05 Sep 2020 901

Ioan Griguță, revocat din funcția de reprezentant al Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia din AGOA Damen Mangalia

05 Sep 2020 801

Oficial! Iată câte disponibilizări va face Grupul Damen în lume. 870 de angajați de la Mangalia și Galați, afectați

05 Aug 2020 1166

Consiliul de Administrație al Societății Șantierului Naval 2 Mai – SA schimbă reprezentantul din AGOA Damen Mangalia

31 Jul 2020 847

Hotărâre definitivă în dosarul privind achiziţia de către MApN a patru corvete multifuncţionale

15 May 2020 1365

Înalta Curte va analiza cererea de strămutare a dosarului privind achiziţia de către MApN a patru corvete multifuncţionale

12 May 2020 710

Contract de peste 32 de milioane de lei Nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa“, modernizată (document)

07 Apr 2020 2712

Achiziţia celor patru corvete multifuncţionale, în atenţia judecătorilor (document)

19 Feb 2020 1464

Deputatul Huţucă şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, la discuţii cu conducerea Damen Mangalia

15 Feb 2020 2033

Prezenţe surpriză la lansarea primei nave de patrulare construite de români, la Şantierul Naval Damen Galaţi. Ceremonia, la Constanţa (galerie foto)

14 Feb 2020 5301

Prima navă de patrulare construită în România, livrată astăzi către cumpărătorul pakistanez (galerie foto)

13 Feb 2020 1265