Schimbări în fosta firmă a soției primarului Făgădău Proaspăt cooptați în afacere, Skantzikas și Blue Beach nu mai sunt acționarii Roxor Black. Cine deține acum toate procentele

  • Grecul Theodoros Skandalidis rămâne asociat unic al Roxor Black și, totodată, administratorul acesteia.
  • Schimbările au venit pe fondul retragerii din acționariat a firmei Blue Beach și a lui Nikolaos Skantzikas, ce fuseseră recent cooptați în afacere.
  • Din Roxor Black au făcut parte soția primarului Decebal Făgădău, Monica Daniela Gaitanidis, și fratele viceprimarului Dumitru Babu, respectiv Alexandru Babu,
S-a schimbat iar acționariatul firmei Roxor Black, în care au fost asociați soția primarului Decebal Făgădău, Monica Daniela Gaitanidis, și fratele viceprimarului Dumitru Babu, anume Alexandru Babu.
În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea nr. 2/6 iulie 2020, potrivit căreia grecul Theodoros Skandalidis rămâne asociat unic al firmei și, totodată, administrator al acesteia. Schimbările au venit pe fondul retragerii din societate a firmei Blue Beach SRL și a grecului Nikolaos Skantzikas, care fuseseră, de altfel, recent cooptați în afacere.
Decizia de cooptare a Blue Beach SRL și a lui Nikolaos Skantzikas în firma Roxor Black fusese luată în urma hotărârii din data de 29 mai 2020. Potrivit acesteia, Blue Beach SRL primise 80% din Roxor Black, iar Nikolaos Skantzikas – 10%.
 

Renunțarea la cesionarea părților sociale

Ulterior, prin decizia nr. 2 din 6 iulie 2020, publicată în Monitorul Oficial, s-a decis renunțarea la cesionarea părților sociale, așa încât Skandalidis a revenit la statutul de unic asociat și, totodată, administrator al Roxor Black.
Astfel, în decizia citată anterior se menționează că Theodoros Skandalidis a decis renunțarea la cesionarea unui număr de 40 de părți sociale, reprezentând 80% din capitalul societății Roxor Black SRL către Blue Beach SRL, reprezentată de administratorul Nikolaos Skantzikas. Aceeași decizie a fost luată și în legătură cu alte cinci părți sociale, reprezentând 10% din capitalul Roxor Black, ce îi fuseseră cesionate lui Nikolaos Skantzikas.
„În urma renunțării la cesionarea părților sociale, subsemnatul Skandalidis Theodoros rămâne asociat unic al Societății Roxor Black SRL“, se mai arată în documentul citat, unde se face și precizarea că firma va fi administrată de Skandalidis.
 

Soția primarului și fratele vicelui, asociați până în 2018

Așa cum arătam în edițiile anterioare, Roxor Black SRL a deținut terasa Amalfi din Portul Tomis din Constanța. În această firmă au fost asociați soția primarului Decebal Făgădău, Monica Daniela Gaitanidis, și fratele viceprimarului Dumitru Babu, respectiv Alexandru Babu.
În urmă cu doi ani, Adunarea Generală a Asociaților societății Roxor Black SRL a adoptat hotărârea nr.3/22.10.2018, publicată în Monitorul Oficial, Partea IV, numărul 4826, din 19 decembrie 2018.
Atunci au fost luate următoarele decizii:
Art. 1 – s-a cesionat de către Gaitanidis Făgădău Monica Daniela 20 de părți sociale a câte 10 lei, reprezentând 40% din capitalul social al firmei, la valoarea nominală, conform art. 202 alin. 1 din L. 31/1990, rep., către Skandalidis Theodoros, asociat al firmei.
Art. 2 - Se cesionează de către Babu Alexandru 20 de părți sociale a câte 10 lei, reprezentând 40% din capitalul social al firmei, la valoarea nominală, conform art. 202 alin. 1 din L. 31/1990 rep., către același Skandalidis Theodoros.
În urma modificărilor, asociatul Skandalidis Theodoros deținea 50 părți sociale a câte 10 lei fiecare, având valoarea totală de 500 lei, reprezentând 100% capitalul social. Totodată, acesta a fost numit și administrator, în urma revocării din această funcție a Monicăi Daniela Gaitanidis Făgădău.


Despre Roxor Black

Potrivit Oficiului Registrului Comerțului, firma Roxor Black SRL a fost înființată în 2015, avea sediul social în municipiul Constanța, strada Turda, obiectul de activitate „restaurante“ și un capital social subscris de 400 de lei, integral vărsat.
Inițial, Roxor Black SRL era deținută de Blanc Leader SRL, cu 97,5% din capitalul social, și Mărioara Secărea, cu 2,5% din capitalul social. Administratorul SRL-ului era Ion Ciota, născut în 1984, în Constanța.
Ulterior, Adunarea Acționarilor Roxor Black SRL decidea în 2017 următoarele: aprobarea cesiunii a 20 de părți sociale, reprezentând 50% din capitalul social, deținute de către acționarul persoană juridică Blanc Leader SRL, către Monica Daniela Gaitanidis Făgădău și a 19 părți sociale, reprezentând 47,5% din capitalul social, deținute de către aceeași societate, către Alexandru Babu. În cadrul aceleiași întruniri a asociaților, și acționarul Marioara Secărea și-a cesionat partea socială deținută către Alexandru Babu.
O altă decizie a acționarilor a fost atunci încetarea mandatului de administrator al lui Ion Ciota, locul acestuia fiind luat cu drepturi depline de Monica Daniela Gaitanidis Făgădău.

În prezent, Roxor Black îl are ca acționar unic, așa cum am menționat, pe Theodoros Skandalidis, acesta fiind și administrator.
În anul 2017, potrivit Registrului Comerțului consultat la data de 31 iulie 2020, firma a avut o pierdere netă de 98.429 de lei, patru salariați și o cifră de afaceri netă de 305.685 de lei. În 2018, pierderea netă a fost de 61.898 de lei, numărul salariaților a fost trei, iar cifra de afaceri netă a fost 304.154 de lei. În 2019, cu 15 angajați, pierderea netă a fost de 664.381 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 653.776 de lei.


Despre Blue Beach

Legat de Blue Beach SRL, trebuie menționat că aceasta a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în municipiul Constanța, pe aleea Lirei, obiectul de activitate fiind reprezentat de „hoteluri și alte facilități de cazare similare“.

Potrivit Registrului Comerțului, din acționariatul Blue Beach SRL fac parte Aterina Global S.R.L., cu 50% din capitalul social, Skantzikas Teodora Maria, cu 18% din capitalul social, Gioxas Antonios, cu 30% din capitalul social, și Skantzikas Ioannis, cu 2% din capitalul social. Skantzikas Nikolaos este administratorul firmei.
Mai trebuie spus că Ioannis Skantzikas este una și aceeași persoană care, potrivit declarației de avere a lui Radu Mazăre din 2008, a fost împrumutată de fostul edil-șef al municipiului Constanța cu 600.000 de euro.
\

Citește și:

Blue Beach SRL, firmă în care apare „grecul lui Mazăre“, cooptată în societatea în care au fost asociați soția primarului Făgădău și fratele viceprimarului Babu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afacerile și interesele consulului onorific al Republicii Elene de la Constanța, Theodoros Skandalidis

27 Oct 2022 1923

Legături cu nume grele din mediul de afaceri din Constanța. Nikolaos Skantzikas rămâne administratorul Ammos Wave SRL!

19 Jul 2022 2293

Schimbări în Roxor Black Fosta firmă a soției lui Făgădău are un nou acționar majoritar. Despre cine este vorba

05 Mar 2021 3516

Blue Beach SRL, firmă în care apare „grecul lui Mazăre“, cooptată în societatea în care au fost asociați soția primarului Făgădău și fratele viceprimarului Babu

01 Jul 2020 2839

Firma, preluată de un grec. Legături cu Radu Mazăre Soția primarului Făgădău și fratele viceprimarului Babu și-au cesionat acțiunile din SRL-ul care deținea terasa Amalfi din Portul Tomis

28 Dec 2018 8255

Soţia primarului Constanţei Decebal Făgădău și fratele viceprimarului Dumitru Babu au luat o decizie importantă

23 May 2018 13392

Soţia primarului şi fratele viceprimarului au devenit acţionari într-un SRL Legături cu firma pe care Primăria nu a lăsat-o să construiască pe Baba Novac, dar de la care a cumpărat portocale pentru cadourile de Crăciun

07 Jan 2018 10987