Schimbări în lumea afacerilor din Constanța! S-a probat fuziunea a două firme din oraș! Detalii

 
  • Cele două firme implicate în acest proces de fuziune îl au ca acționar majoritar pe omul de afaceri George Secărea, cunoscut și pentru investițiile imobiliare din oraș, partener de afaceri cu fostul primar al Constanței Radu Mazăre, dar și cu fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în Silk Estate SA, dar și în Alliance Qwest Company SA.
 
Societatea comercială Worldwide Rent SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia, fuzionează cu SC Ideal Rent Invest SRL, firmă cu sediul în Constanţa, strada Miron Costin. Fuziunea se face prin absorbţia societăţii Ideal Rent Invest de către Worldwide Rent SRL, cea din urmă fiind societate absorbantă.

În urma fuziunii, Ideal Rent Invest SRL va fi radiată!

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3794 din data de 08 septembrie 2022.
 
Worldwide Rent SRL - societate absorbantă – este reprezentată prin asociaţii: George Secărea, ce deţine un număr de 42 părţi sociale, în valoare totală de 420 de lei, reprezentând 80,77% din capitalul social al societăţii, aceasta fiind şi cota de participare la beneficii şi pierderi, şi Georgiana-Elena Stoica Secărea, ce deţine 10 părţi sociale, în valoare totală de 100 de lei, reprezentând 19,23% din capitalul social al societăţii, aceasta fiind şi cota de participare la beneficii şi pierderi.
 
Mai departe, Ideal Rent Invest SRL, societate absorbită, i-a avut ca asociați tot pe Secărea George, cu 43 părţi sociale, în valoare totală de 330,00 de lei, reprezentând 80,49% din capitalul social al societăţii, aceasta fiind şi cota de participare la beneficii şi pierderi, şi pe Georgiana-Elena Stoica Secărea, ce a deţinut 8 părţi sociale, în valoare totală de 80,00 de lei, reprezentând 19,51% din capitalul social al societăţii, aceasta fiind şi cota de participare la beneficii şi pierderi.
 
Capitalul social al societăţii absorbite Ideal Rent Invest se preia în totalitate prin absorbţie la societatea absorbantă Worldwide Rent SRL, la o paritate de 1/1.
 
Societatea absorbantă Worldwide Rent SRL va emite 41 părţi sociale x 10 lei/parte socială persoanelor fizice George Secărea - 33 părţi sociale şi Georgiana-Elena Stoica Secărea - 8 părţi sociale.
 
Așa cum arătam și mai sus, în urma fuziunii, societatea Ideal Rent Invest SRL va fi radiată.

 
În urma acestui proces, societatea care rămâne în urma fuziunii prin absorbţie, respectiv societatea absorbantă Worldwide Rent SRL, va avea un capital social total de 930,00 lei, împărţit în 93 părţi sociale, fiecare parte socială având o valoare de 10 lei, fiind repartizat astfel: George Secărea - cu  un număr de 75 părţi sociale, în valoare totală de 750,00 de lei, reprezentând 80,64% din capitalul social al societăţii, aceasta fiind şi cota de participare la beneficii şi pierderi, şi Georgiana-Elena Stoica Secărea, cu 18 părţi sociale, în valoare totală de 180,00 de lei, reprezentând 19,36% din capitalul social al societăţii, aceasta fiind şi cota de participare la beneficii şi pierderi.
 

Fundamentarea, condiţiile şi efectele fuziunii
 
Prezentul proiect de fuziune a fost întocmit în conformitate cu prevederile art. 241 din Legea nr. 31/1990, republicată, în baza hotărârilor adunărilor generale ale celor două societăţi participante.
 
Fuziunea se va realiza prin absorbţia societăţii Ideal Rent Invest SRL de către societatea Worldwide Rent SRL, de la data înregistrării în Registrul Comerţului a hotărârii ultimei adunări generale care a aprobat operaţiunea.
 
Fuziunea se face prin transmiterea integrală a patrimoniului societăţii absorbite către societatea absorbantă, cu toate drepturile şi obligaţiile pe care le are în starea în care se află la data fuziunii.
 
Societatea absorbantă va dobândi drepturile şi va fi ţinută de obligaţiile societăţii absorbite în cadrul procesului de fuziune. În cadrul procesului de fuziune, societatea absorbită îşi va înceta existenţa, pierzându-şi personalitatea juridică şi se va dizolva fără lichidare, urmând a fi radiată din registrul comerţului.
 
La baza fuziunii au stat următoarele raţiuni economice şi de strategie comercială:
 
(I) societatea absorbită nu îşi va putea desfăşura activitatea şi nu va avea resursele necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu obligaţiile bugetare generate de implementarea O.G. nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
 
(II) fuziunea este generată de schimbările legislative privind regimul microîntreprinderilor şi are ca efect consolidarea activităţii societăţii absorbante. (...) Elementele de activ (activul), în valoare de 522.263,46 lei, şi elementele de pasiv (pasivul), în valoare de 522.263,46 lei, existente în patrimoniul societăţii absorbite Ideal Rent Invest SRL la data de 30.04.2022 se preiau în totalitate de societatea absorbantă Worldwide Rent SRL, inclusiv drepturile şi obligaţiile ce decurg din preluarea acestora.
 
Societatea absorbită Ideal Rent Invest SRL, în urma fuziunii din 03.08.2022, îşi va înceta existenţa prin dizolvare şi radiere.
 
Activul reprezentând construcţie şi teren aferent, ce va fi transferat patrimonial, în urma fuziunii la 30.04.2022, de la societatea absorbită Ideal Rent Invest SRL la societatea absorbantă Worldwide Rent SRL este:
 
spaţiu comercial şi dependinţe, cu suprafaţa utilă măsurată de 225,82 mp şi suprafaţa rampă + spaţiu transport de 22,16 mp situate în Constanţa, bd. Alexandru Lăpuşneanu, înscrieri privitoare la drepturi de proprietate şi alte drepturi reale: act notarial nr. 548 din 30.08.2017, emis de Vonica Cătălina Elena, hotărâre judecătorească nr. 369 din 27.04.2017, emisă de Tribunalul Constanţa, act administrativ nr. 20260 din 01.08.2017, emis de ONRC, act administrativ nr. 1 din 01.03.2017, emis de Q SEG WEST - S.A., şi teren în suprafaţă indiviză de 196,00 mp, identificat cu număr cadastral 3396, înscris în cartea funciară nr. 200452 a UAT Constanţa.
 
Arhivele societăţii absorbite Ideal Rent Invest vor fi predate către societatea absorbantă Worldwide Rent SRL, pe bază de proces-verbal.
 
După aprobarea fuziunii, societatea absorbantă Worldwide Rent SRL va răspunde de arhivele societăţii absorbite Ideal Rent Invest SRL.
 
Prezentul proiect de fuziune s-a întocmit în conformitate cu dispoziţiile art. 239 din Legea nr. 31/1990 şi examinat de expertul contabil Isabela Aragea, în conformitate cu prevederile art. 2518 din Legea nr. 31/1990.
 
Worldwide Rent SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 11 septembrie 2022, SC Worldwide Rent SRL a fost fondată în 2011 și se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing.
 
Date financiare
 
Pentru anul trecut, fără niciun angajat, firma a declarat o cifră de afaceri de 72.939 de lei, cheltuieli de 43.252 de lei și un profit net de 27.762 de lei. Pentru anul 2020, tot fără niciun angajat, Worldwide Rent a raportat o cifră de afaceri de 80.751 de lei, cheltuieli de 33.669 de lei și un profit net de 44.886 lei.
 
Asociați Worldwide Rent SRL sunt, așa cum arătam și mai sus, George Secărea și Georgiana Elena Stoica Secărea.
 
Worldwide Rent este administrată este Nicoleta Popa.  
 
Ideal Rent Invest SRL
 
Ideal Rent Invest SRL are sediul social în Constanţa, a fost fondată în 2013 și se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing.
 
Pentru anul trecut, cu 0 angajați, Ideal Rent Invest a raportat o cifră de afaceri de 177.041 de lei, cheltuieli de 29.974 de lei și un profit net de 141.862 de lei.
 
Pentru anul 2020, cu un singur angajat, Ideal Rent Invest a declarat o cifră de afaceri de 145.189 de lei, cheltuieli de 57.706 de lei și un profit net de 85.255 de lei.
 
Asociații Ideal Rent Invest SRL sunt George Secărea și Georgiana Elena Stoica Secărea.
 
Ideal Rent Invest este administrată de Nicoleta Popa.
 
Q Seg West SA
 
Societatea Q Seg West SA are sediul social în Constanţa, Mamaia, a fost fondată în 2013 și se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau în leasing.
 
Pentru anul trecut, fără niciun angajat, Q Seg West SA a raportat o cifră de afaceri de 3.361 de lei, cheltuieli de 1.816 lei și un profit net de 1.446 lei. Acționar majoritar al Q Seg West SA este George Secărea, ce deține 81.12 %din capitalul social, restul - 18.87 % - fiind deținut de o Listă de Acționari.
 
14 firme în funcțiune, 18 radiate
 
George Secărea figurează în 14 firme aflate în funcțiune, respectiv: Ideal Rent Invest SRL, Universal Concept Invest SRL, Worldwide Rent SRL, Glob Rental Activities SRL, Alliance Qwest Company SA, Silk Estate SA, Q Seg West SA, Relax Rent Invest SRL, Seg Secom SRL, Allstar Rent SRL, Lifestyle Living Imob SRL, Secom Exim SRL, Belvedere Lux Residences SRL și Profit Rent SRL.
 
Partener de afaceri cu Mazăre și Nicușor Constantinescu
 
În Silk Estate SA și în Alliance Qwest Company SA, George Secărea este partener de afaceri cu fostul primar al Constanței Radu Mazăre, dar și cu fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în Silk Estate SA, dar și în Alliance Qwest Company SA
 
În trecut, George Secărea a apărut în alte 18 firme în prezent radiate: Favorit Lux SRL, Bellevue Modern Residence SRL, AS Invest SRL, Global Professional Services SRL, Global Investments SRL, General Investments SRL, General Professional Investments SRL, Alliance Invest SRL, Logique Rent SRL, Real Corporation SRL, Euroq Rent SRL, Smart Rent SRL, Global Concept Administration SRL, Global Quality Investment SRL, Globq Rent SRL, Universal Rent SRL, Professional Rent SRL și Future Rent SRL.         
 
Georgiana Elena Stoica Secărea apare în Sunrise Luxury Residence SRL, Ideal Rent Invest SRL, Universal Concept Invest SRL, Worldwide Rent SRL, Glob Rental Activities SRL, Relax Rent Invest SRL, Allstar Rent SRL, Lifestyle Living Imob SRL și în IFN Împrumut SA. Georgiana Elena Stoica Secărea a mai figurat în trecut în SC Bellevue Modern Residence SRL, în prezent radiată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie, experții ar putea fi amendați
 
George Secărea a ieșit din Sunrise Luxury Residence SRL
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1193

Terenurile afaceristului Secărea Verdict în așteptare pentru PUZ-ul din strada Belvedere, Constanța! Curtea de Apel amână pronunțarea

29 Mar 2024 588

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 808

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 827

PUZ-ul afaceristului Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, ajuns la Curtea de Apel Constanța

22 Jun 2023 1387

PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, anulat! Judecătorii explică de ce au decis anularea (MOTIVARE)

19 May 2023 1463

Judecătorii nu au ajuns la o concluzie privind terenurile afaceristului Secărea din strada Belvedere, din Constanța

02 Apr 2023 1511

Verdict în așteptare privind terenurile afaceristului George Secărea, din strada Belvedere din Constanța

19 Mar 2023 2237

Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie, experții ar putea fi amendați

08 Aug 2022 2395

Veronica Mihaela Secărea Ciota, numită administrator al Secom Exim SRL

18 May 2022 2906

Ce s-a decis în legătură cu administratorul firmei fondate de Nicușor, Mazăre și George Secărea

21 Jan 2022 2985

George Secărea, asociat cu Radu Mazăre, a primit două autorizații de construire de la Primăria Constanța

12 Nov 2021 2403

Compania fondată de Mazăre, Nicușor și antreprenorul Secărea a pus bazele unei noi firme pe piața imobiliară

25 Sep 2021 3236

Constănțeanul supărat O femeie cere igienizarea terenului insalubru de pe strada Belvedere. Proprietarul, partener cu Mazăre și Constantinescu

20 Sep 2021 6454

George Secărea a ieșit din Sunrise Luxury Residence SRL

20 Jul 2021 3015