Schwarzenegger le-a spus ruşilor "adevărul despre războiul din Ucraina". Ce a ținut să-i transmită lui Putin (VIDEO)

Arnold Schwarzenegger Foto captură video FacebookActorul şi politicianul americano-austriac Arnold Schwarzenegger s-a adresat poporului rus pentru "a-i spune adevărul despre războiul din Ucraina" într-o înregistrare video publicată joi, 17 martie, pe reţelele de socializare, în care starul hollywoodian a denunţat "propaganda şi dezinformarea" Kremlinului, informează AFP.




"Ştiu că guvernul vostru v-a spus că este un război pentru denazificarea Ucrainei. Denazificarea Ucrainei? Nu este adevărat", a declarat fostul guvernator al statului California, care a adăugat că are "doar afecţiune şi respect pentru poporul din Rusia" în acest videoclip cu o durată de peste nouă minute şi cu subtitrare în limba rusă.

 

Adresându-se de asemenea soldaţilor ruşi, Arnold Schwarzenegger a relatat şi povestea de viaţă a tatălui său, soldat în Germania nazistă în Al Doilea Război Mondial, care a fost "inflamat de minciunile guvernului german". El a povestit şi felul în care tatăl lui a revenit apoi în ţară după asediul de la Leningrad ca un om "doborât fizic şi mental", nu doar din cauza fragmentelor de gloanţe care l-au atins, ci mai ales din cauza vinovăţiei pe care o resimţea.



"Nu vreau ca şi voi să vă simţiţi doborâţi ca tatăl meu. Acesta nu este războiul pentru a apăra Rusia pe care l-au dus bunicii şi străbunicii voştri", a mai spus starul hollywoodian.

Protagonistul francizei "Terminator" le-a transmis apoi un mesaj "celor aflaţi la putere la Kremlin", întrebându-i de ce "îi sacrifică pe acei soldaţi tineri pentru ambiţiile lor".




La jumătatea zilei de joi, înregistrarea video publicată de Arnold Schwarzenegger adunase deja mai multe milioane de vizualizări.



Celebrul actor i-a transmis şi un mesaj lui Vladimir Putin: "Tu ai început acest război. Tu eşti cel care poartă acest război. Tu poţi să opreşti acest război".


Arnold Schwarzenegger şi-a încheiat videoclipul cu un mesaj de sprijin adresat cetăţenilor ruşi care au manifestat împotriva războiului pe străzile mai multor oraşe din Rusia.



"Lumea a văzut curajul vostru. Ştim că aţi suportat consecinţele curajului vostru (..) Sunteţi noii mei eroi şi aveţi forţa lui Iuri Petrovici Vlasov", a declarat starul hollywoodian, referindu-se la campionul sovietic la haltere pe care Arnold Schwarzenegger l-a întâlnit în tinereţe. 

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arnold Schwarzenegger şi-a continuat călătoria. Fusese reţinut de vameşii germani pe aeroportul din München

18 Jan 2024 706

Arnold Schwarzenegger, reținut de vameși în Munchen, Germania. Iată motivul

17 Jan 2024 932

Fericire mare în familia unui mare actor! Fiica acestuia a devenit mamă pentru a doua oară

23 May 2022 1410

Arnold Schwarzenegger, implicat într-un accident rutier în Los Angeles. O femeie a ajuns la spital

22 Jan 2022 1579

Arnold Schwarzenegger, operat de urgență pe cord deschis

30 Mar 2018 2836

O cunoscută actriţă americană împlineşte 60 de ani. În ce filme a jucat

10 Mar 2018 1890

Ziua în care Arnold Schwarzenegger a devenit cetăţean american

16 Sep 2016 2821

Numele lui Dan Ioan Popescu şi al "băiatului deştept din energie Bogdan Buzaianu", gravate pe vitrina celui mai scump magazin din lume

26 Sep 2015 4800

Ştiaţi că...? Pe 30 iulie, îşi sărbătoreşte ziua de naştere...

30 Jul 2015 2577

Asasinul T-X din „Terminator 3“, la Superkombat Vedeta de la Hollywood Kristanna Loken ajunge mâine la Mamaia

30 Jul 2015 1871

Va fi la Constanţa pe 1 august Kristanna Loken, asasinul T-X din „Terminator 3”, aşteaptă cu nerăbdare gala Superkombat

09 Jul 2015 2745

Kristanna Loken, asasinul T-X din Terminator 3 „Abia aştept să urmăresc live gala Superkombat de la Constanţa“

08 Jul 2015 2422

A jucat în Terminator 3, alături de Arnold Schwarzenegger Actriţa Kristanna Loken vine la Constanţa, la gala Superkombat (galerie foto)

06 Jul 2015 3563

A plecat la Madrid Culturistul Horia Paul Şchiopu, din Constanţa, în preajma lui Arnold Schwarzenegger (galerie foto)

27 Sep 2014 8205

Ştiaţi că...? Astăzi, cunoscutul actor Arnold Schwarzenegger...

30 Jul 2014 3897