"Școala Altfel", la o altfel de școală. Experiență de neuitat pentru mai mulți elevi constănțeni (FOTO)

Poligonul de Trageri din cadrul Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” a devenit, pentru câteva ore, locul în care elevii Școlii gimnaziale nr. 38 “Dimitrie Cantemir” din Constanța au învățat direct de la militarii sosiți la trageri, în această perioadă, cum și cu ce se antrenează pentru apărarea antiaeriană a țării.

Încolonați ca la armată, copiii au pornit în explorarea poligonului însoțiți de cadrele militare ale Școlii. Prima oprire a fost la tunurile antiaeriene de calibrul 2x30 mm. Au fost atenți la toate explicațiile militarilor care le deservesc și au vrut să afle cu ce muniție trag, ce fel de ținte pot doborî și la ce distanțe. Apoi au ocupat posturile de servanți pe tun și au simulat, la indicațiile camarazilor de arme, o tragere pe o țintă aeriană. La final, au văzut și cât de rapid trebuie să se miște militarii atunci când primesc o misiune de luptă.,transmit reprezentanții Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană

Următoarea oprire a fost la tunurile antiaeriene “Gepard” din dotarea Forțelor Terestre Române. După ce au aflat detalii despre acest tip de armă, câte lovituri pe minut poate trage și că poate pune la pământ avioane, elicoptere sau tancuri, cei mai curajoși au urcat pe instalație și au coborât, ajutați de un militar, prin turelă, în interior, unde au văzut ce manevre trebuie făcute pentru doborârea țintelor aeriene sau terestre. În tot acest timp, alți copii s-au uitat printr-o lunetă folosită de militarii poligonului pentru observarea țintelor care vin dinspre mare spre uscat.

Partea cea mai interesantă pentru copii a fost momentul tragerilor reale cu tunul de calibrul 2x30 de mm, pe care le-au văzut dintr-o zonă de siguranță. La final, le-au mulțumit militarilor pentru experiența trăită, i-au salutat regulamentar și le-au urat succes în misiuni., mai transmite sursa citată. 


foto:  Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța descoperă lumea poliției în cadrul programului „Școala altfel” (FOTO)

21 Feb 2024 585

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 577

„Școala altfel” la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

19 Feb 2024 682

„Școala altfel”, alături de polițiștii din Constanța. Iată ce au învățat elevii (FOTO)

10 Nov 2023 723

„Școala Altfel”, la Ministerul Afacerilor Interne. Iată ce au aflat elevii

09 Nov 2023 751

IPJ Tulcea promovează siguranța și educația în cadrul programului "Școala altfel"

08 Nov 2023 817

ISU Argeș Sute de copii au participat la activitățile pompierilor argeșeni din cadrul „Școala Altfel”

27 Oct 2023 674

Preșcolarii de la Grădinița cu program normal "Năsturel" Constanța, „mici vedete" în cadrul Programului național „Școala altfel" (GALERIE FOTO)

27 Oct 2023 1397

Elevii Școlii Generale Gala Galaction din municipiul Mangalia, vizitați de polițiști (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 643

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 912

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

13 Oct 2023 1014

Ministrul Educației Programul "Săptămâna Şcoala Altfel" va fi dedicat prevenirii violenţei în şcoli şi a adicţiilor

02 Oct 2023 792

Modificări importante în cadrul Programului național „Școala altfel”. Proiectul, pus în consultare publică (DOCUMENT)

08 Sep 2023 862

„Școala Altfel“ și „Săptămâna Verde”, în Gara CFR Constanța (FOTO)

19 May 2023 1004

Constanța Oră de sport specială pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 23 „Constantin Brîncoveanu“. Pe cine au avut în vizită (GALERIE FOTO)

29 Apr 2023 1651