Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj de Ziua Națională a României

  • Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a transmis un mesaj de Ziua Națională a României.
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a transmis un mesaj de Ziua Națională a României.

Iată conținutul integral al mesajului:

Astăzi este Ziua Națională a României, ziua în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne celebrăm Patria. În 1918, românii au trăit emoția reîntregirii, iar de atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi uniți și liberi.

Momentul în care ne găsim este un bun prilej să reflectăm la cum dorim să arate viitorul nostru. Contextul sanitar delicat pe care îl traversăm trebuie să fie pentru noi motivația de a lupta cel puțin cu aceeași însuflețire și determinare, pentru a ieși cu bine din această criză.

Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi pentru ca viețile noastre să revină pe un făgaș normal. Nu putem permite crizei sanitare actuale să ne ia dreptul la educație. Prin jurământul militar ne-am asumat datoria de a nu capitula în fața niciunei dificultăți.

În vremurile neobișnuite de care avem parte și patriotismul capătă noi valențe. Este un act de patriotism să fim solidari și să ne apărăm sănătatea proprie și pe a celor din jurul nostru.

La 1918 a fost nevoie de voința și aportul unui întreg popor pentru a înfăptui un ideal. La fel ca atunci și acum este nevoie de un efort conjugat pentru a învinge un inamic invizibil, dar puternic și versatil.

Istoria ne învață că, fiecare generație a avut parte de o chemare care să aducă națiunea mai aproape de înfăptuirea sau de consacrarea unui ideal. Este rândul nostru să răspundem apelului istoriei, nu cu arma în mână, ci cu bune practici, cu disciplină și cu responsabilitate.

România Mare a fost creată prin jertfă și sacrificiu. Nouă ni se cere astăzi să ne sacrificăm confortul, un preț infim pentru un viitor curat.


În această zi cu o însemnătate atât de puternică, să lăsăm gloria ostașilor români căzuți la datorie să ne călăuzează intențiile către decizii corecte și să ne motiveze ca, asemeni lor, să facem tot ce ne stă în putere pentru un viitor mai bun.

La mulţi ani!, a transmis  Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Sursa foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 301

Știri Constanța Jurământ Militar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

19 Oct 2023 746

Constanța Festivitate de deschidere a noului an de învățământ, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

08 Sep 2023 881

Ziua Marinei Române 2023 Școala de Maiștri Militari, mesaj pentru marinarii români

15 Aug 2023 888

Școala de Maiștri Militari Sesiunea a II-a de admitere mai rămâne deschisă doar o săptămână. Calendarul sesiunii

10 Aug 2023 917

Constanța Excelența, premiată la Ziua Imnului Național al României (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1632

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari, la bordul navelor militare fluviale cu ocazia Exercițiului „Litoral“! (FOTO)

14 Jul 2023 858

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale angajează șofer! Care sunt condițiile

11 May 2023 2213

Se împlinesc 114 ani de la înființarea Corpului Maiștrilor Militari de Marină

06 May 2023 881

Elevi miliari constănțeni, complici la bucurie în cadrul programului „Școala Altfel” (FOTO)

29 Mar 2023 1091

Vrei să studiezi la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Constanța? Ce trebuie să știi despre examenul de admitere

21 Feb 2023 4108

Elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanța l-au colindat pe primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Dec 2022 1395

„Băieți, suntem mândri de voi!” Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj emoționant pentru trei viitori maiștri militari care vor participa la Parada de 1 Decembrie

30 Nov 2022 1571

Polițiștii constănțeni au discutat cu elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale “Amiral Ion Murgescu”

27 Oct 2022 944

Emoții la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale! "Am simțit inimi vibrând în ecoul celor mai de preț valori ale Armatei României" (GALERIE FOTO)

23 Oct 2022 1166