Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, mesaj de Ziua Națională a României

  • Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a transmis un mesaj de Ziua Națională a României.
Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, a transmis un mesaj de Ziua Națională a României.

Iată conținutul integral al mesajului:

Astăzi este Ziua Națională a României, ziua în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne celebrăm Patria. În 1918, românii au trăit emoția reîntregirii, iar de atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi uniți și liberi.

Momentul în care ne găsim este un bun prilej să reflectăm la cum dorim să arate viitorul nostru. Contextul sanitar delicat pe care îl traversăm trebuie să fie pentru noi motivația de a lupta cel puțin cu aceeași însuflețire și determinare, pentru a ieși cu bine din această criză.

Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi pentru ca viețile noastre să revină pe un făgaș normal. Nu putem permite crizei sanitare actuale să ne ia dreptul la educație. Prin jurământul militar ne-am asumat datoria de a nu capitula în fața niciunei dificultăți.

În vremurile neobișnuite de care avem parte și patriotismul capătă noi valențe. Este un act de patriotism să fim solidari și să ne apărăm sănătatea proprie și pe a celor din jurul nostru.

La 1918 a fost nevoie de voința și aportul unui întreg popor pentru a înfăptui un ideal. La fel ca atunci și acum este nevoie de un efort conjugat pentru a învinge un inamic invizibil, dar puternic și versatil.

Istoria ne învață că, fiecare generație a avut parte de o chemare care să aducă națiunea mai aproape de înfăptuirea sau de consacrarea unui ideal. Este rândul nostru să răspundem apelului istoriei, nu cu arma în mână, ci cu bune practici, cu disciplină și cu responsabilitate.

România Mare a fost creată prin jertfă și sacrificiu. Nouă ni se cere astăzi să ne sacrificăm confortul, un preț infim pentru un viitor curat.


În această zi cu o însemnătate atât de puternică, să lăsăm gloria ostașilor români căzuți la datorie să ne călăuzează intențiile către decizii corecte și să ne motiveze ca, asemeni lor, să facem tot ce ne stă în putere pentru un viitor mai bun.

La mulţi ani!, a transmis  Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Sursa foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Mai mult decât profesie, PASIUNE!“ Învățământul postliceal militar de marină împlinește 123 de ani

08 Oct 2020 902

Un nou an de învățământ la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Câți sunt băieți și câte fete. Cu ce medie s-a intrat

08 Sep 2020 1653

Două mașini implicate într-un accident, aproape de Școala de Maiștri Militari, în Constanța (galerie foto)

08 Aug 2020 1861

Femeile din Armata României Fata de 10, a X-a șefă de promoție din istoria Școlii de Maiștri Militari a Forțelor Navale

05 Aug 2020 1979

Constanța Doliu la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Maiorul Alexandru Mateșică s-a stins din viață la numai 38 de ani!

04 Aug 2020 44708

Absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri, avansați în grad (galerie foto)

03 Aug 2020 658

Absolvire promoție 2020 Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

31 Jul 2020 735

Festivitățile de absolvire ale promoţiilor 2020 „General Ioan Emanoil Florescu”. Ceremonii se vor desfășura și la Constanța

30 Jul 2020 742

Admitere pe baza mediei de la bacalaureat, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”

07 Jul 2020 1374

Boxând pe valuri! Coșmarul din Atlantic (galerie foto)

17 Apr 2020 4493

Liceul Energetic din Constanța a primit acreditarea Ministerului Educației pentru școlile de maiștri și postliceală

25 Mar 2020 1606

Elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale prezenți la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța (galerie foto)

09 Dec 2019 889

Emoții cu ocazia depunerii jurământului la Academia Navală Mircea cel Bătrân Octavian Tărăbuță - „Tinerii au ales să slujească țară, să-și dedice viața și eforul apărării țării“

25 Oct 2019 1538

Jurământul militar, depus de studenţii şi elevii anului I ai instituţiilor militare

23 Oct 2019 793

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, 122 de ani de la înfiinţare

08 Oct 2019 811