Scriitorul și istoricul din Constanța, Cristian Cealera, câștigător la prima participare la emisiunea „Câștigă România!“

Pasionat de istorie, în special Istoria Dobrogei., Cristian Cealera din Constanța a reușit să impresioneze la concursul de televiziune Câștigă România difuzat de televiziunea națională. 

Cristian Cealera a reușit să scoată din concurs un concurent care participase la șase ediții ale competiției. 

„Rãsturnare de situație ieri searã: după 6 ediții, Marian a ieṣit din concurs. Încã un concurent de care ne vom despãrți cu regret, dar care rãmâne cu mândrie în comunitatea noastrã. CRISTIAN CEALERA a preluat ṣtafeta ṣi o va duce mai departe, în aceastã searã. Pasionat de istorie ṣi antropologie, susținut de soția ṣi fiul sãu, Cristian vine din Constanța. Este ghid, istoric ṣi educator muzeal, iar de ieri a intrat în albumul de marcã al câṣtigãtorilor concursului nostru. E hotãrât sã rãspundã corect la toate întrebările ṣi sã continue aventura la Câṣtigã România!“ - au transmis organizatorii concursului pe pagina oficială Câștigă România. 


În prezentarea făcută de organizatori se menționează că, Cristian Cealera a terminat Universitatea Ovidius Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Master în Antropologie și Istorie Europeană.

„Evident, locuiește la malul mării, e căsătorit și are un fiu. De profesie este educator muzeal, ghid, istoric și scriitor. Pasiunea sa cea mai mare este ISTORIA DOBROGEI, dar și istoria universală, scrisul, documentarea și filmele documentare. A mai avut o încercare de participare la un concurs de cultură generală în anii 90, dar nu s-a finalizat, așa că a fost un vis pus la sertar, până astă seară, când se simte pregătit să se prezinte în fața publicului“ - se mai arată în prezentarea de pe pagina concursului.


Potrivit datelor prezentate pe site-ul competiției, în fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare.

Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală care au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un singur jucător, cel care a răspuns corect la cele mai multe întrebări.

Despre Cristian Cealera

Născut la data de 16 iulie 1974, în Techirghiol, Cristian Cealera a urmat cursurile Școlilor Gen.12 şi 25 şi a absolvit Liceul „Decebal“, din Constanta, promoţia 1992. A urmat cursurile Facultăţii de Drept „Nicolae Titulescu“ din Bucuresti şi este licenţiat în Criminalistică. După absolvirea facultăţii, a urmat stagiul militar, apoi a activat trei ani ca jurist la o societate comercială din Mangalia. În anul 2001 a intrat în presă şi timp de 15 ani a lucrat la diverse ziare, inclusiv la ZIUA de Constanţa, acoperind diverse domenii - de la Eveniment, la Social, Cultură şi Sport. A fost angajat la două televiziuni, iar la una dintre acestea, în calitate de producător şi scenarist, a realizat 19 filme documentare despre siturile arheologice din Dobrogea. Continuă şi astăzi realizarea de filme documentare şi publică materiale de promovare a istoriei şi culturii dobrogene.

Are un master în Antropologie şi Istorie Europeană, absolvit la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, Facultatea de Istorie. În prezent, este doctorand al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, din Iaşi. Este autorul seriei de trei volume „Poveştile Mării Negre“ şi al romanului istoric „La marginea Imperiului - Origini“, cărţi publicate în perioada 2014-2018.

Citește și: 

#citeșteDobrogeaO unitate militară din Hispania și dovezile existenței sale în Dobrogea romană - Ala II Hispanorum et Aravacorum (I) Originea, modul de recrutare și primele dovezi

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Catalogul expoziției Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882) – Portrete din trecut a văzut lumina tiparului

10 Feb 2024 660

UPDATE Concurs.„Poveștile Mării Negre”, vol IV, ediție limitată Află cum poți câștiga o carte cu autograful și dedicația personalizată a autorului Cristian Cealera, oferită de ZIUA de Constanța

20 Nov 2023 1028

Vernisajul expoziției foto-documentare Comunitatea britanică din Kustendjie (1857-1882), la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

13 Nov 2023 745

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 noiembrie 2023

02 Nov 2023 1184

LIVE TEXT. Vernisaj la Constanța Expoziția „Ovidiu acasă, la Tomis” are loc la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 Aug 2023 917

Lansare de carte la MINA Constanța Cristian Cealera prezintă noul volum din „Poveștile Mării Negre” (FOTO +VIDEO)

28 Jul 2023 1633

Volumul patru din „Poveștile Mării Negre”, prin ochii lui Cristian Cealera „Dobrogenii și turiștii trebuie să înțeleagă că regiunea are foarte multe povești de oferit”

26 Jul 2023 938

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța Cristian Cealera își va lansa noul volum al cărții „Poveștile Mării Negre”

25 Jul 2023 870

Eveniment editorial la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. A fost lansat volumul „Istorii pontice în benzi desenate – Tomis” (GALERIE FOTO)

17 Dec 2022 1497

Discover Dobrogea „Dobrogea 143 - de la grecii din Milet la generația Millennials”, un volum despre patrimoniul arheologic dobrogean

24 Nov 2022 6935

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană. IV. Interesul francez - Câteva inscripții tomitane aflate astăzi la Luvru

23 Nov 2022 2932

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană. III. Interesul francez - Desjardins, identificarea Histriei și inscripțiile din Tomis

22 Nov 2022 2926

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană. II. Kustendjie, Valul lui Traian și interesul britanicilor pentru vestigiile antice

14 Nov 2022 3126

#arheologiepublica Dobrogea144 Patrimoniul arheologic dobrogean în epocile Modernă și Contemporană - Un preambul și primele mărturii (I)

11 Nov 2022 2873

#citeșteDobrogea O unitate militară din Hispania și dovezile existenței sale - Ala II Hispanorum et Aravacorum (II). Veteranii din Dobrogea

07 Apr 2022 3799