Scrisoare de susţinere a ministrului Educaţiei. Cine sunt rectorii din Constanţa care au semnat documentul. Ce spune Cornel Panait

45 de rectori de universităţi din întreaga ţara care sprijină nominalizarea lui Valentin Popa ca ministru al Educaţiei Naţionale au semnat scrisoarea deschisă de susţinere a acestuia în funcţie.
 
Printre ei se numără şi rectorul Universităţii Maritime Constanţa, prof. univ. dr. Cornel Panait. Acesta a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că momentul în care a decis să semneze acest document a succedat primului val de semnături.
 
„Eu, personal, sincer, am considerat că nu este nevoie de o astfel de scrisoare, pentru că noi avem în istoria noastră recentă doi rectori ai universităţilor care au fost miniştri ai Educaţiei şi care nu au avut nevoie de o asemenea scrisoare. Mă gândesc la Sorin Cîmpeanu şi la Dumitru (n.r. Mircea Dumitru). Eu am şi întrebat de ce este cazul pentru o asemenea scrisoare şi mi s-a spus că în contextul acesta de contestare puternică a ministrului desemnat ar fi un suport psihic pe care l-am putea acorda. Sunt de acord cu acest aspect.
 
Vorbind despre dl ministru, vreau să spun că îl cunosc de multă vreme şi în conferinţele rectorilor tot ceea ce spunea era un mesaj cu substanţă. Eu l-am apreciat. Nu l-am văzut până în momentul acesta cu o problemă cu dezacordurile. Pe de altă parte, o universitate mică, aşa cum este cea de la Suceava, se conduce foarte greu, pentru că trebuie căutate oportunităţi. Eu cred că ministrul Popa nu este un personaj ales rău în această poziţie. Va confirma viitorul, dar deocamdată aceasta este opinia mea“, a declarat rectorul UMC, prof. univ. dr. Cornel Panait, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, este al doilea şef de instituţie care a semnat scrisoarea de susţinere a ministrului Educaţiei. Acesta nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi o declaraţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Victor Ponta, primul prezidențiabil care își depune candidatura

17 Sep 2014 1864