Actualitate

Scrisoarea deschisă a unei femei din Constanța către parlamentari. Părinții acesteia, uciși de un bărbat eliberat prin recursul compensatoriu

O femeie din Constanţa a trimis parlamentarilor PSD, ALDE şi UDMR o scrisoare deschisă prin care le cere să abroge de urgenţă legea recursului compensatoriu.

Părinţii femeii au fost ucişi cu bestialitate la sfârşitul lunii august în localitatea vasluiană Zorleni de către un recidivist, scrie adevarul.ro.

Redăm scrisoarea în cele ce urmează:
”Domnule parlamentar,

Aţi votat în data de 9 mai 2017 DA pentru legea recursului compensatoriu (Lege 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), în baza căreia au fost eliberaţi până acum 21.000 de infractori.

Unul dintre aceştia, eliberat la sfârşitul lunii martie, a intrat în noaptea din 21 spre 22 august 2019 în scop de jaf în curtea şi casa părinţilor mei – Neculai (86 de ani) şi Elena Coşer (82 de ani, handicap grad 1), doi bătrâni fără apărare şi i-a ucis cu sălbăticie, cu mai multe lovituri de cuţit şi obiecte contondente.

Cei care se ocupă de caz spun că nu au mai văzut până acum asemenea violenţă şi agresivitate. Vă invit sa citiţi dosarul, dacă aveţi acelaşi sânge rece ca atunci când aţi votat DA pentru legea recursului compensatoriu, fără să vă gândiţi la consecinţele reale.

Chinul şi durerile prin care au trecut părinţii mei puteau fi schimbate de o secundă. O secundă în care aţi ales altfel. O secundă care le putea salva viaţa.

Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, ucigaşul s-ar fi aflat şi acum în închisoare, părinţii mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrâneţea lor, iar eu şi fratele meu, copiii şi nepoţii noştri i-am fi avut în continuare alături de noi, aşa cum ar fi trebuit să fie cursul normal al vieţii, într-un stat care ar trebui sa ne apere de infractori, nu să îi pună în libertate.

Când aţi votat DA ştiaţi care este numărul celor care vor fi eliberaţi, ştiaţi ce fapte au săvârşit, ce caziere au? V-aţi gândit că mulţi dintre ei vor recidiva? V-aţi întrebat ce mesaj le transmiteţi, reducându-le pedeapsa ad-hoc, fără nici un fel de verificare în prealabil? V-aţi gândit ca aţi semnat poate şi pentru sfârşitul părinţilor sau copiilor dumneavoastră?

De ce trebuie să plătim noi, cetăţenii, pentru lipsa dumneavoastră de interes? Poate că dreptul deţinuţilor trebuie respectat, însă nu cu preţul vieţii tuturor victimelor a căror voce sunt convinsă că o reprezint. Şi vă întreb: dreptul la viaţă al părinţilor mei şi al celorlalte victime cine l-a apărat?

Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferinţa fizică şi mentală din ultimele lor minute.

Nu mai pot schimba cele întâmplate, dar fac un apel la dumneavoastră: dacă mai aveţi măcar o fărâmă de umanitate şi înţelegeţi rolul şi responsabilitatea pe care le aveţi ca parlamentar, şi anume acela de a aproba legi care să ne permită nouă, copiilor şi părinţilor noştri, cetăţenilor acestei ţări, să trăim în siguranţă în România, ABROGAŢI în cel mai scurt timp legea recursului compensatoriu, care a distrus deja nenumărate vieţi.”
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele FRF i-a cerut scuze lui Gheorghe Hagi, după ce acesta nu a fost invitat la Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020

03 Dec 2019 635

Părinţii copiilor de la creşa “Licurici” au scris primarului Decebal Făgădău şi consilierilor locali PNL. Nu ştiu ce vor face cu copiii lor!

28 Nov 2019 1465

Nenorocirea din Portul Midia Pilotul navei cu oi, răsturnată în Marea Neagră, explică ce s-a întâmplat la bordul vasului

28 Nov 2019 2459

Viorica Dăncilă "Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară"

22 Nov 2019 367

PLUS vrea să candideze tot pe spatele USR și la alegerile locale din 2020. Barna vorbește despre acorduri punctuale cu PNL și candidați unici

18 Nov 2019 1789

Comisia Europeană a primit o scrisoare privind noua propunere de comisar din partea României

29 Oct 2019 363

Stiaţi că Jean-Paul Sartre a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură la data de 22 octombrie 1964?

22 Oct 2019 579

Constanța Doi părinți s-au sincis după ce copilul lor a murit. Scrisoare cutremurătoare de adio

20 Oct 2019 1294

Moţiunea de cenzură a trecut. Consultări la Cotroceni pentru desemnarea premierului. Orele stabilite. Câţi oameni vor fi în fiecare delegaţie

11 Oct 2019 890

Viorica Dăncilă „Am primit scrisoarea victimelor tragediei de la Colectiv și am căutat soluții pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie”

04 Oct 2019 357

Gabriel Liiceanu a demisionat din Grupul pentru Dialog Social

02 Oct 2019 384

Klaus Iohannis, preşedintele României, scrisoare către premierul Viorica Dăncilă

30 Sep 2019 531

Dăncilă, scrisoare deschisă către Iohannis „Nu îmi faceți o favoare, ci datoria constituțională”

24 Sep 2019 454

Se solicită prelungirea termenului de înregistrare a diasporei pe listele electorale

11 Sep 2019 490

Info-Sud-Est Reacția proprietarilor Palatului Reginei Maria din Mamaia - vor anularea contractelor și spun că ”sunt preocupați de soarta monumentului”

26 Jul 2019 1113