Scrisorile noastre vor fi mai în siguranţă de mâine Poşta Română îşi dotează autovehiculele cu sisteme de monitorizare GPS

Compania Naţională Poşta Română va avea, începând chiar de mâine, echipamente de monitorizare GPS pe toată flota auto.

Aproape 800 de maşini vor fi echipate astfel. Valoarea investiţiei este de aproximativ 400.000 de euro. Fiecare autovehicul monitorizat din cele 796 din categoria autoutilitare va avea câte un modul GPS şi echipament CANBUS, prin care se vor colecta date privind poziţia şi viteza autovehiculului, dar şi parametrii de funcţionare, aşa cum sunt monitorizaţi pe computerul de bord informează Poşta prin intermediul unui comunicat de presă. Din acestea, 390 de autoutilitare destinate transportului de valori vor fi dotate cu butoane de panică şi vor fi dispecerizate printr-un serviciu special autorizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Aplicaţia folosită va permite urmărirea şi înregistrarea tuturor evenimentelor de pe traseu, putând să genereze rapoarte complete, care să conţină consumul de carburanţi, vitezele medii de deplasare, foaia de parcurs sau rutele urmate”, a declarat Gabriel Dumitru, directorul Direcţiei Logistică a Poştei Române. Introducerea sistemului GPS pe întreaga flotă auto a Poştei Române va reduce cheltuielile generate de consumul de carburanţi, pe cele cu plata orelor suplimentare ale şoferilor, dar şi pe cele cu reparaţiile, prin controlul vitezei de deplasare.
„Poşta Română îşi permite, în acest moment, să facă o investiţie absolut necesară în procesul de modernizare a serviciilor companiei. Introducerea GPS pe toată flota auto asigură folosirea eficientă a parcului şi creşte siguranţa în exploatare pentru autovehicule, pentru şoferi şi pentru încărcătură, fie că este vorba despre valori sau despre corespondenţă. Eficienţa şi calitatea serviciilor poştale nu mai pot fi asigurate în lipsa acestor mijloace moderne de monitorizare a activităţii, pe care concurenţa le foloseşte deja de mult timp”, a declarat directorul general al Poştei Române.

Flota auto a Poştei Române este compusă din 925 de autovehicule şi 35 de mopede. Contractul de servicii de monitorizare şi dispecerizare ale flotei operatorului naţional de servicii poştale, câştigat prin licitaţie publică şi încheiat în 18 decembrie 2014, are valoarea de 397.680 de euro, pentru o perioadă de 2 ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier grav pe DN2E85 Doi șoferi și patru pasageri răniți în urma unei coliziuni. Printre victime, trei copii

17 Aug 2023 888