Actualitate

SCUT SA vinde din active

În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea luată, la începutul unii decembrie 2014, de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) a SC SCUT SA Constanţa.
 
Conform hotărârii, societatea închide mai multe puncte de lucru: Staţia de betoane Constanţa de pe strada Baba Novac, Staţia de sortare şi depozitul de nisip din portul fluvial Ovidiu, Punctul de exploatare din Cochirleni şi Parcarea din Mangalia.
De asemenea, Mihaela Frăţilă a fost desemnată, prin vot secret, membru al Consiliului de Administraţie al societăţii. Omul de afaceri Constantin Frăţilă a cumpărat, la începutul lunii septembrie 2014, un pachet de 57.100 acţiuni ale SCUT SA. Acestea reprezintă 0,23% din capitalul social al companiei, în schimbul a aproape 8.000 lei, potrivit Bursei de Valori Bucureşti.
 
Atunci, COMCM, ai cărei acţionari sunt Frăţilă şi membii familiei (31,6%) şi SIF Transilvania (56,72%), şi care este acţionar la SCUT, a vândut un număr de acţiuni corespunzător pachetului cumpărat de omul de afaceri (57.000 de acţiuni).
La finalul lunii iunie, COMCM avea 64,0071% din SCUT, dar a renunţat în ultima lună la circa 25,5%, vânzând 18% din acţiuni către „Alexa Business & Investments”.
 
În urma acestei decizii, acţionarul majoritar al COMCM - SIF3 Transilvania - s-a adresat Tribunalului Bucureşti pentru a obţine o hotărâre prin care să se constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora „Alexa Business & Investments” a achiziţionat titluri SCUT.
 
Constantin Frăţilă şi SIF Transilvania nu se află la primul conflict generat de o astfel de situaţie. În trecut a mai existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM mai are, circa 40% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal - 33,20%.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ansamblu rezidențial ridicat de SCUT SA pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Blocuri de șase etaje

04 Oct 2018 852