Se împlinesc șapte ani de la moartea actorului Nae Lăzărescu

  • Nae Lăzărescu a jucat și în filme, printre care "Grăbește-te încet", "Șantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiție" și "Viraj periculos", iar în secțiunea Video a materialului puteți viziona un moment comic cu regretatul artist.
  • Sculptorul târgoviștean Olimpiu Eli Petre a realizat un bust dăltuit în piatră al lui Nae Lăzărescu care a fost dezvelit în Cimitirul Nordic din Focșani.
Niculae Lăzărescu, cunoscut ca Nae Lăzărescu, (n. 8 septembrie 1941, București, România – d. 19 decembrie 2013, București, România) a fost un actor român de comedie. A format un cuplu comic alături de Vasile Muraru.

Într-un interviu acordat pentru site-ul Teatrului de Revistă, Nae Lăzărescu spunea că a avut mai multe modele în carieră: "Am avut mai multe modele. Atunci Franța deținea crema comicilor. Bourvil, Fernandel, mai târziu au apărut Jean Le Trevle și mulți alții. Marcel Sardou, celebru critic de film, spune că cel mai bun film trebuie să îl facă englezii, să îl finanțeze americanii și să îl vadă francezii".

De asemenea, vorbind despre rolurile în care a jucat, maestrul Nae Lăzărescu spunea:

"Toate rolurile îmi sunt dragi, bineînțeles că am avut și "copii nereușiți", că nu se poate altfel. Teatrul de revistă este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revistă durează cel mai puțin, se schimbă împrejurările".

"Genul teatrului de revistă poate părea la prima vedere ușor, dar, dacă este luat în serios, este destul de dificil", mai spunea Nae Lăzărescu în același interviu.

Despre experiența cu televiziunea, Nae Lăzărescu spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători.


"Știu că televiziunea era în Moliere. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate?! Toți știu tot. Noi, studenții, aveam emisiune lunară. Aveam formații una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreți buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu...".

Nae Lăzărescu a jucat și în filme, printre care "Grăbește-te încet", "Șantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiție" și "Viraj periculos". De asemenea, în animația "Mașini", i-a dat voce personajului Clang.

Actorul trage cortina, la orele dimineții, la data de 19 decembrie 2013, neavând șansa să încânte publicul cu aceleași scene comice de revelion, pe care a reușit să le aducă la Antena 1, de câțiva ani încoace.

Partenerul de scenă și de ecran al lui Nae Lăzărescu, Vasile Muraru, a declarat că Nae Lăzărescu a decedat în urma unei boli îndelungate și cu un parcurs sinuos, cu reveniri și căderi, scrie wikipedia.org.

La rugămintea bunului său prieten, actorul Vasile Muraru, sculptorul târgoviștean Olimpiu Eli Petre a realizat un bust dăltuit în piatră al lui Nae Lăzărescu care a fost dezvelit în Cimitirul Nordic din Focșani, orașul natal al soției sale, actrița Marcela Avram, acolo unde este înmormântat actorul.

Sursa foto: wikipedia.org

Sursa video: Youtube/ manele preferate

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știați că….? Celebrul actor Nae Lăzărescu s-a născut la această dată. Ce sculptor i-a realizat un bust dăltuit în piatră

08 Sep 2021 241

Se împlinesc 6 ani de la moartea actorului Nae Lăzărescu

19 Dec 2019 969

Au trecut cinci ani de la dispariția unui mare actor român

19 Dec 2018 881

„La Constanţa vin mereu cu drag. Ne aşteaptă marea“. Nae Lăzărescu, un actor de comedie excepţional

19 Dec 2018 1513

Se împlinesc trei ani de la moartea actorului Nae Lăzărescu

19 Dec 2016 1529

A murit Nae Lăzărescu

19 Dec 2013 2754

Un actor renumit are grave probleme de sănătate

04 Nov 2013 1537