Se modifică HCL prin care se finanțează de la bugetul municipiului Constanța activitățile sportive (documente)


Proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr.229/2019 privind aprobarea Regulamentului privind acordarea de finanțări din bugetul municipiului Constanța, pentru activități sportive organizate în baza Legii educației fizice și sportului nr.69/2000 a fost lansat în dezbatere publică pentru următoarele 30 de zile.
Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare pot fi trimise în scris la sediul Primăriei municipiului Constanţa din Str. Cuza Vodă, nr.27.
Potrivit Regulamentului, niciuna dintre tranșe nu poate fi mai mare de 30% din totalul finanțării de la bugetul local. Fiecare tranşă se va aloca în baza depunerii de către Structura sportivă a unei solicitări scrise, în care se va menţiona suma dorită. Nu se va aloca o altă sumă solicitată decât după justificarea în totalitate a sumei repartizate anterior printr-un formular pentru raportare.

În cazul în care, la unele categorii de cheltuieli, sumele cheltuite vor depăşi estimarea din solicitarea de plată din tranşa respectivă, suma solicitată în tranşa următoare va putea fi suplimentată cu această diferenţă, cu condiţia să nu se depăşească valoarea finală a contractului. Justificarea fiecărei sume alocate se acceptă numai în măsura în care cheltuielile sunt considerate eligibile potrivit legislaţiei în vigoare. Justificarea fiecărei tranşe se va face prin documente justificative, formular pentru raportare intermediară (care cuprinde raport intermediar de activitate şi raport financiar intermediar) referitor la activităţile şi sumele primite în cadrul tranşelor respective.
 
Justificarea finală se va face prin formular pentru raportare finală (care cuprinde raport final de activitate şi raport financiar final) referitor la activităţile şi utilizarea tuturor sumelor primite cu privire la activităţile proiectului, care va cuprinde obligatoriu justificarea cheltuielilor la nivelul întregului proiect. Structura sportivă este obligată să depună justificarea finală în termen de cel mult 30 de zile de la încheierea contractului.
Pe parcursul derulării contractului modificarea acestuia se poate face prin act adițional, în cazul în care Structura sportivă solicită în mod justificat o serie de schimbări numai cu încadrarea în valoarea finală a contractului.
Finanţatorul îşi rezervă dreptul de a face verificări, atât în perioada derulării contractului de finanţare, cât şi ulterior încheierii acestuia. În cazul în care Finanţatorul constată cheltuieli suplimentare sau nejustificate, acesta are dreptul să respingă aceste cheltuieli urmând ca acestea să fie suportate  exclusiv de către Structura sportivă.

Utilizarea alocaţiilor bugetare în alte scopuri decât cele prevăzute în prezentul contract este interzisă şi atrage rezilierea acestuia, în condiţiile art.20 din prezentul contract.
Ultima modificare a regulamentului a fost realizată în luna august 2019. Atunci, prin intermediului proiectului de hotărâre s-a introdus la pct. 6 - procedura evaluării şi selecţionării cererilor de finanţare din Anexa la HCL 229/2019 a următorului articol: Art.45^1. „Pe parcursul întregului an competiţional sau sezon competiţional Consiliul local al municipiului Constanţa are posibilitatea de a suplimenta sau diminua suma alocată ca finanţare unei structuri sportive în urma analizării performanţelor obţinute de către aceasta“.
Totodată a fost modificat pct. 7, art. 46 prin care se introduc date-limită de desfăşurare a programelor sportive. Acesta va avea următorul conţinut: Art.46. Finanţarea programelor sportive se aprobă pentru activităţile derulate în anul competiţional, incluzând şi perioada precompetiţională a acestuia până la data de 31 decembrie. „În cazul jocurilor sportive la care sezonul competiţional se desfăşoară pe perioada a doi ani calendaristici/ fiscali, este acceptată finanţarea pentru întreg sezonul competiţional, incluzând şi perioada precompetiţională a acestuia, defalcat în perioade distincte: până la 31 decembrie şi începând cu 1 ianuarie”, se mai arată în proiectul care modifică Regulamentul privind acordarea de finanţări din bugetul municipiului Constanţa, pentru activităţi sportive organizate în baza Legii nr.69/2000 a educaţiei fizice şi sportului.
 
În secțiunea “documente” puteți consulta proiectul de hotărâre privind modificarea HCL nr.229/2019 privind aprobarea Regulamentului privind acordarea de finanțări din bugetul municipiului Constanța, pentru activități sportive.

 

Citește și:

CLM Constanţa a elaborat un regulament după care va acorda finanţare nerambursabilă (documente)

Primăria Constanţa face modificări în Regulamentul privind acordarea de finanţări pentru activităţi sportive

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 536

Se modifică Regulamentul local de publicitate pentru municipiul Constanța, stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță (DOCUMENT)

08 Apr 2024 610

Ministerul Educației a pus în consultare publică regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a centrelor județene și de resurse și asistență educațională (DOCUMENTE)

04 Apr 2024 597

Noul regulament de vânzare a fost aprobat la începutul anului Chițac a desemnat Comisia de vânzare a locuințelor construite prin ANL. Există 30 de solicitări și 14 dosare avizate (DOCUMENT)

04 Apr 2024 718

Tribunalul Constanța - Avizul pentru restricțiile din Peninsulă, emis după adoptarea Regulamentului pentru Zona Peninsulară! De ce râmân stâlpișorii în picioare (MOTIVARE)

27 Mar 2024 738

Patronii de la Burgheria au dat în judecată Consiliul Local Municipal Constanța și cer revocarea Regulamentului activităților comerciale și a serviciilor de piață!

06 Mar 2024 5781

Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

25 Feb 2024 1070

Modificări pentru obținerea permisului auto. Proba teoretică se poate da oriunde în țară

13 Feb 2024 627

Modificări ale regulamentului serviciului de transport taxi, în Constanța (DOCUMENT)

12 Feb 2024 1086

Tribunalul Neamț s-a pronunțat legat de Regulamentul parcărilor din Constanța (MINUTA)C

02 Feb 2024 3933

Stâlpișorii ficși din Peninsula Constanța rămân în picioare! Tribunalul a respins cererea de anulare a avizului IPJ (MINUTA)

30 Jan 2024 659

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Judecătorii amână pronunțarea

18 Jan 2024 712

Statul la birou dăunează grav sănătății 5% din salariul de bază - spor de surmenaj vizual, dorsalgii și supraîncordarea articulațiilor pentru personalul Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

12 Jan 2024 1582

Un nou Regulament al comisiei pentru analiza și repartizarea locuințelor din fondul locativ de stat destinate închirierii din cadrul AFI Constanța SRL (DOCUMENT)

11 Jan 2024 879

Regulamentul parcărilor din Constanța, decis în Neamț! Se renunță la judecată?

09 Jan 2024 863