Se modifică structura politică a Consiliului Județean, odată cu viitorul Guvern? Președintele Mihai Lupu spune că nu există funcții de tranzacționat!

⦁ PNL, PSD și UDMR s-au blocat în stabilirea numelui premierului viitorului Guvern
⦁ Modificarea structurii politice a Guvernului ar putea conduce  în teritorii și la permutări la nivelul Consiliilor Local sau Consiliului Județean, dacă negocierile liderilor vor impune astfel de schimbări
⦁ Deși aleși prin vot uninominal, chiar și primarii și președinții de Consilii Județene ar putea putea juca după cum le cântă șefii de la partid. Sau nu.
⦁ Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța afirmă că „majoritatea politică rezultată după alegerile locale din 2020 și-a dovedit eficiența la nivelul județului”


PNL, PSD și UDMR s-au blocat în stabilirea numelui premierului viitorului Guvern.

Cu toate acestea este previzibil ca discuții de până acum să continue cu negocieri privind structura şi componenţa noului Guvern și în ultima instanță cu votul în Parlament pe noul Executiv.

Săptămâna trecută, liberalii din teritoriu spuneau că au mandat Biroul Politic Naţional al PNL să înceapă negocierile cu PSD pentru coagularea unei majorităţi care „să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depăşită criza politică şi sanitară.

Modificarea structurii politice a Guvernului ar putea conduce  în teritorii și la permutări la nivelul Consiliilor Local sau Consiliului Județean, dacă negocierile liderilor vor impune astfel de schimbări.

Deși aleși prin vot uninominal, chiar și primarii și președinții de Consilii Județene ar putea putea juca după cum le cântă șefii de la partid. Sau nu.Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța afirmă că „majoritatea politică rezultată după alegerile locale din 2020 și-a dovedit eficiența la nivelul județului”.


Și chiar dacă la nivel național, colaborarea dintre PNL și USR nu mai există și se conturează un nou guvern în jurul liberalilor și social-democraților, șeful administrației județene consideră că în acest moment, nu există nimic de tranzacționat.

„Se discută despre un proiect politic, dar eu consider că majoritatea de la nivelul CJC și-a dovedit eficiența. Am doi vicepresedinți, Stelian Gima de la PNL si Petre Enciu de la USR cu care lucrez extrem de bine, care au deblocat proiecte importante și de activitatea cărora sunt mulțumit", a spus presedintele CJC, Mihai Lupu.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

PNL și PSD negociază pentru o viitoare guvernare. Filialele județene și-au dat acordul pentru asigurarea unei stabilități politice, dar resping conceptul de refacere a USL

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a votat în unanimitate numirea a doi vicepreședinți interimari în BPJ al PSD Constanța

19 Jan 2022 332

LIVE TEXT Angelo Mitchievici, în dialog cu Alexandru Mihalcea, fost deținut politic - tema„ „Memoria Gulagului românesc”

11 Jan 2022 1927

LIVE Conferință de presă la USR Constanța. Actualele probleme din administrație, dezbătute (GALERIE FOTO)

10 Jan 2022 944

Naveta elevilor în atenția senatorului USR, Remus Negoi. Ce i-a solicitat parlamentarul ministrului Educației?

10 Jan 2022 2092

#DobrogeaDigitală Portretul lui Ion I. C. Brătianu – „Este de-o inteligenţă pe care numai un mare prost ar putea s’o pue în încurcătură“

08 Jan 2022 2174

Sute de mii de elevi rămân fără bursa de merit. Deputatul Bogdan Bola vrea să introducă în Legea 1/2011 noi criterii pentru acordarea burselor

06 Jan 2022 2804

UPDATE USR susține că Prefectura Constanța ar confirma că obligarea asociațiilor de proprietari de către Primărie de a se ocupa de amenajarea spațiilor verzi din jurul blocurilor este nelegală

06 Jan 2022 1626

ZIUA LIVE. Măsuri nepopulare luate în 2021 de Vergil Chițac - „Nu există voință din partea administrației pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase”! (VIDEO)

05 Jan 2022 1243

ZIUA LIVE Florian Stoian. „Forța de muncă în România nu mai există”

04 Jan 2022 703

IPS Teodosie, despre Covid Este o boală administrată politic și economic. Credincioșii mi-au atras atenția să nu recomand vaccinul (VIDEO)

03 Jan 2022 1238

A încetat din viaţă renumitul paleoantropolog Richard Leakey. A condus expediţii care au permis descoperiri revoluţionare

02 Jan 2022 749

De la politică și turism la agricultură. Fostul senator Christian Gigi Chiru vrea să investească 7 milioane de lei în cultivarea legumelor

01 Jan 2022 597

Retrospectiva anului 2021. Partidul Național Liberal - mărire și decădere!

30 Dec 2021 2237

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, critică dur CCR, pe care o numește „o instituţie retrogradă”

29 Dec 2021 2005

Anul politic 2021 marcat de crize politice, schimbare de premier, intrarea în opoziție a USR. Puterea este preluată de Coaliție în care vioara întâi este PSD

28 Dec 2021 1942