Se muncește în continuu la ansamblul de locuințe distrus de incendiul de pe Nicolae Grindeanu! Anunțul făcut de Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi (15-16 decembrie 2021) la un bloc P+5 de pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu din municipiul Constanța.


Echipele RAJA, Enel, Confort Urban, ale firmei de salubrizare, ale Poliției Locale acționează împreună pentru ca urmările încendiului devastator sa fie diminuate cât mai repede.




Cei de la regia de apă acționează pentru refacerea instalației de apă. Sunt susținuți în acest demers de echipele ENEL care ii ajută să pornească hidrofoarele și pompele de apă, astfel încât cele 2 scări ale blocului, cele afectate mai puțin de incendiu, sa poată beneficia de apă potabilă.




Bilanțul ISU Dobrogea, în urma incendiului de pe Nicolae Grindeanu:  

- bloc p+5 cu 4 scari si 162 de apartamente 

- 150 de apartamente afectate 
-  35 apartamente au fost afectate de flacără prin balcoane si geamuri deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul, altele nu si erau pe latura pe care s-a propagat incendiul
- 37 auto distruse

- 250 persoane, din care 70 copii au fost evacuați (tot blocul)
- 30 de persoane asistate medical la fata locului 
- 8 victime transportate la spitalul județean cu diferite afecțiuni (intoxicații, arsuri) dar conștiente. 6 adulți si 2 copii.
- 5 adulti la transportați la spitalul modular militar instalat pe Stadionul Portul (4 bărbați 1 femeie). 
- 1 femeie cu 1 copil la camin Direcția Generală de Asistență Socială 
- pana la ora 1.008,  au fost întocmite documente specifice pentru 60 de apartamente și 27 auto afectate de incendiu.




Poliţiştii au identificat doi minori, de 13, respectiv 15 ani care ar fi provocat nenorocirea care a lăsat zeci de familii fră un acoperiş deasupra capului în pragul Săbrătorilor de Iarnă. 



Ieri, băiatul de 15 ani a fost dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii au dispus arestarea la domiciliu. 
 
 
Comunicatul de presă pus la dispoziție de Primăria Constanța




Se muncește în continuu la ansamblul de locuințe distrus de incendiu.




Echipele RAJA, Enel, Confort Urban, ale firmei de salubrizare, ale Poliției Locale acționează împreună pentru ca urmările încendiului devastator sa fie diminuate cât mai repede. Cei de la regia de apă acționează pentru refacerea instalației de apă. Sunt susținuți în acest demers de echipele ENEL care ii ajută să pornească hidrofoarele și pompele de apă, astfel încât cele 2 scări ale blocului, cele afectate mai puțin de incendiu, sa poată beneficia de apă potabilă.



"Această situație trebuie gestionată foarte eficient. Trebuie să acționăm atât pentru refacerea clădirii, cât și pentru acordarea de ajutor persoanelor care au rămas fără adăpost", a precizat primarul Constanței, Vergil Chițac.




Echipele RAJA, Enel, Confort Urban, ale firmei de salubrizare, ale Poliției Locale acționează împreună pentru ca urmările încendiului devastator sa fie diminuate cât mai repede. Cei de la regia de apă acționează pentru refacerea instalației de apă. Sunt susținuți în acest demers de echipele ENEL care ii ajută să pornească hidrofoarele și pompele de apă, astfel încât cele 2 scări ale blocului, cele afectate mai puțin de incendiu, sa poată beneficia de apă potabilă.




Astăzi, echipele Confort Urban au început să ridice epavele mașinilor distruse de flăcări. În urma lor, intervin echipele de curățenie.



În continuare, cele trei scări ale blocului T3 sunt păzite atât de polițiștii locali, cât și de cei de la Poliția Municipiului. Nu se intră în imobil decât cu aprobarea acestora.



Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a fost și astăzi prezent la ansamblul imobiliar afectat de incendiu :" În continuare, ii asigurăm pe locatarii afectați de incendiu de tot sprijinul municipalității. Dacă nu și-au rezolvat situația locativă, îi putem ajuta."



Luni, la solicitarea asociației de proprietari, firme avizate ANRE vor veni pentru evaluarea situației și pregătirea planului de intervenție pentru ca imobilul sa poate fi, din nou, racordat la gaze și energie electrică.



Tot luni, președintele asociației de proprietari va deschide un cont bancar pentru donații. Campanie de donații va fi susținută de Primăria Constanța. Orice ajutor este binevenit.




Victimele încendiului au nevoie de tot sprijinul pentru a putea depăși această situație dramatică. Împreună, autorități, mass-media, ONG-uri putem face un mare bine pentru acești oameni.






Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU GiurgiuEXERCIȚIU

27 Mar 2024 330

ISU Iași2 misiuni pentru transportul persoanelor supraponderale

27 Mar 2024 255

Atac armat urmat de un incendiu uriaş la o sală de concerte de la periferia Moscovei, revendicat de Statul Islamic

23 Mar 2024 534

ISU Constanța Reducerea riscului. Educație în situații de urgență pentru copii și elevi (FOTO)

22 Mar 2024 334

UPDATE Fum gros de la un incendiu izbucnit în Constanța! (VIDEO)

22 Mar 2024 2498

Incendiu la un apartament din Mamaia Nord, Constanța! Pompierii au intervenit

22 Mar 2024 967

Alertă pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, în zona Capelei Militare! Au intervenit pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1176

Incendiu la o hală a aeroportului din Craiova!

18 Mar 2024 371

ISU BihorIncendiu în comuna Biharia-Atenție unde depozitați cenușa și jarul!

18 Mar 2024 337

Constanța Imagini din dronă cu apartamentul afectat de incendiul de pe Aleea Egretei! O femeie de 93 de ani, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 1526

LIVE VIDEO. Constanța Incendiu la etajul al nouălea al unui bloc de locuințe de pe Aleea Egretei (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 4023

Incendiu în localitatea 23 August din județul Constanța

17 Mar 2024 693

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu la o casă din Aliman!

16 Mar 2024 690

UPDATE. Pompierii intervin în cartierul Faleză Nord din Constanța! Arde un apartament (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1730

UPDATE Incendiu pe DN22 Constanța-Tulcea! Un autoturism, cuprins de flăcări la Lumina

15 Mar 2024 876