Se recondiționează Monumentul eroilor „Independența” din Parcul Casei de Cultură din Constanța

 
  • Continuă operațiunile de curățare, recondiționare și punere în valoare a celor 6 statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice
  • Se curăță toate elementele componente, se consolidează și retușează toate suprafețele, și se schimbă literele din bronz (Plevna, Smârdan, Rahova, Grivița)
  • Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie – Str. Traian, „Căderea de pe soclu” – Parc Arheologic și „Ținerețe” – Hotel Doina, stațiunea Mamaia
 
Continuă operațiunile de curățare, recondiționare și punere în valoare a celor 6 statui și monumente din municipiul Constanța, care nu fac parte din lista monumentelor istorice și care, în timp, din cauza intemperiilor sau a altor factori s-au deteriorat.
A început reparația și recondiționarea Monumentului eroilor „Independența” și a Obeliscului din Parcul Casei de Cultură.
Se curăță toate elementele componente, se consolidează și retușează toate suprafețele, se îndepărtează chiturile necorespunzătoare, se aplică un tratament hidrofugare, se aplică un strat protector și se schimbă literele din bronz (Plevna, Smârdan, Rahova, Grivița).
De asemenea, se va reîntregi monumentul cu ciucurele drapelului, a laurilor din bronz amplasați pe soclu și a baionetei de la armă.
Lucrările vor continua zilele următoare la Monumentul Reg. 34 Artilerie – Str. Traian, „Căderea de pe soclu” – Parc Arheologic și „Ținerețe” – Hotel Doina, stațiunea Mamaia.


 Citește și:

Statui şi obiecte de artă din Constanţa care nu fac parte din lista monumentelor istorice vor fi curăţate şi toaletate (document)

Citește și: Primăria restaurează 12 monumente de for public amplasate în municipiul Constanța
Grupuri statuare şi mai multe monumente din municipiu vor fi curățate. Contractul a fost atribuit unei firmei din Constanța (documente)
https://www.ziuaconstanta.ro/informatii/combaterea-criminalitatii-in-achizitiile-publice/grupuri-statuare-si-mai-multe-monumente-din-municipiu-vor-fi-curatate-contractul-a-fost-atribuit-unei-firmei-din-constanta-documente-725441.html
 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.