Se reia procedura. Contractul de furnizare echipamente de control de securitate pentru Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, atacat la CNSC

 
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie la constestația depusă de UTI Facility Management SA împotriva SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA
  • Este vizată achiziția publică de furnizare echipamente de control de securitate
  • CNSC a decis să admită în parte contestația formulată de firma din Otopeni și a dispus stabilirea unei noi date pentru depunerea ofertelor

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 76/C10/2609 la constestația depusă de UTI Facility Management SA, din Otopeni, la procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului de achiziție publică de furnizare având ca obiect „Furnizare echipamente de control de securitate până la sediul beneficiarului, instalare/punere în funcțiune, instruirea personalului desemnat de beneficiar, obținerea autorizației echipamentului (unde este cazul), precum și revizie/mentenanță și reparații în perioada de garanție a echipamentului”, organizată de SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA.

Prin intermediul contestației, UTI Facility Management SA a cerut anularea răspunsurilor formulate de entitatea contractantă cu privire la  întrebările din clarificarea nr. 15888/10.11.2020 , obligarea entității contractante la refacerea răspunsului la solicitările de clarificări în sensul înlăturării obligației de demontare a echipamentelor vechi privind lotul 1 și lotul 7;  împărțirii lotului 1 în cel puțin două loturi distincte, având ca obiect: - furnizarea echipamentelor EDS standard 3 pentru controlul bagajelor de cală, echipamentelor EDSCB C3 pentru controlul bagajelor de cabină și echipamentelor LEDS pentru controlul bagajelor de cabină; respectiv - furnizarea scanerelor de securitate standard 2 pentru controlul pasagerilor, acceptării ca programarea, configurarea și setarea echipamentelor care vor fi conectate la platforma de management să se facă doar local, prin folosirea tastaturii proprii a fiecărui echipament, sau ca echipamentele livrate în loturile 2, 4, 5, 6 și 7 să fie însoțite de platformele de management specifice respectivului tip de echipament, livrate de către operatorii economici desemnați câștigători pentru acele loturi, iar programarea să poată fi făcută și de la distanță, prin intermediul platformelor de management livrate în cadrul respectivelor loturi și acceptării exclusiv a ofertelor în care sunt incluse echipamente RX dual-view, nu și single-view.

Prin încheierea nr. 2306/C10/2609/07.12.2020, Consiliul s-a pronunțat asupra capătului de cerere de suspendare a procedurii de atribuire, până la soluționarea contestațiilor, pe care l-a admis.
Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis: În temeiul prevederilor art. 26 alin. (2) lit a) si b) din Legea nr. 101/2016, admite în parte contestația formulată de UTI Facility Management SA în contradictoriu cu SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu SA.
În temeiul prevederilor art. 26 alin. (5) din Legea nr. 101/2016, Consiliul va dispune modificarea documentației de atribuire în sensul „acceptării ca programarea, configurarea și setarea echipamentelor care vor fi conectate la platforma de management să se facă doar local, prin folosirea tastaturii proprii a fiecărui echipament, sau ca echipamentele livrate în loturile 2, 4, 5, 6 și 7 să fie însoțite de platformele de management specifice respectivului tip de echipament, livrate de către operatorii economici desemnați câștigători pentru acele loturi” și publicarea în SEAP a modificarilor dispuse, in termen de 10 zile de la comunicarea prezentei decizii.

Totodată, CNSC a dispus stabilirea unei noi date limită pentru depunerea ofertelor la un interval de minimum 15 zile de la publicarea în SEAP a modificărilor la documentație.
În temeiul prevederilor art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, respinge ca nefondate, celelalte critici formulate de contestator, potrivit motivarii prezentei decizii.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 și poate fi atacată cu plângere, în temeiul art. 29 din același act normativ, în termen de 10 zile de la comunicare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 396

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 283

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 546

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 546

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 496

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 534

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 918

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 590

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 626

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 678

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 544

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 590

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 943

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2109

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 820