Secundele fac diferența între viață și moarte. Un pompier a salvat viața un copil pe cale să se înece

Am primit de la ISU Prahova relatarea unui eveniment care a avut loc în urmă cu câteva zile, lângă Filipeștii de Pădure.

Se pare că o mamă ar fi traversat cu un atelaj hipo râul Provița, împreună cu cei doi copii de 3 și 4 ani, moment în care au fost surprinși de viitură. 

Din fericire, băiețelul de 3 ani a fost salvat. El a avut un noroc imens, a plutit circa 2 kilometri pe rău, agăţat de „scoarţa” căruţei, fiind salvat de un pompier aflat în timpul liber. 

”Sunt puțini cei care sar în sprijinul semenilor chiar și atunci când sunt în timpul liber, așa cum a făcut și colegul nostru, plt. maj. Crîșmaru Daniel din cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi”, au spus reprezentanții ISU Prahova.

”Colegul nostru se afla în timpul liber, moment în care a văzut disperarea în ochii unei femei cu un copil în brațe, care striga după ajutor.
Imediat, colegul nostru a oprit autoturismul în care se afla și s-a deplasat de urgență la femeie. Aceasta i-a povestit cele întâmplate, ulterior pompierul a anunțat evenimentul la 112 și fără să pregete s-a aruncat în apă pentru a găsi cei doi copilași care au fost luați de apele învolburate ale râului Provița.

Acesta a înotat pe o distanță de aproximativ 1 km, în aval de locul în care au căzut cei doi copilași. In acest timp, un localnic asista salvatorul de pe margine și îl atenționa permanent asupra pericolelor la care se expune, cauzate de curenții foarte puternici care se formau în apa plină de nămol, aluviuni și stufăriș.

Într-o clipă a zărit chipul băiețelului, astupat de apă pana la gât. Acesta a rămas pe o insuliță formată în mijlocul apei, agățându-se de scoarța de la căruță și strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaș, salvatorul l-a luat în brațe și a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță.

Atitudinea pompierului a avut un impact emoțional puternic asupra celui aflat în dificultate, însa a citit speranța în ochii celui pe care l-a salvat.


Colegul nostru a fost motivat de dorința de a-și ajuta semenii aflați la nevoie și este conștient că de cele mai multe ori secundele fac diferența între viață și moarte. In ochii eroului am citit o emoție uriașă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de  tristețe și neputință pentru ca nu a reușit să îl salveze și pe frățiorul lui.

Înainte de toate, eroul nostru este un om obișnuit. Portretul de familie dezvăluie soția si două fetițe, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflați la nevoie.

Pentru profesionalismul si modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției l-a felicitat pentru spiritul civic de care a dat dovadă.”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O mașină s-a răsturnat pe DJ 102B! A intervenit o autospecială pentru descarcerare (FOTO)

24 Jan 2024 689

Oficial de la IGSU! Inspectorul șef al ISU Prahova, eliberat din funcție după incendiul de la Ferma Dacilor

23 Jan 2024 740

Tribunalul amână pronunţarea pe redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

22 Jan 2024 647

Mai multe persoane printre care și doi copii, rănite într-un accident în Prahova! Două victime, resuscitate

15 Jan 2024 860

Accident rutier în Azuga, pe DN1. Mai multe victime, printre care și un copil (FOTO)

13 Jan 2024 885

UPDATE. Accident rutier cu victime încarcerate pe DN1! Două persoane au murit

12 Jan 2024 940

Magistrații amână judecata privind redeschiderea umăririi penale în legătură cu controlul ISU de la Ferma Dacilor

11 Jan 2024 764

Precizări importante ale ISU Prahova! În cât timp au ajuns pompierii la incendiul de la Ferma Dacilor

03 Jan 2024 800

Raed Arafat „Se ştia că la ISU Prahova sunt anumite probleme. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat nu cu voia lor“

29 Dec 2023 921

LIVE VIDEO Primele concluzii în urma controlului dispus și efectuat la ISU Prahova după incendiul de la Ferma Dacilor (VIDEO)

29 Dec 2023 810

Incendiu la Ferma Dacilor! Șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova, schimbat din funcție

27 Dec 2023 990

Prahova Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri în urma unui incendiu la o gospodărie din comuna Berceni

17 Dec 2023 820

Accident între patru mașini pe DJ720. Mai multe persoane rănite

08 Dec 2023 1125

Incendiu de amploare în județul Prahova! O casă și mai multe anexe, mistuite de flăcări (GALERIE FOTO)

06 Dec 2023 865

Bărbat grav rănit într-un accident rutier în județul Prahova (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 962