Şedinţă a Comitetului interministerial Se discută despre renunțarea la mască pe plajă, în centre de fitness şi la bazine de înot

  • Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate are şedinţă, astăzi, de la ora 11.00.

Premierul României, Florin Cîţu, a anunţat că se va discuta despre renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul agenţilor economici.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a precizat că autorităţile discută despre renunţarea la purtarea măştii de protecție după 1 iunie la centrele de fitness şi la bazinele de înot. Acesta a menționat că relaxările vor apărea gradual.

Florin Cîțu, premierul României a avut o întâlnire ieri dimineață cu reprezentanții HoReCa pentru a discuta de relaxarea restricțiilor pe litoral.

Am vorbit despre propunerile pe care le-am făcut pentru comitetul interministerial de mâine, unele dintre ele chiar vizează exact direct industria turismului şi industria turismului de pe litoral - deja unele dintre ele le ştiţi, sunt prezentate în spaţiul public - să putem să fim pe litoral, pe plajă fără mască, să putem să fim la restaurant cu capacitate maximă în anumite condiţii, la hotel la fel, la capacitate maximă în anumite condiţii şi multe altele. Am discutat mai multe măsuri. Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii, soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial, şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii aprobate la timp, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi, bineînţeles, a doua etapă de la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie. Am avut o discuţie şi cu reprezentanţi ai evenimentelor, în special cele de pe litoral, la fel propuneri şi soluţii pe care le luăm în calcul în două etape, redeschidere în două etape de la 1 iunie - un anumit prag de relaxare, şi de la 1 august - al doilea prag de relaxare, a explicat premierul.

 
Florin Cîţu a mai transmis că a făcut o propunere comitetului interministerial privind posiblitatea de a fi reluate evenimentele private de tipul nunţi sau  botezuri, de la 1 iunie. Subiectul va fi discutat în cadrul ședinței de astăzi.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a constituit Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate în contextul pandemiei de COVID-19

08 Apr 2021 1429

Alerte de infecții cu noul coronavirus la Cluj, Timișoara, Constanța și București. Ce spune Ministerul Sănătății

26 Jan 2020 4335

Viorica Dăncilă S-a decis înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Deşeuri

22 Oct 2018 659

99 de proiecte eligibile la nivel naţional Doar două comune din judeţul Constanţa primesc finanţare pentru Centenarul Marii Uniri (galerie foto+document)

02 May 2018 3003

Comitetul Interministerial pentru Centenar s-a reunit la Palatul Victoria

23 Apr 2018 1501

S-a constituit Comitetul director pentru e-guvernare. Ce este și cu se ocupă. Din cine este alcătuit și cine îl conduce

03 Apr 2018 1454

Primele 43 de proiecte aprobate de Comitetul Interministerial pentru Centenar au fost afișate. Lista completă (document)

26 Mar 2018 1429

Decizie a premierului Viorica Dăncilă. A fost înființat comitetul interministerial pentru implementarea Parteneriatuli Strategic cu SUA

13 Mar 2018 724

Comunicat de presă - Guvernul României Comitet interministerial pentru controlul consumului de tutun

23 Sep 2015 647

Program Prim-Ministru Emil Boc in data de 6 ianuarie 2012

06 Jan 2012 630

Guvernul propune ca toţi şoferii să plătească taxa auto

05 Jul 2011 928