Ședință extraordinară a CJSU Măsurile luate de autoritățile tulcene în perioada sărbătorilor Pascale

foto: Instituția Prefectului - Județul Tulcea
Astăzi, prefectul Alexandru Dan Munteanu a prezidat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Tema principală a ședinței a fost „Prezentarea măsurilor planificate, organizate și desfășurate pentru asigurarea protecției stării de sănătate a populației, menținerea climatului de ordine și siguranță publică și prevenirea incendiilor premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale”.

În cadrul ședinței, prefectul a solicitat autorităților cu atribuții și competențe în domeniul controlului ca în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale să monitorizeze cu atenție respectarea legislației în domeniul normelor sanitar – veterinare, protecției consumatorilor și sănătății publice pe raza județului Tulcea.

„Este important ca în această perioadă toate autoritățile cu atribuții să fie la datorie, să dea dovadă de responsabilitate și vigilență. Cetățenii trebuie să fie în siguranță, iar noi avem responsabilitatea de a le asigura acest lucru. Fac un apel către populație să se aprovizioneze doar din centrele autorizate și special amenajate pentru comercializarea diverselor produse agroalimentare specifice și să acorde o atenție deosebită calității alimentelor achiziționate”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu

Totodată, se vor desfășura acțiuni de verificare și îndrumare în piețele agroalimentare, în unitățile de procesare, prelucrare, depozitare, valorificare și de alimentație publică, precum și în lăcașurile de cult .

Se vor avea în vedere măsuri precum:

-Transmiterea către autoritățile administrației publice locale a măsurilor minime de prevenire a incendiilor ce trebuie respectate de cetățeni pe timpul Sărbătorilor Pascale.

-Desfășurarea de controale de prevenire la obiectivele de cult premergător manifestărilor religioase, prilejuite de Sfintele Sărbători Pascale.,transmite Instituția Prefectului - Județul Tulcea. 

-Pentru prevenirea toxiinfecţiei alimentare se vor întreprinde măsuri de intensificare a controalelor sanitar – veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte alimente de origine animală.

-Intensificarea măsurilor specifice de prevenire și combatere a infracțiunilor cu violență și a oricăror acțiuni de natură să împiedice desfășurarea normală a manifestărilor specifice acestor sărbători.


-Dispunerea de măsuri pentru realizarea unei prezențe active a personalului I.P.J. Tulcea si I.J.J. Tulcea pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie finală în dosarul Dănuț Căpățînă și Sorin Strutinsky! Proces penal încetat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale

24 Apr 2024 447

#DobrogeaDigitală Medgidia în anul 1879 - „Negustori şi ţărani veneau aici chiar din țări foarte depărtate de Dobrogea“

24 Apr 2024 552

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 370

Angela Bianca Ispas, șef în Parchetul Tribunalului Tulcea încă două luni

24 Apr 2024 320

„Ziua Porților Deschise”, la Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea

23 Apr 2024 486

Colegiul Prefectural Tulcea Măsurile luate de autorități, în perioada Sărbătorilor de Paște și 1 Mai

23 Apr 2024 350

„Ziua Bibliotecarului din România", marcată de Biblioteca Județeană Panait Cerna Tulcea

23 Apr 2024 349

Tulcea Ministrul Sorin Grindeanu, prezent la conferința de recepție a Aeroportului Internațional „Delta Dunării”

23 Apr 2024 465

ARBDD Ziua Pământului celebrată de copii la Sulina, județul Tulcea

23 Apr 2024 283

UPDATE Tulcea Intervenție de urgență - un apartament a explodat!

23 Apr 2024 561

#DobrogeaDigitală Mangalia în anul 1879 - „De trei ori a fost arsă şi jefuită“

22 Apr 2024 901

Știri justiție Tulcea Angela Bianca Ispas, șefa Parchetului Judecătoriei Săliște, propusă șef în continuare în Parchetul Tribunalului Tulcea

22 Apr 2024 311

Tulcea Amenzi de mii de lei, aplicate de Jandarmi! Consumul de alcool și înjuratul în public, printre cele mai taxate gesturi

22 Apr 2024 371

Una dintre firmele familiei Horga-Cârlig a contestat licitația de modernizare a iluminatului public, organizată de Primăria Greci din județul Tulcea!

21 Apr 2024 452

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 512