Șefii Statelor Majore a Apărării din SUA și România, întâlnire în Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și generalul Mark A. Milley, președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUAȘeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, 7 martie, în Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu, cu președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata SUA (Chairman of the Joint Chiefs of Staff), generalul Mark A. Milley.

Potrivit MApN, întrevederea s-a înscris în seria activităților de coordonare a celor doi oficiali pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO.
           
Șefii Apărării din România și SUA au condamnat acțiunile ofensive ale Federației Ruse și au subliniat că invazia Ucrainei reprezintă cea mai gravă amenințare la securitatea europeană din ultimele decenii.
           
Analiza privind dinamica situației regionale de securitate a condus la măsuri de sporire a vigilenței, precum și la dispunerea de capabilități suplimentare terestre, aeriene și maritime pe întreg flancul estic al NATO. În acest context, generalul Petrescu i-a mulțumit generalului Milley pentru reacția promptă de creștere a numărului de militari americani în România. Șeful SMAp a apreciat că în condițiile deteriorării rapide a situației de securitate din Ucraina, suplimentarea efectivelor a transmis un semnal puternic și neechivoc al determinării SUA pentru apărarea colectivă și reprezintă o contribuție directă pentru consolidarea apărării României.
           

„Măsurile adaptate amenințărilor potențiale, luate de SUA și statele aliate, au demonstrat solidaritatea și angajamentul NATO pentru apărarea întregului teritoriu aliat”, a concluzionat generalul Daniel Petrescu.

           
În programul generalului Milley au fost incluse și întâlniri cu militarii americani dislocați în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Sursa foto: Facebook/Daniel Petrescu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 342

Șeful Statului Major al Apărării, la a XV-a ediție a Balkan CHOD Forum

17 Jun 2022 392

Fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești Constanța, la conducerea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (GALERIE FOTO)

06 Jun 2022 957

Discuții între Șeful Statului Major al Apărării și omologul său din Portugalia în jurul cooperării militare bilaterale

02 Jun 2022 637

LIVE VIDEO+TEXT. Portul Constanța Ministrul Vasile Dîncu, prezent la evenimentul organizat cu ocazia desemnării navei-școală Mircea ca Ambasador al României Sustenabile (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 May 2022 791

Ministrul Vasile Dîncu, vizită în Portul Militar Constanța

30 May 2022 728

Șeful Statului Major al Apărării, în vizită în Grecia. A depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Piața Syntagma

27 May 2022 699

Șeful Statului Major al Apărării, la reuniunile comitetelor militare ale UE și NATO „Situația de securitate din regiunea Mării Negre este radical influențată de ofensiva pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina“

20 May 2022 585

Șeful Statului Major al Apărării, omagiu eroilor căzuți la Plevna în Războiul de Independență

10 May 2022 597

MApN Șeful Statului Major al Apărării, discuție cu omologul său bulgar în jurul stabilității euro-atlantice

10 May 2022 480

Militarii români au prezentat analiza situației de securitate. Cine a participat la conferință

20 Apr 2022 638

Șeful Statului Major al Apărării, alături de echipa României la Invictus Games Haga

20 Apr 2022 565

MApN anunță suspendarea activităților de zbor cu aeronavele MiG-21 LanceR

15 Apr 2022 691

Județul Constanța Întâlnire a șefului Statului Major al Apărării cu omologul său belgian, în Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu

14 Apr 2022 544

Județul Constanța Delegație a Congresului SUA, în vizită la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu

11 Apr 2022 641