Șeful Forțelor Navale din Bulgaria, în vizită oficială în România (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Facebook/ANgel TilvarMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit joi, 4 mai, la sediul MApN, cu șeful Statului Major al Forțelor Navale din Bulgaria, contraamiralul Kiril Mihaylov.
           
Potrivit unui comunicat al MApN, discuțiile au vizat consolidarea profilului strategic al Mării Negre din perspectivă bilaterală și aliată, respectiv sprijinul reciproc al forțelor navale ale celor două țări pentru creșterea securității căilor maritime de navigație.
           
Ministrul Angel Tîlvăr a apreciat nivelul excelent al cooperării subliniind progresul înregistrat, în ultimii ani, atât în planul agendei conlucrării naționale, europene și aliate, cât și în cel al instruirii în context întrunit și multinațional. „România și Bulgaria au o bază solidă în domeniul apărării, care se extinde prin activități comune din ce în ce mai consistente. Avem obiective strategice similare în regiunea Mării Negre care urmăresc stabilitatea bazinului riveran. Acest spațiu cu relevanță pentru securitatea regională trebuie să rămână predictibil și accesibil pentru toți actorii statali, potrivit uzanțelor internaționale”, a afirmat ministrul apărării naționale.
           
Șeful Apărării a arătat că, în plan național, Forțele Navale au intensificat pregătirea atât în zona Mării Negre, cât și în zona fluvială și de deltă. Structurile maritime se concentrează permanent pe executarea serviciului de luptă, supravegherea ariei de responsabilitate, precum și pe misiuni de luptă contra minelor marine. „Participarea la exerciții, alături de militarii români, a unor forțe navale din state riverane și din alte state aliate sau partenere contribuie la promovarea intereselor României în plan regional și conduce la creșterea interoperabilității și încrederii reciproce. De curând s-a încheiat „Sea Shield”, unul dintre cele mai importante evenimente de instruire multinațională, conduse de Forțele Navale, care a reunit forțe navale din 12 state, inclusiv Bulgaria.”, a declarat generalul Daniel Petrescu.
           
Vizita în țara noastră a contraamiralului Kiril Mihaylov are loc, în perioada 3-5 mai, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiralul Mihai Panait.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Italiei la București

21 Sep 2023 76

MApN Comunicat de presă

20 Sep 2023 217

Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina! Anunțul MApN

20 Sep 2023 433

MApNÎntrevederea ministrului Angel Tîlvăr cu omologul ucrainean, în marja Grupului de contact pentru Ucraina

20 Sep 2023 229

Întâlnirea membrilor comisiilor reunite pentru apărare din Senat și din Camera Deputaților cu ministrul apărării naționale

19 Sep 2023 363

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 348

Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 339

MApN Comunicat de presă

18 Sep 2023 259

Oficial de la MApN despre mesajul Ro-Alert transmis locuitorilor din județul Tulcea. Forțele ruse au continuat atacurile în Ucraina, lângă granița cu România

18 Sep 2023 449

Echipa Invictus se întoarce acasă! Palmares impresionant obșinut în competiția de la Dusseldorf

16 Sep 2023 581

MApN Forțele Aeriene Române au început transportarea ajutoarelor umanitare către Libia

16 Sep 2023 485

MApNReplanificarea ceremoniei de la Monumentul Crucea Caraiman

15 Sep 2023 367

MApNO nouă reuniune a Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii

15 Sep 2023 299

MapN Extinderea restricțiilor de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina

14 Sep 2023 528

MapN Reuniuni în cadrul SEDM

14 Sep 2023 439