Șeful Statului Major al Apărării, în vizită în Grecia. A depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Piața Syntagma

Daniel Petrecsu. Foto: facebook/SMFAȘeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat o vizită de lucru la Atena, în perioada 25- 27 mai, prilej cu care s-a întâlnit cu ministrul apărării naționale din Republica Elenă, Nikolaos Panagiotopoulos, și cu omologul său grec, generalul Konstantinos Floros.

Potrivit MApN, discuțiile avute cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale din Republica Elenă au vizat analiza situației regionale și globale în contextul războiului dus de Federația Rusă în Ucraina, dinamica arhitecturii euroatlantice de securitate ca urmare a deciziilor recente luate la nivelul Comitetelor Militare ale NATO și UE și diversificarea participării militarilor la exerciții în context bilateral, aliat și UE. De asemenea, oficialii au discutat despre aprofundarea funcționării inițiativelor militare regionale, Brigada Multinațională din Sud-Estul Europei (SEEBRIG) și Grupul de Luptă al Uniunii Europene Grecia-Bulgaria-România-Cipru (EU HELBROC BG).

Șefii Apărării din România și Republica Elenă au evidențiat eforturile celor două state de-a se menține ca piloni de stabilitate în Balcani. Relațiile dintre instituțiile navale de învățământ, exercițiile „POSEIDON”, „SEA SHEALD”, „ARIADNA” din domeniul naval, „INIOCHOS” din cel aerian, precum și participarea la evenimente de instruire din domeniul forțelor terestre reprezintă elemente practice ale Planurilor Bilaterale de Cooperare.

Generalul Daniel Petrescu a reiterat necesitatea unei posturi defensive coerente pe flancul estic al NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră, prin prezența unor structuri aliate care să reflecte trecerea de la dimensiunea descurajării la cea a apărării. „Apreciem în mod deosebit angajamentul aliaților greci pentru menținerea securității regionale, inclusiv prin integrarea personalului de stat major în cadrul structurilor dislocate în țara noastră. Nivelul foarte bun al relațiilor dintre armate se bazează atât pe activitatea comună a militarilor pe toate cele trei paliere – bilateral, NATO și UE –, precum și pe sprijinul pe care cele două țări și-l acordă în situații dificile, cum a fost contribuția românească la stingerea incendiilor de vegetație din Grecia de anul trecut.” a susținut șeful Apărării.


Pe timpul vizitei oficiale, generalul Daniel Petrescu a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Piața Syntagma, Atena.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Întâlnire la Constanța între Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli

13 Sep 2022 522

Ceremonie NATO în Turcia. A participat și generalul Daniel Petrescu

05 Aug 2022 635

Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu „În prezent, suntem în măsură să răspundem oricărei provocări de securitate și să contribuim la stabilitatea regională“ (GALERIE FOTO)

31 Jul 2022 764

Doi militari au leșinat în timpul evenimentului din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Intervine elicopterul SMURD (VIDEO)

30 Jul 2022 2897

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Jul 2022 920

Ceremonie și exercițiu demonstrativ al forțelor terestre americane dislocate în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța

28 Jul 2022 587

Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Diviziei 101 Aeropurtată, în vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța

26 Jul 2022 618

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va participa la ceremonia militară și religioasă prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

19 Jul 2022 572

Conducerea MApN, la Black Sea Security Forum. Evenimentul va aborda implicațiile noului Concept Strategic al NATO

07 Jul 2022 605

Iohannis, Dîncu și Petrescu vor participa la Summit-ul NATO de la Madrid

28 Jun 2022 593

Șeful Statului Major al Apărării, la a XV-a ediție a Balkan CHOD Forum

17 Jun 2022 572

Fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești Constanța, la conducerea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (GALERIE FOTO)

06 Jun 2022 1255

Discuții între Șeful Statului Major al Apărării și omologul său din Portugalia în jurul cooperării militare bilaterale

02 Jun 2022 804

LIVE VIDEO+TEXT. Portul Constanța Ministrul Vasile Dîncu, prezent la evenimentul organizat cu ocazia desemnării navei-școală Mircea ca Ambasador al României Sustenabile (GALERIE FOTO+VIDEO)

31 May 2022 1123

Ministrul Vasile Dîncu, vizită în Portul Militar Constanța

30 May 2022 950