Senatorul PSD, Felix Stroe „Tot mai mulți cetățeni ne trimit facturile la energie electrică. Este un faliment individual generalizat, dacă nu se găsesc soluții“ (video)

La sediul PSD Constanța are loc astăzi conferința de presă lunară a parlamentarilor PSD Constanța. 

La conferință participă senatorul Felix Stroe și deputații Marius Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci. 

Senatorul Felix Stroe a declarat în cadrul conferinței că problema facturilor de utilități este una foarte mare și că se primesc mereu sesizări de la cetățeni cu privire la acest subiect.

„Încep cu o problemă care ne privește pe toți, inclusiv pe cei care suntem astăzi prezenți aici. Este vorba despre problema facturilor la energie,. gaze, energie electrică, la alți combustibili. Și la lemn au exploadat prețurile. Îmi spuneau oameni de la țară că s-au dublat prețurile la lemne . Tot mai mulți cetățeni ne trimit nouă facturile la energie electrică. Este un faliment individual generalizat, dacă nu se găsesc soluții“ - a declarat senatorul Felix Stroe. 

„Această guvernare de dreapta nu guvernează pentru români, în favoarea românilor. Practic, statul prin Guvern are obligația de a-și proteja cetățenii, de a guverna pentru români. Ceea ce se întâmplă de când la guvernare se află această coaliție, nu se guvernează pentru români. Suntem în plină criză de sănătate. Vine iarna, populația este lăsată în voia sorții în fața facturilor la energie, ori acest guvern nu pregătește țara pentru ce urmează. În plină criză au decis să intre în conflict în coaliție“ - a precizat deputatul Lucian Lungoci. 

„Dacă CCR va spune ca este in regula aceasta moțiune, parlamentarii PSD vor vota motiunea. Daca aceastsa motiune va fi invalidata de CCR, PSD va depune propria motiune", a mai precizat Lungoci. 

„Nu putem sa dam un text in care este criticat doar PNL si Guvernul sau. Intreg Guvernul este vinovat, si cei de la USR si cei de la PNL. In concluzie, daca motiunea AUR si USR, PSD o va vota, daca nu vom veni cu propria motiune. Daca isi doresc intr-adevar sa pice acest guvern, vom vedea daca vor fi semnatari, nu promisiuni ca vor vota" - a mai adăugat Lucian Lungoci. 


Felix Stroe, președintele PSD Constața a precizat că a pus un pariu că urmatorul prim-ministru care va fi desemnat de presedintele Klaus Iohannis va fi Vasile Florin Citu.

„Noi vrem alegeri anticipate. De ce nu vor alegeri anticipate? Noi vrem sa plece toți“ - a adăugat Felix Stroe. 

Horia Țuțuianu a declarat că pe 27 septembrie se face un an de când este un haos administrativ generalizat. 

„A fost un proiect pe ordinea de zi cu transportul judetean. Vedeti ca elevii au castigat in instanta. Vreau sa vad masuri, vreau sa vad solutii. Unde sunt proiectele? Cel mai grav este ca DGASPC din octombrie nu mai are bani de salarii. Domnul Chitac a pus un proiect prin care gigacaloria creste cu 47%. Stiti ca le am dat o busola dupa 6 luni. Nici acum nu si-au gasit directia. Domnul primar si domnul președinte trebuie sa isi gaseasca directia. Eu astept. Nu stiu câtă rabdare mai au constantenii ca lucrurile sa se miste“ - a adaugat Horia Marius Tutuianu. 

Felix Stroe a mai spus ca această administratie nu a depus niciun proiect. 

"Hai să înțelegem toți care este menirea primarului. Primarul este un manager care administrează banii din taxe și impozite. Activitatea asta să încaseze la buget și să o cheltui pe diferite servicii - să plătești trasatul de linii - poate să o facă oricine. Nu asta este activitatea lui. Menirea lui este să atragă alți bani din fonduri europene. Banii din taxe și impozite să îl folosească ca și cofinanțare“ - a precizat Lucian Lungoci.

"Citeam în presă că Primăria are bani neutilizați. Nu mi se pare normal să nu duci niște proiecte. Să nu ajungi să cheltui banii pe care îi ai", a adăugat Lungoci.

PSD va susține testarea gratuită a unui număr cât mai mare, a subliniat Stroe. El a spus că dorește testarea masivă a populației:

„Altfel mereu va fi precum în bancul 'O profesoară intreaba elevii câte anotimpuri are un an. Elevul răspunde patru: pandemie, pandemie, vară, pandemie", a adăugat Stroe.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 343

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 620

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 512

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1013

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 861

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 516

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 508

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 450

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 804

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 684

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 720

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 931

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 631

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 757