Sentință definitivă favorabilă Protecției Consumatorilor Harghita în privința unor chipsuri

Cipsuri. Foto: ANPCTribunalul Harghita a respins definitiv contestația depusă de operatorul economic SC PITYOKA GYAR SRL, din localitatea Sânsimion, județul Harghita, producător al brandului de chipsuri, „Csíki Csipsz”, împotriva măsurii dispuse de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita, referitoare la oprirea temporară a comercializării produsului până la remedierea etichetării neconforme.

Potrivit ANPC, cu doar o lună în urmă, Judecătoria Miercuirea Ciuc dădea aceeași soluție, în primă instanță, acestei contestații.

” Indiferent de naționalitate, de încărcătură emoțională sau de convingeri, legea trebuie respectată. Alimentarea unor idei greșite trebuie să aparțină trecutului.
Sunt convins că putem pune cu mândrie ”produs în România” pe fiecare ambalaj fabricat aici. Încurajăm fiecare producător român să își găsească locul pe piață.
Suntem aici să consiliem și să ajutăm în acest sens” – Laurențiu Moldovan, comisar șef adjunct CJPC Harghita.

 
În urma sesizărilor unor consumatori, CJPC Harghita a realizat, la începutul lunii iunie 2022, un control la operatorul economic menționat și a constatat neconformitatea etichetelor unora dintre produsele acestuia.

Astfel la brandul CSIKI CSIPSZ, chipsuri, pufuleți și snacksuri – un total de 33 de sortimente, s-a constatat că informațiile privind adresa producătorului era trecută pe ambalaj doar in limba maghiară și menționa, în mod eronat, adresa companiei ca fiind în comuna Sânsimion, județul Harghita, Tinutul Secuiesc.
 

„La momentul controlului, comisarii harghiteni, au aplicat operatorului o amendă contravențională de 5.000 de lei și au dispus măsura de oprire temporară de la comercializare până la aducerea etichetelor de produs la conformitate, respectiv traducerea acesteia în limba română și menționarea adresei corecte a producătorului pe etichetă.
 
Tribunalul Harghita a menționat în recenta sentință definitivă împotriva contestării măsurii Protecției Consumatorului: ” Cerinţele etichetării produselor comercializate, conform normelor legale, sunt valabile pentru toţi operatorii economici, iar faptul că reclamanta le-a adus la îndeplinire în mod defectuos sau că întâmpină dificultăţi în desfăşurarea activităţii, pe care singură şi-a organizat-o, nu poate constitui un temei pentru intervenţia de urgenţă a justiţiei. De altfel, aceste dificultăţi ar putea fi uşor depăşite de apelantă prin simpla aplicare pe produse a unor etichete care să cuprindă toate informaţiile în conformitate cu dispoziţiile legale.” - au mai precizat reprezentanții ANPC. 
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ANPC Parfumuri care pot cauza infertilitate, retrase de la vânzare. ”Profitul face să pălească legea” (FOTO)

18 Mar 2023 938

Preşedintele ANPC, despre creșterea prețurilor la RCA În cazul în care se va stabili că au existat „înţelegeri în spatele uşilor închise", autorităţile vor face investigaţiile necesare

09 Mar 2023 626

Atenție de unde cumpărați mărțișoare! La ce trebuie să fiți atenți! Recomandările ANPC

25 Feb 2023 864

Sute de centre de îngrijire a vârstnicilor din toată țara, amendate de ANPC. Nereguli grave! (FOTO+VIDEO)

24 Feb 2023 1070

Se apropie Dragobetele, sărbătoarea iubirii la români! ANPC face recomandări

20 Feb 2023 677

Controale ANPC Mergi în Lidl Constanța sau Năvodari? Află ce zone din magazine s-au închis temporar (GALERIE FOTO +VIDEO)

18 Feb 2023 3312

Controale în magazine Lidl din toată țara! Vizată și Constanța. ANPC a aplicat sancțiuni drastice

18 Feb 2023 2272

Verificări în farmaciile Dr. Max! Ce decizie a luat conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului

15 Feb 2023 1355

Produse alimentare ce conțin specii de orice insecte autorizate. Proiect de ordin privind informarea consumatorilor, dezvoltat de ANPC

14 Feb 2023 593

Legea laptelui și a produselor lactate - acțiune mixtă ANSVSA-ANPC-ANAF pentru informarea operatorilor economici

13 Feb 2023 584

Sfaturile șefului ANPC de Valentine's Day și Dragobete. La ce trebuie să fii atent

12 Feb 2023 625

Bilanțul activităților din primul an de mandat al președintelui ANPC, Horia Constantinescu

26 Jan 2023 855

Horia Constantinescu „Alături de numele produsului va trebui pus într-o paranteză şi numărul de E-uri ca să ştii că ai demarat deja procesul de îmbălsămare încă din timpul vieţii“

26 Jan 2023 837

VIDEO ANPC a intervenit prompt în cazul opririi activității telegondolei din Sinaia

23 Jan 2023 925

Reduceri de iarnă 2023. Sfaturile ANPC pentru românii care fac cumpărături în această perioadă

23 Jan 2023 785