Serviciul de Ambulanță Județean Constanța inaugurează substație la Ovidiu

  • Astăzi, 2 decembrie, se inaugurează Substația de Ambulanță Ovidiu
Serviciul de Ambulanță Județean Constanța anunță  inaugurarea Substației de Ambulanță Ovidiu.

Înființarea Substației de Ambulanță Ovidiu, proiect mai vechi al Serviciului Județean de Ambulantă Constanța, nu ar fi fost posibilă fară implicarea tuturor instituțiilor: Consiliul Județean Constanța, Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța, Instituția Prefectului Județului Constanța și Inspectoratul pentru Situații de Urgența Dobrogea.

De asemenea, Primaria Ovidiu s-a implicat prin alocarea unui spațiu corespunzător, în care au fost amenajate circuitele funcționale necesare bunei desfășurări a activității, cât și exemplul de bună practică al acestei unități administrativ teritoriale, care prin fonduri europene a achiziționat o ambulanță de tip B2, punând-o la dispoziția Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Necesitatea prezenței unui echipaj medical de urgență prespitalicească în această localitate este justificată datorită poziționării acestei substații de ambulanță la nivelul nodului rutier format din drumuri nationale, judetene DN2A, DN22, DJ226 și a Autostradei A4.

Distribuirea cât mai uniformă a substațiilor de ambulanță în județ, facilitarea accesului cât mai rapid a pacientului critic la unitațile sanitare existente este o prioritate strategică a Serviciului de Ambulanță Județean Constanța care are ca beneficiar final- pacientul.

Toate aceste realizări sunt rezultatul unor grupuri de lucru interinstituționale care au ca principal obiectiv dreptul la ocrotirea sănătății, precum și dreptul la viață, drepturi garantate constituțional, transmite SAJ Constanța într-un comunicat de presă oficial.

Oficial de la Consiliul Județean Constanța


Astăzi, 2 decembrie 2020, Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Stelian Gima a participat la inaugurarea Substației de Ambulanță Ovidiu. La eveniment au fost prezenți Primarul orașului Ovidiu - George Scupra, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, dr. Bădescu Laurențiu.


Proiectul cu privire la înființarea Substației de Ambulanță Ovidiu este rezultatul efortului mai multor autorități publice locale, SAJ Constanța și Primăria orașului Ovidiu. Acest proiect a prevăzut ca administrația locală să pună la dispoziția SAJ spațiul și să asigure valoarea investiției necesare, iar Consiliul Județean Constanța, prin președintele Mihai Lupu, a acționat ca un mediator al autorităților locale și centrale în vederea implementării rapide a proiectului comun între Primăria Ovidiu și SAJ Constanța.

Vicepreședintele CJC Stelian Gima a salutat inițiativa Primariei orașului Ovidiu și a mulțumit în special domnului Primar George Scupra, pentru eforturile depuse în vederea înființării Substației de Ambulanță Ovidiu.


“Îmi doresc ca Substația de Ambulanță Ovidiu să nu rămână un proiect solitar, îmi doresc ca inițiativa să poată fi preluată și de alte UAT-uri din județ, funcționând ca un model de bune practici. Aș vrea să menționez în mod special inițiativa domnului primar Scupra de a se implica în mod direct în procesul de înființare, pe viitor, a unui Centru Medical de Permanență în Ovidiu”.


Sursa foto: Consiliul Județean Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 575

Județul Tulcea Accident între o autoutilitară și un autoturism. Duba de marfă s-a răsturnat (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 644

Fostul paramedic acuzat că ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD, nemulțumit de pedeapsă!

12 Apr 2024 552

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 649

Accident rutier, în Basarabi, județul Constanța. O femeie este accidentată

09 Apr 2024 987

Accident rutier, în Constanța. O mașină a intrat într-un copac (Galerie FOTO)

06 Apr 2024 1025

Știri Constanța azi Accident rutier cu victimă în Eforie Nord!

03 Apr 2024 883

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1318

UPDATE. Știri Constanța. Accident rutier în localitatea Medgidia. Intervin pompierii

10 Mar 2024 1010

Un fost paramedic ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD! Tribunalul Militar amână procesul

02 Mar 2024 887

UPDATEAmbulanța și poliția intervin la Ovidiu, județul Constanța. Om căzut pe stradă! (FOTO+VIDEO)

25 Feb 2024 2429

UPDATE Accident rutier la Săcele, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

24 Feb 2024 812

Știri Constanța Accident rutier pe bulevardul Tomis. Intervine Serviciul de Ambulanță Județean (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Feb 2024 2056

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Elenei Roman, director economic la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 1269

Știri Constanța Două autoturisme, implicate într-un accident pe varianta Ovidiu (FOTO)

15 Feb 2024 1320