Sezonul promoțiilor 2015 Mic ghid de cumpărături și lista reducerilor din Constanța

Ca în fiecare an, luna ianuarie se anunţă extrem de avantajoasă pentru cei care îşi doresc un upgrade rapid al garderobei. Reducerile oficiale la colecţiile de toamnă/iarnă au început ieri, iar preţurile scăzute la mai toate obiectele te vor ajuta să îţi optimizezi bugetul, fără a te îngrozi la finalul sesiunii de shopping. Marii retaileri de îmbrăcăminte, încălţăminte sau accesorii oferă în această perioadă promoţii de până la 70% pentru produsele care au rămas pe stoc.
 
În marele centre comerciale, în toate vitrinele au apărut manechine cu tricouri pe care scrie „promoţie" sau afișe mari pe care scrie „reduceri”.
 
De exemplu, grupul Kenvelo, prezent pe piaţa locală cu brandul cu acelaşi nume, Lee Cooper, Time Out şi Tom Tailor, a lansat promoţia „Până la -60%”. O pereche de blugi pentru bărbaţi scoşi la ofertă costă în jur de 130 lei, faţă de 230 de lei, iar puloverele mai subţiri se găsesc la un preț de 60 de lei. La capitolul îmbrăcăminte pentru femei, în magazinele Kenvelo se găsesc pantaloni la preţul de 70 de lei, faţă de 190 de lei cât costau înainte de a fi scoase la promoţie.
 
Mai multe manechine cu tricouri pe care scrie „promoţie” îi aşteaptă, în şir indian, pe clienţii care merg la cumpărături în magazinele Pull and Bear Zara sau Stradivarius. O pereche de pantofi poate fi cumpărată în prezent cu 150 de lei, sacourile de bărbaţi se vând la 200 de lei, preţ redus cu 180 de lei, iar o geacă pentru sezonul rece poate fi cumpărată cu 200 de lei, preţ redus de la 360 de lei.
 
Retailerul american de haine sport Nike are de asemenea reduceri de 15-30% în această perioadă. Astfel, o pereche de tenişi pot fi cumpăraţi, spre exemplu, cu 150 de lei mai ieftin, respectiv 300 de lei.
 
La H&M se pot găsi promoţii de până la 60%. Astfel, o bluză neagră simplă poate fi cumpărată în prezent cu 40 de lei, preţ redus de la 100 de lei.
 
eMag a anunţat şi el promoţii din această perioadă. Zeci de produse având preţuri mai mici până la 30%.

Învaţă să cumperi inteligent!

Totul depinde de necesităţile tale vestimentare, de piesele la care poate ai râvnit întreg sezonul, aşteptând reducerile de sezon sau din contră, ce pasiunea instantanee pentru un item redus la un preţ pe care nu îl poţi rata.
 
Organizează-te! Fă-ţi o listă care să includă exact ce vrei să cumperi, cât de mult vrei să cheltui şi idei referitoare la posibile produse care s-ar putea dovedi utile. Cu cât eşti mai organizat înainte să începi să cumperi, cu atât vei economisi mai mult timp şi bani. Prima categorie a listei este cea în care poți include piese clasice care îți lipsesc din dulap şi pe care ești sigur că le vei putea purta oricând. Exemplu: cămaşa albă, jacheta din piele, fusta creion cu talie înaltă sau un palton de iarnă foarte chic.
 

Compară preţurile înainte de a cumpăra. Caută culori pastelate pentru că în primăvară acestea vor fi la ordinea zilei. Ne-am făcut plinul de negru, roşu şi gri, în curând trebuie să purtăm nuanţe deschise.
 
O altă investiţie înţeleaptă în perioada promoţională este în zona accesoriilor: pantofi şi genţi. O pereche de pantofi stiletto sau o pereche de sandale cu toc înalt, elegante, sunt ideale de achiziţionat în acest moment, la preţuri de până la jumătate din cele iniţiale.

 
Atunci când pleci spre magazinele preferate, ţine cont întotdeauna de un buget aproximativ pe care să îl ai în vedere! Încearcă să îţi stabileşti niste limite, cu o marjă de eroare desigur, pentru a nu ajunge acasă cu portofelul gol.

Reguli stricte pentru reduceri

Companiile din Constanța care vor dori să-şi vândă marfa la un preţ mai scăzut vor fi nevoite să anunţe Primăria cu privire la produsele pe care urmează să le scoată la reducere. Perioada maximă a acestor reduceri este limitată la 45 de zile.
 
Companiile care nu anunţă Primăria cu privire la vânzările de soldare riscă amenzi 200 şi 1.000 de lei, iar dacă nu respectă legile privind reducerile de sezon, aceste riscă amenzi de până la 10.000 de lei.
 
A doua perioadă de reduceri din acest an va fi 1 august - 31 octombrie, pentru produsele de primăvară şi de vară.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.