Sfârșit de toamnă blândă pe brațul Sulina (video)

  • Pe brațul Sulina, un vânt potolit aduce miresme de toamnă, care se apropie, calendaristic, de final, imagini puteți vedea în secțiunile Galerie foto și Video.
  • Brațul Sulina are o lungime aproximativă de 71 km.
Sfârșitul de toamnă este unul blând pe brațul Sulina. Un vânt potolit aduce miresme de toamnă, care se apropie, calendaristic, de final. Culorile toamnei sunt fără egal: de la galbenul pal, la roșul de foc. Copacii au rămas fără frunzele îngălbenite şi veştejite. Aşternute pe jos, frunzele ruginite sunt purtate de vânt. Crengile copacilor se dezlipesc şi cad la pământ.
 
Brațul Sulina (numit și Canalul Sulina) este cel mai scurt și mai drept braț al Deltei Dunării, format prin ramificarea brațului Tulcea, la est de orașul Tulcea, în două brațe: brațul Sulina (la nord) și brațul Sfântu Gheorghe (la sud). Se varsă în Marea Neagră în dreptul orașului Sulina. Are o lungime aproximativă de 71 km. Este regularizat și canalizat, permițând navigația vaselor maritime cu un pescaj de până la 7 m, scrie wikipedia.org.

Lucrările de amenajare pentru navigație au fost începute în secolul XIX (după 1856) de Comisia Europeană a Dunării și continuate în secolul XX. Necesită lucrări permanente de dragare, care se execută și în prezent, pentru a fi menținut navigabil pentru navele maritime.



Sursa foto-video: Facebook/ ARBDD

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Tulcea Traficul intens de nave de pe braţele Sulina şi Chilia ale Dunării alertează autoritățile de mediu din Deltă

29 Aug 2023 851

Fetița de 4 ani din Tulcea dispărută din curtea casei, găsită moartă lângă Brațul Sulina!

13 Jul 2023 1127

#citeșteDobrogea Activitatea portuară în Sulina interbelică și în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

18 Jan 2023 2793

Accident naval pe Brațul Sulina! Primele informații (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 1929

#citeșteDobrogea Sulina, file de poveste (IX) - O scurtă biografie a lui Charles A. Hartley. Primele lucrări pentru CED

29 Jul 2021 3057

#citeșteDobrogea Sulina, file de poveste (III) - Scurt istoric al așezării. Mărturii din sec. XVIII-XIX și stăpânirea rusească

08 Jul 2021 3439

Barcă scufundată pe Brațul Sulina

02 Oct 2020 1370