Sfaturi pentru amenajarea unui colț de lectură acasă

Sursa de imagine: Dragon Images / Shutterstock.com

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care consideră că cititul cărților este un lucru relaxant, ar trebui să vă gândiți la amenajarea propriul colț de lectură. Poate că te-ai săturat să citești cărți în pat sau pe canapea... De aceea, o zonă dedicată lecturii este o soluție excelentă.

 A avea propriul colț de lectură, unde să te poți bucura de orice fel de literatură fără a fi deranjat, este un vis pentru mulți oameni. Dar nu trebuie să fie un vis, pentru că îți poți crea un loc confortabil, unde sa te afunzi complet în cărțile preferate chiar la tine acasă. Dacă vă gândiți că necesită o investiție financiară mare, vă înșelați. De multe ori, un fotoliu tip puf și o sursă de lumină bună sunt suficiente.


Sfat practic: cu ajutorul motorului de căutare Biano puteți găsi mobilierul perfect pentru amenajarea colțul de lectură. De asemenea, Biano vă oferă opțiuni practice de filtrare pentru a vedea cele mai bune oferte, în funcție de bugetul și preferințele dumneavoastră.

Cum să amenajezi un colț de lectură?

Cu toții avem nevoie să ne deconectăm din când în când. Dacă cititul cărților este o activitate relaxantă pentru tine, atunci ai nevoie de un spațiu adecvat și de liniște pentru a te bucura pe deplin de cărțile tale preferate. În rândurile următoare, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să vă creați propriul colț de lectură.

Fă-ți loc pentru tine

Înainte de a achiziționa anumite piese de mobilier, ar trebui să faceți un plan. În primul rând, gândiți-vă unde doriți să vă creați colțul de lectură. Dacă aveți un apartament mai mic vă puteți orienta către un colț liber din dormitor, living sau chiar într-un colț nefolosit din balcon. Cu toate acestea, cel mai important aspect este linistea, așadar trebuie să fie o parte liniștită a casei, pe unde nu se circulă în mod constant, astfel încât să nu fiți deranjați în timp ce citiți cartea preferată.

Sfat practic: un pervaz adânc sau un blat peste calorifer poate fi locul potrivit pentru lecturat. În plus, citirea unei cărți în timp ce priviți pe fereastră vă poate ajuta să vă relaxați, permițându-vă în același timp să vă cufundați în acțiune.

Sursa de imagine: Andrii Kobryn / Shutterstock.com

Mobilierul potrivit pentru colțul de lectură

Odată ce aveți un spațiu dedicat lecturii, începeți să vă gândiți la mobilier. După cum am menționat mai sus, nu veți avea nevoie de prea multe. Elementele de bază sunt un fotoliu confortabil, o canapea sau un sezlong. După cum știți, aveți nevoie și de o lumina bună pentru a citi. În caz contrar, vederea dumneavoastră ar putea fi afectată.
Sfatul nostru: Dacă vă face plăcere să savurați o cafea sau un ceai în timp ce citiți, ar trebui să luați în calcul și o măsuță pe care să vă puneți ceașca.

Nu uitați de accesorii

Accesoriile pot contribui la ambianța generală a unui colț de lectură. O pătură călduroasă, perne confortabile și lumânări parfumate sunt cu siguranță accesoriile pe care le veți aprecia atunci când citiți. Un difuzor este, de asemenea, o soluție excelentă pentru a crea o atmosferă plăcută. Dacă aveți spațiu, ar trebui să luați în considerare și câteva plante.

Sursa de imagine: KatrinKat / Shutterstock.com

Alegerea corectă a culorilor

În momentul în care alegeți culorile care vor predomina în colțul dumneavoastră de lectură, nu uitați că nu trebuie să exagerați. Combinațiile prea puternice ar putea să vă facă să vă simțiți agitat. Va recomandăm să alegeți culori calde, neutre pentru a crea o atmosferă calmă în care să vă puteți bucura de lectură. Dacă preferați combinații de mai multe culori, nu ezitați să vă decorați colțul de lectură în culori contrastante. În concluzie, cel mai important lucru este să faceți alegerile în funcție de preferințele dumneavoastră și să creați un loc în care să vă simțiți confortabil.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.