Sindicatul Liber al Navigatorilor Ce declară Mihălcioiu, președintele SLN, legat de nava capturată, cu un român la bord




 
  • Nava plecase dintr-un port din  Turcia, pe Marea Roșie, foarte aproape de Yemen, iar când se îndrepta spre un loc în care urma să ia gaz  a fost atacată de acele forte rebele, iar nava este acostată la cheu în apropiere de Yemen, potrivit lui Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.
Nava plecase dintr-un port din  Turcia, pe Marea Roșie, foarte aproape de Yemen iar când se îndrepta spre un loc în care urma să ia gaz, dar înainte de a prelua, a fost atacată de acele forte rebele, iar nava este acostată la cheu în apropiere de Yemen, potrivit lui Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.
 

În ceea ce privește românul care se afla la bordul navei repective, Mihălcioiu susține că „avem cel puțin un navigator român la bordul navei, nava fiind sub pavilion Bahamas”.
 

„Știm că nava a plecat din Turcia spre India, încarcă mașini pentru India. În zona Mării Roșii, chiar aproape de Yemen, a fost atacată de niște forțe rebele înarmate, de data aceasta, deci nu vorbim de pirați somalezi, ci de forțe armate ale unei fracțiuni rebele și a fost reținută de acestea. Navigatorul român este electrician, are 29 de ani și a fost contactat să lucreze pe această navă printr-o firmă din Bulgaria. Por să vă spun cu certitudine că, prin toate mijloacele se lucrează intens și cu rezultate foarte bune, în imediata perioadă de timp. Și alte organizații internaționale lucrează, sunt cluburi de asigurare, reasigurare, sunt societăți care negociază cu acești răpitori. Problema este că, din păcate, se pune și Marea Roșie în pericol, iar asta este cel mai grav lucru care se poate întâmpla”, declară Mihălcioiu.

 

”Am impresia că aceste forțe rebele nu au știut prea bine ce fac, transportul maritim international este baza economiei mondiale și o zonă nesigură din acel culoar de navigație înseamnă că își dau singuri la picioare. Evitarea acestei zone ar însemna falimentul multor țări din zona arabă”, mai punctează liderul SLN.

 
Președintele Mihălcioiu a menționat că nu este prima dată când au avut loc asemenea evenimente.
 
 Citește și
Cetățean român pe o navă capturată de către milițiile Houthi și dusă lângă coasta statului Yemen
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Vom continua acţiunile începute“ Adrian Mihălcioiu, încă un mandat în fruntea SLN

26 Jul 2014 2921