Sistem de recuperare GPL de ultimă generaţie, implementat de Rompetrol Rafinare la nivelul rafinăriei Petromidia


Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a implementat cu succes un sistem modern de recuperare a gazului petrolier lichefiat, la nivelul rafinăriei Petromidia. Cu un efort investiţional de 4,6 milioane de dolari, proiectul asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie şi o reducere substanţială a emisiilor de dioxid de sulf.
„Este un proiect unic la nivelul României şi se înscrie în strategia Grupului de continuă modernizare a proceselor operaţionale la nivelul unităţilor de producţie – rafinăriile Petromidia Navodari şi Vega Ploieşti. Implementarea de soluţii moderne susţine direct şi indirect direcţiile strategice pentru creşterea gradului de protejare a mediului înconjurător şi continua reducere a impactului asupra comunităţilor locale”, a declarat Felix Crudu Tesloveanu, director general al Rompetrol Rafinare.


Instalaţia de recuperare gaz petrolier lichefiat (GPL) este proiectată pentru îndepărtarea compuşilor organici cu sulf şi a hidrocarburilor din gazele de cocsare, înainte ca acestea să fie trimise la instalaţiile de desulfurare şi, ulterior, în sistemul de gaze combustibile al rafinăriei.

Cu o capacitate de procesare a unui debit de maximum 16.000 Nm3/h, noua instalaţie asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie prin recuperarea şi arderea gazelor, dar şi reducerea semnificativă a sulfului din gazele evacuate la coşurile rafinăriei - cu mult sub limita impusă de normele europene de mediu. Proiectată de IPIP Ploieşti şi construită la Săvineşti - judeţul Neamţ, coloana are o înălţime de 32,8 metri, o greutate de peste 30 de tone. De montarea şi integrarea în parametri s-au ocupat specialiştii Rominserv, furnizorul de soluţii tehnologice al grupului KMG International.


Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat al României, plătind anual peste 1,5 miliarde de dolari. Compania operează rafinăriile Petromidia (cea mai mare şi una dintre cele mai importante unităţii de la Marea Neagră), Vega (cea mai longevivă rafinărie din România, singura din ţară capabilă să producă bitum şi hexan), dar şi singura Divizie de Petrochimie (unicul producător intern de polipropilenă şi polietilenă).


Reducerea dioxidului de sulf reprezintă un obiectiv al Grupului KMG International, în linie cu prevederile autorizaţiei integrate de mediu. Acest demers este în strânsă legătură cu strategia de dezvoltare şi creştere a producţiei, prin prelucrarea ţiţeiului, dar şi cu angajamentul luat pentru demonstrarea performanţelor durabile privind protecţia mediului, prin reducerea impactului activităţilor asupra mediului înconjurător.
Deţinut de compania naţională de petrol şi gaze KazMunayGas din Kazahstan, KMG International desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, extracţie şi servicii industriale pe 12 pieţe importante. Grupul opera la finalul anului 2019 un număr de 964 de puncte de comercializare a produselor petroliere (reţeaua de staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 9 şi 20 metri cubi).


Citeşte şi:

Combustibili de înaltă calitate de la Petromidia Staţie de carburanţi modernizată, inaugurată la Chişinău de Rompetrol Moldova

Carburant premium de iarnă, produs în premieră la rafinăria Petromidia ​
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Benzină și motorină cu livrare pe bază de carduri de credit pentru Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

04 Oct 2022 501

A fost revocat administratorul și preşedintele Consiliului de Administraţie al Rompetrol Downstream! Iată cine a fost numit

13 Sep 2022 928

Cum va fi folosit profitul pe 2021 al Rompetrol Petrochemicals SRL

22 Jul 2022 743

S-au aprobat indicatorii financiari ai Rompetrol Quality Control pe 2021. Cifra de afaceri depășește 34 de milioane de lei

17 Jul 2022 917

Adunare Generală Extraordinară a acționarilor Rompetrol Rafinare! Compania va cumpăra energie electrică de la Rompetrol Energy

16 Jul 2022 954

Ordinea de zi a ședințelor acționarilor Rompetrol Rafinare SA, suplimentată!

23 Apr 2022 991

Rafinăria Petromidia Năvodari, în oprire tehnologică programată

04 Mar 2022 1196

Modificări în documentele societății Rompetrol Rafinare SA

10 Dec 2021 1097

Rompetrol Rafinare - percheziții în Constanța, Prahova și București Anunț de ultim moment al judecătorilor!

03 Dec 2021 1774

Percheziții în cazul Rompetrol Rafinare, în Constanța, Prahova și București. Se cere anularea arestului la domiciliu

01 Dec 2021 3071

Oficial! Trei persoane, arestate la domiciliu în cazul Rompetrol Rafinare SA

26 Nov 2021 2995

Percheziții în Constanța, Prahova și București Procurorii DIICOT au reținut trei persoane în cazul Rompetrol Rafinare SA

25 Nov 2021 1603

UPDATE. Procurorii DIICOT, percheziții în cazul Rompetrol Rafinare S.A, în Constanța, Prahova și București (DOCUMENT)

24 Nov 2021 5520

KMG International Rompetrol Rafinare reîncepe livrările de carburanți, inclusiv pe segmentul diesel

28 Sep 2021 2603

Rompetrol anunță repornirea Rafinăriei Petromidia

17 Aug 2021 7077