Sisteme Internaţionale de Afaceri renunţă la Owen Five în favoarea unei firme cipriote

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, firma lui Valentin Gheorghe Ionescu, unul dintre acuzaţii din celebrul dosar al retrocedărilor din Constanţa, îşi cedează locul în firma Owen Five în favoarea unei societăţi cipriote. În urma cesionării acţiunilor, Malinara Holdings a fost de acord să se ocupe de eventualele datorii ale firmei preluate.
 
Concret, totul porneşte de la SC Owen Five SRL, deţinută în proporţie de 95% de Sisteme Internaţionale de Afaceri şi 5% de constănţeanul Cristian Ion Serghie, din Eforie Sud. În urma cesionării acţiunilor către firma cipriotă, responsabilitatea pentru Owen Five SRL îi revine aceluiaşi Cristian Ion Serghie, care reprezintă, totodată, şi Malinara Holdings.

Pas cu pas, situaţia este următoarea: la începutul lunii septembrie, cei doi acţionari ai Owen Five SRL, respectiv Sisteme Internaţionale de Afaceri SA şi Cristian Ion Serghie, au fost de acord ca acţiunile deţinute de prima firmă, în proporţie de 95%, să fie cesionate către Malinara Holdings, din Cipru, reprezentată, aşa cum menţionam mai sus, chiar de către Cristian Ion Serghie.

Preiau şi eventualele datorii

„Noi, cedenţii, transmitem, iar noi, cesionarii, preluăm, împreună cu activul şi pasivul societăţii, toate drepturile şi obligaţiile prezente şi viitoare ce decurg din deţinerea părţilor sociale, atât a celor deţinute, cât şi a celor cedate, inclusiv achitarea tuturor datoriilor către bugetul de stat şi alte persoane fizice sau juridice de orice natură existente şi neachitate până la data prezentei hotărâri, atât cele evidenţiate, cât şi cele care vor apărea ca urmare a unor acţiuni de control“, se arată în hotărârea AGA. Cu alte cuvinte, firma cipriotă se angajează să se ocupe inclusiv de eventualele datorii ale SC Owen Five SRL.

Astfel, noul acţionariat al Owen Five în urma retragerii Sisteme Internaţionale de Afaceri arată astfel: Malinara Holdings, din Cipru, acţionar majoritar, cu 95%, iar Cristian Ion Serghie acţionar minoritar, cu 5%.

Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 12 octombrie, schimbările nu au fost încă operate, aşa încât, în datele oficiale, SIA figurează în continuare în SC Owen Five SRL. Dincolo de acest aspect, este de menţionat că Owen Five este o societatea din Constanţa ce are ca obiect principal de activitate „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“, iar administrator este Cristian Ion Serghie. Capitalul social subscris este de 6.600 de lei, din care 330 de lei şi 1.900 de euro.

SIA, firmă cu ecou în Constanţa

În ce priveşte Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma bucureşteană a fost înfiinţată în 2003 şi se ocupă de „Servicii de reprezentare media“. La momentul de faţă, capitalul social al firmei este de 90.000 de lei, integral vărsat, din care „echivalent euro participare străină 20.000, număr de acţiuni 60, din care număr de acţiuni nominative 60, valoarea unei acţiuni 1.500 de lei“. Acţionarul majoritar este Masterjob Limited, cu 93,33%, în timp ce Valentin Gheorghe Ionescu deţine 6,66%, el fiind, totodată, şi administratorul firmei.
Numele Sisteme Internaţionale de Afaceri a devenit unul cu ecou în Constanţa mai ales după ce, în 2005, firma a luat în concesiune Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, de la Administraţia Porturilor Maritime. De menţionat că, la momentul respectiv, Valentin Gheorghe Ionescu deţinea 80% din Sisteme Internaţionale de Afaceri.

Sisteme Internaţionle de Afaceri figurează, potrivit Registrului Comerţului, în Est Capital D.V. SRL, D & L Stars Comp SRL, Autorenco SA (este sub incidenţa Legii nr. 85/2014) Arora Construct Invest SRL şi Agexcom International LTD SRL.
Nu este de trecut cu vederea faptul că SIA şi societatea cipriotă Malinara Holdings sunt parteneri în firma D & L Stars Comp.

Valentin Gheorghe Ionescu şi Cristian Ion Serghie, afacerişti de seamă

În ceea ce-l priveşte pe Valentin Gheorghe Ionescu, dincolo de faptul că este unul dintre cei 37 de inculpaţi din Dosarul retrocedărilor din Constanţa, alături de fostul primar Radu Mazăre, este de spus că numele acesta apare în mai multe firme. Astfel, potrivit Registrului Comerţului, acesta figurează în Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Dusep SA (aflată în lichidare), Eco Industries Trading Group SRL (radiată), Eco Industries Trading Group SRL, Euro Pro Construct SRL (întrerupere temporară de activitate), Evyoly Impex SRL (radiată), Habitat şi Ambient SA (de asemenea vizată de procesul retrocedărilor), Jacobs, Hendrix & Partners SRL (în lichidare), Millenium Global Development SA (radiată), Rezident Com SA, Societatea Naţională de Distribuţie SA (lichidare), Templum Plus SRL (întrerupere temporară de activitate) şi Trans Media Xpress SRL (radiată).

La rândul său, Cristian Ion Serghie şi-a legat numele, de-a lungul timpului, de firmele Owen Five, Tomrad Communications, Satu&Fase, Invest Consult Services, Quadrifoglio (lichidare, radiată), Mamaia Luxury Constructions (faliment, este sub incidenţa Legii nr. 85/2014), Luxury House Constructions, Dominic Mar (din care s-a retras), Act Consulting Services 2004 (radiată), R.D.C. International Consulting (în care nu mai figurează la ora actuală), Firfly Logistic, Amler Consulting (în care nu mai figurează la ora actuală), Quality House (dizolvare juridică, cf. art. 237 din Legea nr. 31/1990), Est Capital D.V., Hofburg Imobiliare (în care nu mai figurează la ora actuală) şi M & D Farers Invest (radiată).
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări importante în Est Capital D.V. SRL! Legături cu Dosarul retrocedărilor din Constanța

09 Jun 2023 1435

Mamaia Luxury Construction SRL, în faliment! Cine controlează firma și ce pași s-au făcut în instanță

16 Sep 2022 2088

Procedură la Curtea Supremă pentru suspendarea hotărârii instanței legate de concesionarea Portului Tomis!

12 Mar 2022 2302

Soarta Portului Tomis, pe masa Curții Supreme! (DOCUMENT)

11 Feb 2022 2032

Hackerii din Constanța, acuzați că s-au alăturat unor grupări internaționale de crimă organizată, au fost arestați preventiv

11 Nov 2021 2139

Una din firmele constănțeanului Cristian Ion Serghie și-a schimbat sediul social

14 Jul 2021 1651

Ce decizie au luat acționarii de la Sisteme Internaționale de Afaceri SA?

03 Jul 2021 1516

Celălalt apropiat al lui Mazăre, Valentin Ionescu, s-a retras Follow Me SRL, controlată exclusiv de Ionuţ Barbu

26 Jul 2019 3793

Valentin Ionescu s-a retras din funcția de administrator al firmei Sisteme Internaționale de Afaceri SA. Cine a fost numit în locul lui

23 Mar 2019 3333

Bunurile societății Mamaia Luxury Construction, scoase la mezat

19 Mar 2019 2567

Follow Me SRL, controlată de Ionuţ Barbu și Valentin Ionescu, a obținut două acte de urbanism de la municipalitate, pentru un bloc de nouă etaje în Mamaia

08 Nov 2018 2704

Tomis Marina Management, firmă apropiată lui Radu Mazăre, are un administrator nou

07 Sep 2018 5718

MasterJob Consultanţă SA devine acţionar majoritar în societatea Follow Me SRL, controlată de apropiaţii fostului primar, Radu Mazăre

03 Jul 2018 2538

Constanţa. Terenuri deţinute de societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, a lui Valentin Gheorghe Ionescu, de vânzare (document)

25 Mar 2017 6216

Asociat este Ionuţ Barbu Firma Follow Me SRL îşi extinde sediul de pe strada Sulmona!

15 Dec 2016 4808